چهارشنبه, ۱۶ خرداد, ۱۴۰۳ / 5 June, 2024
مجله ویستا

غذای کم چرب و افسردگی


غذای کم چرب و افسردگی

مصرف چربی، همیشه از موضوعات مورد بحث است و به نظر می‌رسد نظرات بیان شده با گذشت زمان تغییر می‌کند. اکثر مردم بر این باورند هرچه چربی غذا کمتر باشد، غذا سالمتر است اما تحقیقات …

مصرف چربی، همیشه از موضوعات مورد بحث است و به نظر می‌رسد نظرات بیان شده با گذشت زمان تغییر می‌کند. اکثر مردم بر این باورند هرچه چربی غذا کمتر باشد، غذا سالمتر است اما تحقیقات اخیر نشان داده است پیروی از رژیم غذایی کم چرب، مشکلات روحی مانند افسردگی را به همراه دارد.

تأثیر چربی بر حالات روحی، موضوع تحقیق بسیاری از دانشمندان شده است. طبق نتایج یک مطالعه که در مجله تغذیه انگلیس منتشر شده است تغییر حالات روحی در ۲۰ نفر که مصرف چربی خود را بدون کم کردن کالری دریافتی، کاهش داده بودند مورد بررسی قرار گرفت. در ماه اول، شرکت کنندگان در مطالعه حدود ۴۰ درصد از کالری دریافتی خود را از طریق مصرف چربی کسب کردند. در ماه دوم نیمی از شرکت کنندگان مصرف چربی خود را تا ۲۵ درصد کل کالری دریافتی کاهش دادند و مشاهده شد پس از آن علائم پرخاشگری و افسردگی در میان این افراد افزایش یافته است.

نتایج این تحقیقات با توجه به نحوه عملکرد چربی در بدن منطقی است، زیرا منظم بودن هورمون‌ها به مصرف چربی به میزان کافی بستگی دارد. برنامه غذایی کم چرب باعث تغییرات هورمونی می‌شود که تعادل سروتونین را در مغز برهم خواهد زد.

تولید نامناسب سروتونین نیز باعث افسردگی شده و پائین بودن سطح سروتونین با مشکلات روحی مانند پرخاشگری و افکار منفی در ارتباط است.

اگر دریافت چربی در بدن کافی نباشد، بدن نمی‌تواند به میزان کافی سروتونین تولید کند زیرا کربوهیدرات‌ها و قندها تنها باعث افزایش موقتی در سطح سروتونین می‌شوند که اگر میزان چربی و پروتئین در بدن کافی نباشد، سطح سروتونین در مدت زمان کوتاهی دوباره پائین می‌افتد. نتیجه این سیکل به مرور و با گذشت زمان،کاهش توانایی بدن در تولید سروتونین به میزان کافی جهت تثبیت روحیه و جلوگیری از افسردگی است.

حسن هدایتی