سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

مردم همان برادر بزرگ تر


مردم همان برادر بزرگ تر

سال ها است که در روزهای پیش و پس از انتخابات در فیلیپین خشونت و حتی کشتارهای زیادی صورت می گیرد

نوئه له ونسسلائو، کارینا دایوندون و ژانت بلارمینو سه کوهنورد فیلیپینی در حال صعود به قله اورست هستند. با این که قاعدتاً باید انتخابات و اخبار مربوط به آن در صدر اخبار روزنامه ها و شبکه های تلویزیونی فیلیپین قرار داشته باشد اما این گونه نیست و خبرهای مربوط به صعود سه کوهنورد فیلیپینی به اورست جذابیت بیشتری برای رسانه های این کشور آسیای جنوب شرقی دارد.

نمی توان از این وضعیت شکایتی داشت. در روزهای اخیر آن قدر مردم از خبرهای مربوط به انتخابات اشباع شده اند که دیگر هیچ اشتیاقی برای شنیدن این گونه اخبار ندارند. البته اصلی ترین دلیل بی علاقگی مردم فیلیپین سیستم نادرست انتخاباتی این کشور است. حزب BMPM نمی خواهد اوضاع این گونه پیش رود و تمام تلاش خود را می کند که مردم را نسبت به آینده سیاسی کشور خود حساس کند و این تفکر را در میان مردم القا کند که رهبران کشور را مردم تعیین می کنند.

این حزب برای رساندن پیغام خود به مردم با موسسه رسانه ای ABS-CBN هم قراردادی به امضا رساند و شبکه های تحت پوشش این موسسه خیلی سریع کار خود را آغاز کردند.

با شروع کار، نامه ها و ایمیل های زیادی به دفتر این حزب ارسال شد. در روز استقلال فیلیپین مدیر هماهنگی BMPM کاریسا مانوئل کم مانده بود دیوانه شود. حدود دو هزار نامه که اغلب آنها هم انتقادی بودند روی دفتر کارش قرار داشت. به طور میانگین در هر دقیقه یک نامه روی میزش قرار می گرفت. «اغلب این نامه ها گزارش هایی بود که در مورد شکایت از خریدن رای به دفترش ارسال شده بود.» روز بعد اوضاع کمی بهتر بود و هزار و پانصد گزارش روی میز کارش قرار گرفت. این بار از نگرانی عمومی نسبت به دست بردن در آرای صندوق ها و جابه جایی آنها گزارش داده بودند. آنها خواستار آن بودند که نمایندگان رسانه ها در هنگام رای گیری در محل های شمارش آرا حضور داشته باشند.

خبرنگاران یک شبکه تلویزیونی سیار در مورد شاهدان خود از خریدن آرا در روزهای انتخابات می گویند؛ «در شهر تایسان یکی از کاندیداها با پرداخت پول فراوان، خوراکی یا قطعات چوب برای تعمیرخانه ها رای مردم را به نفع خود می خرید.

تقلب در سطح مردم عادی تنها جریان نداشت بلکه شهردار یک شهر هم به نفع برادر خود که کاندیدای انتخابات بود وجوه نقد و هدایایی در میان مردم پخش می کرد تا به نفع برادرش رای دهند.» چند روز بعد و با گزارش هایی که به دفتر BMPM می رسید آنها پلیس را در جریان قرار دادند و شهردار آن شهر را به جرم سوءاستفاده از موقعیت دولتی خود دستگیر کردند.

کاری که BMPM می داد باعث می شد مردم احساس مسوولیت بیشتری داشته باشند و با رغبت در انتخابات حضور پیدا کنند.

گزارش هایی که به دفتر BMPM می رسید تنها از این که مردم نسبت به موسسات دولتی و ساختار انتخاباتی کشورشان ناراضی هستند نمی گفتند بلکه آنها بیشتر خواستار تغییر بودند و می خواستند با دست خودشان سرنوشت کشورشان را رقم بزنند. با اینکه همیشه این نگرانی وجود دارد که تقلب در انتخابات فیلیپین صورت گیرد اما این بار مردم این کشور باور کرده بودند که می توانند سرنوشت خود را رقم بزنند و در این میان رسانه ها به تنها امید مردم تبدیل شده بودند.

همان خبرنگاری که گزارش تقلب را به دفتر BMPM ارسال کرده بود در پایان گزارش خود نوشت؛ «امیدوارم شما این موضوع را جدی بگیرید و امید زیادی هم به کمک شما دارم. تایسان می تواند آینده بهتری داشته باشد.

سال ها است که در روزهای پیش و پس از انتخابات در فیلیپین خشونت و حتی کشتارهای زیادی صورت می گیرد. در روزهای قبل از انتخابات اخیر از کشته شدن ۱۶۸ نفر خبر دادند و جالب اینکه پلیس می گوید این آرام ترین و کم تشنج ترین انتخاباتی بود که در سال های اخیر تجربه کردیم.

طی ۲۰ سال اخیر دوازده انتخابات در فیلیپین برگزار شده و چهار رئیس جمهور بر کرسی قدرت قرار گرفته اند. اما باز هم مردم این کشور معتقدند می توانند از طریق رای گیری سرنوشت خود را رقم بزنند. انتخابات های اخیر نشان می دهد در هر دوره مردم بیشتر مشتاق می شوند که در سرنوشت سیاسی کشور خود شرکت کنند.

ماریا یکی از همین افراد است و می گوید؛ «اگر حکومت بداند که مردم کارشان را زیرنظر دارند مسوولان انتخابات تمام تلاش خود را انجام خواهند داد تا انتخابات را به سالم ترین شکل ممکن برگزار کنند.

همان طور که صعود به اورست دشوار است دستیابی به ایده آل های دموکراسی هم برای کشوری مثل فیلیپین دشوار خواهد بود. اما یک روز نوادگان مردم امروز فیلیپین از اینکه اجدادشان این گونه برای دستیابی به دموکراسی تلاش کردند خوشحال خواهند شد و ثمرات آن را هم در زندگی خود خواهند دید.