دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا

کانچو ماتسوئی نابغه کاراته


کانچو ماتسوئی نابغه کاراته

وی در سال ۱۹۸۰ زمانی که فقط ۱۷ سال سن داشت در دوازدهمین دوره مسابقات سراسری ژاپن موفق شد بر سکوی چهارم بایستد مدتی بعد او مربی هونبو در توکیو شد

شوکی ماتسوئی کیوکوشین کاراته را در سن ۱۳ سالگی آغاز کرد. در سال ۱۹۷۶ او به دوجوی کینا تاگاری یاما Kita Nagare Yama در شهر چیبا رفت و به واسطه هوش و ذکاوتی که از خود نشان داد پس از گذشت یک سال به کمربند سیاه دان یک نائل آمد.

وی در سال ۱۹۸۰ زمانی که فقط ۱۷ سال سن داشت در دوازدهمین دوره مسابقات سراسری ژاپن موفق شد بر سکوی چهارم بایستد. مدتی بعد او مربی هونبو در توکیو شد.

ماتسوئی تمرینات را زیر نظر مستقیم سوسای اویاما ادامه داد و توانست در سال‌های ۱۹۸۱ و ۱۹۸۲ عناوین سوم ژاپن را به خود اختصاص دهد. ایشان در سال ۱۹۸۳ عنوان هشتم مسابقات سراسری کشوری را از آن خود کرد.

در سال ۱۹۸۴ در سومین دوره مسابقات جهانی موفق شد بر سکوی سوم بایستد تا اولین حضور خود را مسابقات جهانی تجربه نماید. پس از این عنوان بود که به خاطر روحیه جنگندگی، قدرت بدنی، توانائی‌های انحصار به فروش و قدرت تصمیم‌گیری‌اش شهرت جهانی پیدا کرد.

شوکی ماتسوئی دو سال پیاپی (۱۹۸۵ و ۱۹۸۶) در مسابقات سراسری ژاپن به پیروزی دست یافت. پس از آن بود که بنا به درخواست سوسای اویاما در مبارزه ۱۰۰ نفری شرکت کرد و با کسب بیشترین پیروزی بر شهرت خود افزود تا او را به نام نابغه بی‌همتای کاراته بشناسند.

وی با تمرینات و پشتکار مستمر و با تکیه بر توانمندی‌های خود و با تشویق‌های سومای اویاها هر روز پلکان ترقی را پیمود تا اینکه در سال ۱۹۸۷ به‌عنوان جوانترین مبارز در چهارمین دوره مسابقات جهانی بر سکوی اول جهان ایستاد.

با توجه به توانمندی‌هائی که سوسای در وجود وی می‌دید همیشه و به هنگام تمرین نابغه کاراته را در کنار خود قرار می‌داد و شاید از همان اول می‌خواست این پیام را بدهد که بعد از من تنها کسی که می‌تواند سازمان بزرگ کیوکوشین جهان را رهبری نماید ماتسوئی می‌باشد و بس.

در سال ۱۹۹۲ او دوجو آساکوسا را در توکیو افتتاح نمود و از سوی سوسای به‌عنوان شعبه اصلی تعیین شد.

در ۲۷ آوریل ۱۹۹۴ سوسای اویاما درگذشت و ماتسوئی را به جانشینی خودش برگزید.

کمپ بین‌المللی یوگو وارا تنها ۲ روز بعد از فوت سوسای زیرنظر کانچو ماتسوئی برگزار شد (در این کمپ سید داود محمدی از کشورمان نیز حضور داشت).

کانچو در ماه ششم میلادی همان سال یازدهمین دوره مسابقات ورنی و در ماه نوامبر نیز بیست و هفتمین دوره مسابقات قهرمانی ژاپن را با حضور ۱۶ هزار نفر جمعیت به خوبی مدیریت کرد.

رئیس سازمان جهانی ششمین دوره مسابقات جهانی ار در نوامبر سال ۱۹۹۵ با حضور ۱۶۸ کاراته‌کا از سراسر جهان برگزار کرد و بالغ بر ۲۵ هزار نفر از این مسابقات دیدن کردند. کانچو ماتسوئی که به نام نابغه کاراته شهرت داشت در سال‌های اولیه مدیریتش چندین رویداد جدید در زمینه هنرهای رزمی را طراحی، برنامه‌ریزی و به جهان معرفی نمود که از آن جمله می‌توان به مسابقات جهانی وزنی، مسابقات جهانی بانوان و کاپ جهانی اشاره کرد.

همچنین برگزاری موفق باشکوه‌ترین پدیده کاراته این هزاره یعنی هفتمین دوره مسابقات جهانی در سال ۱۹۹۹ نیز از آن زمره به حساب می‌آید. برگزاری مسابقات بین‌المللی ۳۵ سال به بالا، مسابقات جهانی نونهالان، نوجوانان و جوانان و مسابقات جهانی کاتا از دیگر موفقیت‌های کانچو ماتسوئی می‌باشد.

اگرچه حضور موفق کیوکوشین کاراته در معتبرترین مسابقات رزمی جهان یعنی K-۱ را نیز نمی‌توان از نظر دور داشت به همین دلایل است که کیوکوشین را در اقصی‌نقاط دنیا به نام کانچو ماتسوئی می‌شناسند.

در حال حاضر سازمان جهانی کیوکوشین بیش از ۱۲ میلیون عضو در ۱۲۵ کشور جهان دارد. کانچو هر سال با هدف گسترش کمی و کیفی به کشورهای سراسر جهان مسافرت می‌نماید.

قابل ذکر است، کانچو ماتسوئی در سال ۱۹۹۷ بنا به دعوت محمدی رئیس کیوکوشین کاراته ایران به اتفاق شیهان هاتسوئو گورای جهت برگزاری کلاس داوری و مربیگری به ایران مسافرت کرد. حاج ناظریان رئیس وقت فدراسیون کاراته که خود از نظر فنی یکی از اساتید بزرگ جهانی به حساب می‌آید. پس از اینکه چند ساعت از کلاس کانچو بازدید کرد اظهار داشت تاکون در بین بزرگان کاراته جهان فردی را ندیده که همانند کانچو ماتسوئی تدریس نماید و به خوبی تکنیک‌ها را نیز اجراء کند.