چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
نشستن صحیح پشت کامپیوتر
طرز نشستن و شیوه قرار گرفتن بدن هنگام کار با کامپیوتر اهمیت ویژهای دارد. شما ممکن است ساعتها پشت کامپیوتر مشغول به کار باشید، پس خوب است بدانید چگونگی قرارگیری در این وضعیت بر سلامت و کارآیی شما تاثیر بسیاری خواهد داشت.
اگر درد در ناحیه گردن، شانه ها، پشت و چشم شما را میآزارد، خوب است به این نکته بیشتر دقت کنید. زیرا تمام این موارد میتواند به چگونگی نشستن شما پشت کامپیوتر برای مدتی طولانی مربوط شود. شاید به دلیل عادت کردن به شیوههای نادرست نشستن، در ابتدا برای ما سخت باشد که درست بنشینیم؛ ولی برای حفظ سلامت خودمان، خوب است کمی بیشتر دقت کنیم.
در قدم نخست محیط کار خود را حتیالامکان طوری انتخاب کنید که راحت باشید؛ فضای کافی برای خود در نظر بگیرید؛ شما نباید قوز کرده یا با سر و کمر خمیده کار کنید.
صندلی
از راحتی صندلی کار خود مطمئن باشید و ارتفاع میز و صندلی را تنظیم کنید. در حالت ایدهآل میز کار چند سانتیمتر بالاتر از ران بوده و صفحه کلید کامپیوتر درست مقابل شما قرار میگیرد.
تا جایی که میتوانید، در قسمت انتهایی صندلی بنشینید، به این معنی که باسن به تکیه گاه صندلی نزدیک باشد. ارتفاع صندلی نیز باید به نحوی تنظیم شود که کف پاها روی زمین قرار گیرد و زانوها نیز در راستای رانها و کمی پایینتر از باسن باشند. زاویه پشتی صندلی با نشیمنگاه باید حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ درجه باشد. مطمئن باشید که پایین و بالای کمر شما توسط صندلی تکیه گاه دارد و اگر لازم است از بالشی کوچک یا کوسن استفاده کنید.
بهتر است صندلی دسته هم داشته باشد و دستههای صندلی نیز باید به گونهای تنظیم شوند که شانهها شل و رها باشند.
صفحه کلید
صفحه کلید کامپیوتر باید دقیقاً روبهروی بدن قرار گیرد. همچنین باید نزدیک به آن بنشینید.
محل قرار گرفتن صفحه کلید نیز باید به گونهای باشد که شانهها رها بوده، آرنجها براحتی کار کنند و مچ و دستان شما صاف و مستقیم قرار گیرند.
صفحه نمایش
صفحه نمایش را به گونهای قرار دهید که گردن شما راحت و صاف قرارگیرد. برای این منظور صفحه نمایش باید دقیقا جلوی شما و بالای صفحه کلید باشد.
هنگام کار، حداقل یک طول دست از صفحه نمایش فاصله بگیرید تا به چشمان شما آسیبی نرسد.
صفحه نمایش باید در مکانی قرار گیرد که تابش نور مستقیم آفتاب به آن حداقل است. برای این کار میتوان از پردههای مناسب نیز استفاده کرد.
در ضمن حتماً در فواصل زمانی معین (هر ۲۰ تا ۳۰ دقیقه) به خودتان (یک تا ۲ دقیقه) استراحت دهید، از جایتان بلند شوید و کمی راه بروید تا گرفتگی عضلات را بهبود بخشید. زمان ناهار نیز بهتر است از پشت کامپیوتر بلند شوید.
مراقبت از چشمها
چشمها نیز پس از کار طولانی مدت با کامپیوتر خسته میشوند و به استراحت احتیاج دارند. پس هر از چند گاهی چشم از مانیتور بردارید و به نقطهای در فاصلهای دور نگاه کنید.
همچنین میتوانید با پوشاندن چشمها توسط کف دست به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه، به آنها استراحت دهید.
نیلوفر اسعدیبیگی
منابع: ehow.com/ Wikihow.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست