سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

سخت افزار مورد نیاز برای یک سیستم تدوین خوب


سخت افزار مورد نیاز برای یک سیستم تدوین خوب

آیا تا به حال به فکر افتاده اید که برای تولید تیزرهای خود اقدام به تهیه سخت افزار مورد نیاز نموده باشید اما ندانید که چه سخت افزاری را باید انتخاب نمایید من در این مقاله سعی می کنم شما را تاحدودی راهنمایی نمایم

آیا تا به حال به فکر افتاده اید که برای تولید تیزرهای خود اقدام به تهیه سخت افزار مورد نیاز نموده باشید اما ندانید که چه سخت افزاری را باید انتخاب نمایید ؟ من در این مقاله سعی می کنم شما را تاحدودی راهنمایی نمایم. این مجموعه سخت افزارها ، کاملا بسته به سطح انتظار استفاده کننده و توانائی های او متغییر هستند .

این تنوع را به گروه های زیر تقسیم می کنیم :

۱) استفاده کنندگان خانگی

۲) استفاده کنندگان آزاد و نیمه حرفه ای

۳) استفاده کنندگان حرفه ای

▪ استفاده کنندگان خانگی

این گروه ، معمولا بدنبال یک وسیله برای شروع و تجربه کردن هستند . کیفیت در حد VCD هم برای آنها کافی بنظر میرسد . برای مثال تدوین فیلم های خانوادگی ممکنه یه انگیزه مناسب برای شروع باشه . این نوع فیلمها معمولا با دو نوع دوربین تصویربرداری شده اند : miniDV یا Super۸ و مشابه آن . برای تدوین این نوع فیلمها ، اصولا کیفیت و یا امکانات خاصی لازم نمیباشد. علت اصلی ، سطح کیفیت ، انتظار و توانائی مصرف کننده برای ساخت و نتیجه کار است .

▪ وسائل مورد نیاز برای شروع کار

۱) کامپیوتر

۲) دوربین یا ویدئو

۳) کارت Capture

۴) برنامه مورد نیاز برای Capture و Edit .

اصولا برای کار آماتور ویدئو ، یک سیستم معمول بازار با حداکثر قیمت ۶.۰۰۰.۰۰۰ ریال کافی است . ویدئو یا دستگاه Playback تصاویر که ممکن است خود دوربین باشد ، با حداقل یک کابل به کامپیوتر وصل خواهد شد که آنالوگ یا دیجیتال خواهد بود .در صورتی که سیستم آنالوگ باشد برای Capture تصویر به یک کارت Capture آنالوگ احتیاج خواهید داشت. این نوع کارتها معمولا برای Capture صدا نیز ورودی جداگانه ای دارند . ورودی های تصویر معمولا در ساده ترین کارتها به دو صورت زیر است :

۱) ورودی Composite یا A/V که مورد استفاده در تمام ویدئو های خانگی است .

۲) ورودی Svideo که استانداردی با کیفیت بالاتر است .

ویدئو های معمولی خانگی بطور معمول ورودی و خروجی Composite یا A/V را دارند اما دوربینها علاوه بر این ورودی ،پورت Svideo را هم پشتیبانی می کنند . این گونه کارتها به دوصورت خانگی در بازار وجود دارد :

۱) بصورت ترکیبی با کارت گرافیک سیستم مانند کارتهای گرانتر مجهز به GPU های Nvidia و کارتهائی مشابه ATI All-in-Wonder Radeon .

۲) کارتهای PCI که مختص Capture و EDIT هستند .

هر دو گونه این کارتها برای Capture از نرم افزار ها و Codec های خاص خود استفاده می کنند . با توجه به خانگی بودن این گونه کارتها معمولا امکان تبدیل همزمان و سخت افزاری تصاویر به فرمتهای Mpeg-۱ و Mpeg-۲ یا DVD را دارند . برای مثال جند نمونه از تولید کنندگان این کارتها به شرح زیر هستند :

Asus , Nvidia , Snazzi , Ati , AverMedia , PixelView و غیره که بسته به بودجه و امکانات مورد نیاز قابل استفاده هستند . قیمت این کارتها از حدود ۷۰ تا ۴۰۰ هزار تومان خواهد بود .

برای Capture سیستمهای miniDV که اخیرا با کاهش قیمت دوربین ها استفاده بیشتری در منازل پیدا کرده است از دو روش استفاده می شود :

۱) با استفاده از پورتهای Composite یا A/V یا Svideo دوربین و یک کارت Capture آنالوگ.

۲) با استفاده از یک کارت ارزان قیمت و با کیفیت) IEEE۱۳۹۴)iLink . با استفاده از این پورت و نرم افزار روی کارت و کابل رابط می توان از کیفیتی در حد PAL برای تدوین خانگی هم استفاده نمود . دوربینهای miniDV همگی مجهز به این نوع پورت هستند . قیمت این نوع کارت حدود ۳۰ هزار تومان است که برای دارندگان دوربینهای miniDV بسیار مقرون به صرفه است .

اما بدانید که این گونه کارتها بصورت سخت افزاری هیچ امکاناتی ، مانند تبدیل و غیره را انجام نمیدهند .

برای داشتن همزمان این دو امکان یعنی Capture آنالوگ و امکانات سخت افزاری آن و ) IEEE۱۳۹۴)iLink باید به سراغ کارتهای گرانتر و پیشرفته تر بروید ...

▪ استفاده کنندگان آزاد و نیمه حرفه ای

این گونه اسفاده کنندگان معمولا ترجیح می دهند که بین کیفیت ، امکانات و قیمت برای خرید یک محصول به تعادل برسند . نمونه کارتهای گران گروه قبلی برای این گونه استفاده کنندگان بعنوان شروع و یک انتخاب حداقل مناسب است . مخصوصا استفاده از یک سیستم ) IEEE۱۳۹۴) iLink و یک دوربین miniDV بطور همزمان و آشنائی کافی به نرم افزارهائی مانند Adobe Premiere یا Adobe After Effects و مشابه آن که در همین مجموعه معرفی شده اند بهترین انتخاب برای کار است . در صورتی که نیاز به امکانات سخت افزاری کارت مانند : Transition ها ، Effect های تصویری مانند اصلاح رنگ و Blur ... و یا مجموعه امکانات Keying است ، حداقل کارت Canopus Dvstorm ۲ پیشنهاد می شود . این کارت برای داشتن یک سیستم تدوین Offline یک انتخاب خوب است . با صرف هزینه کمی بیشتر می توانید از کارتهای PINNACLE Systems یا matrox استفاده کنید . محدوده قیمت این کارتها از ۷۰۰ هزار تومان یا حدود ۲ میلیون تومان متغییر است . این تفاوت بیشتر به امکانات سخت افزاری ، تعدد پورتهای ورودی و خروجی تصویر و صدا مربوط است . سعی کنید برای خرید این گونه کارتها با توجه به تنوع بسیار آنها کمی بیشتر تحقیق کنید و کارتی جدید تر را انتخاب کنید که بیشترین سازگاری با Window را داشته باشد .

▪ استفاده کنندگان حرفه ای

این گروه آخر معمولا بین هزینه ، کیفیت و امکانات ، به دو عامل آخر اهمیت می دهند . من خودم از کارت DPS Velocity استفاده می کنم . این کارت حدود ۵ میلیون تومان با تمام امکانات قیمت دارد .

توسط محمد کریم رضایی

http://honar-computer.blogfa.com