سه شنبه, ۱۹ تیر, ۱۴۰۳ / 9 July, 2024
مجله ویستا

توصیه هایی برای رژیم غذایی سالمندان


توصیه هایی برای رژیم غذایی سالمندان

نحوه ی سروغذا مورد پسند باشد و در مکان مناسبی میل شود .
برای جلوگیری از مشکلات عاطفی و احساسی در سالمندان ، بهتر است به عادات غذایی آن ها احترام بگذاریم و هر نوع تغییر با ملایمت …

نحوه ی سروغذا مورد پسند باشد و در مکان مناسبی میل شود .

برای جلوگیری از مشکلات عاطفی و احساسی در سالمندان ، بهتر است به عادات غذایی آن ها احترام بگذاریم و هر نوع تغییر با ملایمت و به شکلی دوستانه ایجاد شود .

در صورت وجود بی خوابی و کم خوابی از دادن چای و قهوه پیش از خواب خودداری شود .

در کم خوابی ، مصرف یک لیوان شیر گرم پیش از خواب مؤثر است .

در صورت تمایل به مصرف یک غذای کامل ،‌ باید وعده ی سنگین را برای ناهار توصیه کنیم .

افزایش تعداد وعده های غذایی و کاهش حجم غذا در هر وعده .

در سالمندانی که به دلیل داشتن دندان های مصنوعی قادر به جویدن غذا نیستند ، غذاهای زیر توصیه می شود : برنج نرم به صورت کته ، گوشت های نازک قیمه ای آب پز و نرم ، سیب زمینی پخته و پوره شده ، سبزی های پخته و پوره شده ، آب میوه ، نان های نرم و مکمل دار ، مرغ پخته و آب آن ، تخم مرغ پخته ، شیر ، ماست و پنیر .

غذاهای غیرمجاز برای سالمندان عبارتند از غذاهای چرب سرخ شده ، سس ها ، تخم مرغ نیمرو ، حبوبات کم پخت ، ‌سبزی های نفاخ ، پیاز ،‌ پیازچه ، تربچه ، شلغم ، کلم ، هندوانه ، خربزه و گاهی لپه ، عدس و لوبیا.

گوشت های کم چرب شامل : ماهی ، مرغ بدون پوست ، گوشت گوساله تازه به صورت خورشتی و بیفتکی ، دنده ، فیله ران و سردست .

تخم مرغ بهتر است به صورت یک روز در میان و یا دو روز در میان ، استفاده شود و در صورت کلسترول خون بالا مصرف آن ممنوع است .

با توجه به مشکل یبوست در سالمندان ، مصرف کافی مایعات و مواد پر فیبر مانند نان کامل گندم و میوه هایی مثل گلابی رسیده ، آلو و آلوزرد اهمیت دارد .

برخی از سالمندان ممکن است مبتلا به فشارخون بالا باشند ؛ در این موارد ،‌ رژیم غذایی کم سدیم و در صورت نیاز کاهش وزن پیشنهاد می شود .

برای متنوع کردن برنامه ی غذایی می توان در تهیه انواع فرنی و پوره به جای آرد گندم از جو سیاه ، ارزن ، ذرت ، جو و گندم استفاده کرد .

سیب به دلیل داشتن پکتین زیاد باعث کاهش چربی و کلسترول می شود ؛ بنابراین بهتر است روزانه یک تا دو عدد سیب میل شود .

اضافه کردن پودر فندق و بادام به حریره ها و پتاژهای غلات برای تأمین منیزیم ضروری به نظر می رسد .