یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
توفانی در مغز
● چهار نوع اصلی بیماری ام اس عبارتند از:
۱) نوع عود كننده- فروكش كننده
۲) نوع پیشرونده- اولیه
۳) نوع پیشرونده- ثانویه
۴) نوع پیشرونده- عود كننده
شایعترین نوع بیماری ام اس، نوع عود كننده- فروكش كننده می باشد. حدود ۷۵ درصد بیماران در ابتدای شروع بیماریشان در این نوع قرار می گیرند كه در این نوع، بیمار به طور ناگهانی دچار حملاتی می شود كه یك یا چند قسمت از بدنش را درگیر می كند. سپس بیمار به طور كامل یا اینكه تا حدود زیادی بهبود می یابد و بیماری تا حمله بعدی كه اتفاق بیفتد، پیشرفت نمی كند. حمله بعدی می تواند خیلی زود و یا اینكه سالها بعد اتفاق بیفتد.
خطرناكترین نوع بیماری ام اس، نوع پیشرونده- اولیه می باشد كه حدود ۱۵ درصد بیماران مبتلا به ام اس به این نوع دچار هستند. بیماران مبتلا به نوع پیشرونده- اولیه به طور پیوسته حالشان بدتر می شود و در بین حملات، حالشان هیچ گونه بهبود نمی یابد و یا اینكه بهبود اندكی دارند. چنین بیمارانی اغلب در طی پنج سال اول بروز بیماریشان دچار ناتوانیهای شدیدی می شوند.
بیماران ام اس نوع پیشرونده- ثانویه ابتدا در نوع عود كننده- فروكش كننده قرار دارند و در آخر نیز به نوع پیشرونده تغییر خواهند كرد. طی ده سالی كه از شروع بیماری می گذرد، حدود ۵۰ درصد بیمارانی كه در ابتدا در نوع عود كننده- فروكش كننده قرار داشته اند، در نوع پیشرونده- ثانویه قرار می گیرند. در عرض ۲۵ سال حدود ۹۰ درصد بیمارانی كه ام اس آنان در نوع عود كننده- فروكش كننده قرار داشته است، به نوع پیشرونده- ثانویه تغییر خواهند كرد.
بیمارانی كه به چهارمین نوع ام اس، یعنی نوع پیشرونده- عود كننده مبتلایند، از ابتدا دچار ضایعات پیشرونده ای هستند، اما طی آن دچار حملات حاد نیز می شوند كه علایم آن ظاهر شده و بعد از مدتی از بین می رود. حدود ۶ تا ۱۰ درصد بیماران به این نوع از ام اس دچار می شوند.
● انواع بیماری ام اس
▪ نوع عود كننده- فروكش كننده: حمله ناگهانی، سپس تا حمله بعدی هیچ گونه پیشرفتی در بیماری ایجاد نمی شود.
▪ نوع پیشرونده- اولیه: بتدریج و به طور پیوسته حال بیمار بدتر می شود.
▪ نوع پیشرونده- ثانویه: ابتدا با نوع عود كننده- فروكش كننده شروع می شود و در آخر به نوع پیشرونده تبدیل می شود.
▪ نوع پیشرونده- عود كننده: آسیبهای پیشرونده از شروع بیماری وجود دارد، اما حملاتی نیز گاهی مواقع ایجاد می شود.
بیشتر این نوع در افرادی دیده می شود كه بعد از سن ۴۰ سالگی به این بیماری مبتلا می گردند.
به غیر از این چهار نوع ام اس، پزشكان همچنین نوع خفیفی از این بیماری را شناسایی كرده اند كه به اصطلاح به آن نوع «حسی خوش خیم» گفته می شود.
بیمارانی كه به این نوع ام اس دچارند، دچار حملاتی می شوند كه فقط باعث از دست رفتن بینایی و یا حسهای دیگر آنها می شود. این علایم معمولاً موقتی بوده و این نوع ام اس خیلی بندرت باعث بروز ناتوانیهای دایمی می شود، با این حال حملات آن می تواند همانند سایر انواع ام اس به صورت غیرقابل پیش بینی رخ دهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست