سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

خورش‌های جا افتاده ویتامین کمتری دارند


خورش‌های جا افتاده ویتامین کمتری دارند

خورش‌ها جزء غذاهای مطلوبی به شمار می‌روند که از تـرکیب حبوبات، گوشت و انـواع سـبـزیـجـات تهیه، آماده و ‌مــصــــرف مــــی‌شــــونــــد. خـــوردن مخلوط حبوبات و سبزیجات …

خورش‌ها جزء غذاهای مطلوبی به شمار می‌روند که از تـرکیب حبوبات، گوشت و انـواع سـبـزیـجـات تهیه، آماده و ‌مــصــــرف مــــی‌شــــونــــد. خـــوردن مخلوط حبوبات و سبزیجات که سرشار از پروتئین گیاهی، فیبر، املاح معدنی و ویتامین ‌ها هستند از نظر علم تغذیه به عنوان یک عادت غذایی خوب و کامل شناخته شده است. ‌تنها مشکل این غذاها طبخ نادرست آنهاست، زیرا در برخی روش‌های طبخ سنتی، سبزیجات و حبوبات با گوشت یا ‌مرغ سرخ مـی‌شـونـد.بـرای تهیـه یک خورش مطلوب، بهتر است سبزیجات را به جای سرخ کردن فقط کمی‌تفت دهید تا آبش ‌کشیده شده و حجمش کمتر شود،سپس خورش را با حداقل روغن مصرفی در ظروفی که احتیاج به ریختن روغن ‌چندانی ندارند، طبخ کنید.

‌اشتباه دیگر در طبخ خورش‌ها، زیاد پختن یا به اصطلاح جا افتادن غذا بر اثر ماندن طولانی مدت آن روی ‌حرارت است که این روش نیز از ارزش مواد غذایی و ویتامینی آن کم می‌کند. همان‌طور که می‌دانید سبزیجات ‌سرشار از ویتامین ‌A‌ هستند و این ماده مغذی نسبت به حرارت حساس است و در حرارت زیاد از بین می‌رود، در ‌نهایت شما چیزی به جز تفاله سبزی به مصرف نمی‌رسانید. از این رو، برای تهیه انواع خورش‌ها باید در مدت ‌زمان کمتر و در روغنی اندک خورش را پخته و از سرخ کردن آن اجتناب کنید. ‌