دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

محمد محمدی اشتهاردی


اینجانب محمد ملا محمدی معروف به محمد محمدی اشتهاردی در روز اول بهمن ماه ۱۳۲۳ شمسی در شهر اشتهارد واقع در ۶۰ كیلومتری غرب كرج از یك خانواده متوسط و مذهبی دیده به این جهان گشودم, در سن هفت ـ هشت سالگی برای یاد گرفتن تلاوت قرآن به مكتبخانه ـ كه در آنجا وجود داشت ـ رفتم سپس برای تحصیل وارد دبستان شدم و پس از دوره ابتدایی به مدرسه علمیه اشتهارد كه مقدمه ورود به حوزه علمیه قم بود, رفتم

اینجانب محمد ملا محمدی (معروف به محمد محمدی اشتهاردی) در روز اول بهمن ماه ۱۳۲۳ شمسی در شهر اشتهارد (واقع در ۶۰ كیلومتری غرب كرج) از یك خانواده متوسط و مذهبی دیده به این جهان گشودم، در سن هفت ـ هشت سالگی برای یاد گرفتن تلاوت قرآن به مكتبخانه ـ كه در آنجا وجود داشت ـ رفتم. سپس برای تحصیل وارد دبستان شدم و پس از دوره ابتدایی به مدرسه علمیه اشتهارد كه مقدمه ورود به حوزه علمیه قم بود، رفتم. در این مدرسه به تحصیل ادبیات فارسی و عربی پرداختم و از مقدمات عربی، دو كتاب «جامع المقدمات و سیوطی» را خواندم و سرانجام در سال ۱۳۳۸ شمسی برای ادامه تحصیل در حوزه علمیه قم، وارد این حوزه شدم. در حوزه علمیه قم، سه مرحله دروس حوزوی (مقدمات، سطح و خارج) را در محضر اساتید فن، خواندم و در امتحانات پایه های عالی حوزه، قبول شدم. در كنار تحصیل، از سال ۱۳۴۱ طبق برنامه های تبلیغی حوزه، برای تبلیغ احكام و آیین اسلام، به اطراف و اكناف، از روستاها و شهرها، در ماه محرم و صفر و رمضان و شب های جمعه می رفتم و انجام وظیفه می كردم و این كار همچنان ادامه دارد. درس سطح حوزه را بیشتر در محضر آیت الله العظمی مكارم شیرازی و آیت الله حاج شیخ علی پناه اشتهاردی و آیت الله حاج شیخ علی مشكینی آموختم.

و چند سال درس خارج حوزه را، بیشتر در محضر آیات عظام: حاج سید محمدرضا گلپایگانی، حاج شیخ هاشم آملی و ناصر مكارم شیرازی خواندم و درس تفسیر قرآن را بیشتر در محضر آیت الله خزعلی و آیت الله مكارم شیرازی (مد ظلهما) آموختم.

در سال ۱۳۴۷ شمسی در كنار تحصیل، ذوق و هنر نویسندگی و انجام مسؤولیت تبلیغی به وسیله قلم و عوامل دیگر موجب شد كه با جمعی از دوستان در جلسه هفتگی آموزش نویسندگی كه در خانه حضرت آیت الله ناصر مكارم شیرازی، تشكیل می شد، شركت كردم. در این جلسه پربار، آیین نویسندگی را آموختم و با مقاله نویسی و ارائه آن، چنین نتیجه گرفتم كه می توانم در این راستا موفق شوم. در همان سال، نخستین كتاب به نام «سیمای بلال حبشی» را در قطع جیبی به رشته تحریر درآوردم كه توسط انتشارات علامه قم به چاپ رسید.

به این ترتیب آغاز كار نویسندگی اینجانب در سال ۱۳۴۷ شمسی در قم، شروع شد. از آن پس تاكنون در كنار تحصیل و تبلیغ و برنامه های حوزوی، همچنان به كار نویسندگی اشتغال دارم و اكنون این كار، در متن زندگی ام قرار دارد. یكی از كارهای مثبت و مفیدی كه توفیق شركت در آن را به عنوان همكاری داشتم، تحریر «تفسیر نمونه» در ۲۷ جلد، تحت نظر آیت الله العظمی آقای مكارم شیرازی و سپس «تفسیر پیام قرآن» به همان نحو (كه بخش عقاید آن در ده جلد چاپ و انتشار یافته) می باشد كه این همكاری در تحریر «تفسیر پیان قرآن» همچنان ادامه دارد. نوشته های اینجانب ـ اعم از تألیف و ترجمه ـ در موضوعات مختلف دینی، از تفسیر، عقاید، پندیات، امور سیاسی و اجتماعی، حدیث و تاریخ و … به صورت مقالات در مجله ها، فصلنامه ها؛ سالنامه ها و روزنامه ها و به صورت كتاب در قطع های گوناگون می باشد و كتاب ها از كوچك و بزرگ، به حدود صدو پنجاه جلد می رسد كه بعضی از آنها به زبان عربی، انگلیسی، اردو و تركی استامبولی، ترجمه و چاپ شده است و غالبا به چاپ های متعدد رسیده است.

در اینجا قسمت اعظم آنها را كه می توان ارائه داد تقریبا به ترتیب سال نگارش، بر می شمرم:

۱. پندهای جاویدان در دو جلد

۲. پندهایی از تاریخ

۳. سه مقاله علمی و مذهبی

۴. شرح حال اصحاب پیامبر (ص) و علی (ع) در حدود بیست شماره، تحت عنوان: سیمای بلال حبشی، سیمای ابوذر غفاری، سیمای مقداد، سیمای مالك اشتر، سیمای زید بن حارثه و اسامه بن زید، سیمای میثم تمار، سیمای زید بن امام سجاد، سیمای قنبر، سیمای جعفر و حمزه، سیمای حجر بن عدی، سیمای هشام بن حكم، سیمای عثمان بن حنیف، سیمای حر بن یزید ریاحی، سیمای حبیب بن مظاهر، سیمای ابودجانه انصاری، سیمای سدیف، سیمای سلیمان بن صرد مجاهد نود و سه ساله، سیمای اویس قرنی و …

۵. مادر پاك

۶. گفت و گوی شیعه و سنی (ترجمه)

۷. پاسخ به پرسش های مذهبی شما

۸. اسلام و مسأله نوشابه های الكلی، قمار و عیبجویی از همدیگر

۹. پیكار اسلام با اسراف

۱۰. آیا قوانین اسلام، ارتجاعی است؟ (ترجمه)

۱۱. روزه از دیدگاههای گوناگون (ترجمه)

۱۲. نقدی بر تز اتحاد تاكتیكی با ماركسیست ها

۱۳. پیروزی اسرائیل چرا؟ (ترجمه)

۱۴. نقش عبادات در سازندگی انسان (ترجمه)

۱۵. سیمای مذهبی كوفه (ترجمه)

۱۶. این است نقش عبادات (ترجمه)

۱۷. راهی به سوی شناخت

۱۸. آیات قرآن در نهج البلاغه

۱۹. گفتار پیامبر (ص) در نهج البلاغه

۲۰. داستان های نهج البلاغه

۲۱. امر به معروف و نهی از منكر (ترجمه)

۲۲. گرایش چند شخصیت بزرگ به تشیع (ترجمه)

۲۳. پوشش زن در اسلام

۲۴. امام حسین (ع) خورشید انقلاب

۲۵. زندگینامه حضرت معصومه (س)

۲۶. روشی نوین در شناخت اصول اعتقادی (ترجمه)

۲۷. دلیل علمی استقرایی برای اثبات وجود خدا (ترجمه)

۲۸. ویژگی های اقتصاد اسلامی (در پنج شماره ـ ترجمه)

۲۹. بررسی هایی در زمینه ماركسیسم (در پنج شماره ـ ترجمه)

۳۰. گناهشناسی (تدوین درس های حجت الاسلام و المسلمین قرائتی)


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.