چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
محل تولد شنیسل
مجاریها از آن دست مردمانی هستند که به ناهار بیش از شام علاقه نشان میدهند و این وعده را در اصطلاح از همه مفصلتر میخورند...
آنها فلفل قرمز و سیبزمینی را در اکثر غذاهایشان به کار میبرند و در کل کربوهیدرات جایگاه ویژهای در رژیم غذاییشان دارد. مجارها معتقدند که شنیسل را اولینبار به سایر کشورها معرفی کردهاند و میگویند یک شنیسل خوب باید ترد، طلایی و مغزپخت باشد.
● عادتهای غذایی مجارستانیها
کشور مجارستان به دلیل داشتن آب و هوای مناسب و خاک حاصلخیز از محصولاتی مانند گندم، غلات و انواع میوهها برخوردار است و در نتیجه این مواد غذایی در سبد غذاییشان جایگاه خاصی دارند.
معروفترین غذای مجاریها یک نوع خوراک به نام «گولاش» است که چیزی شبیه تاسکباب ماست. کلمه گولاش یعنی چوپان زیرا اولین بار چوپانان مجاری این غذا را تهیه کردند و طرز پختش را به سایرین آموختند. بزرگترین تفاوت آن با غذای ایرانی ما وجود ادویهای به نام فلفل پاپریکا (نوعی فلفل دلمهای خشک شده) است که در اکثر غذاهایشان از آن استفاده میکنند. سایر موادی که به وفور در غذاهایشان استفاده میکنند پیاز، کلم، سیبزمینی و خامه است. یکی از محبوبترین و خوشمرهترین سوپهای زمستانی در این کشور سوپ خامهای اسفناج است و همانطور که از نامش پیداست مواد اولیه آن اسفناج و خامه ترش است. یادتان باشد که مجارستانیها در سوپهایشان از زیره زیاد استفاده میکنند.
یکی دیگر از غذاهای معروف و البته پرمصرفشان، دلمه است که به دلمه خودمان شباهت زیادی دارد. دلمه کلم بیشترین مدلی است که استفاده میکنند و داخل آن گوشت، برنج و ادویههای مخصوص میریزند. نکته جالب این است که از کلم در تهیه نوعی دسر که شبیه پای سیب است هم استفاده میکنند. در سبد غذایی مردمان این کشور گوشت جایگاه خاصی دارد. آنها بیشتر غذاهای گوشتیشان را لای نان میپیچند و سپس آن را سرخ میکنند و درنهایت از سسهای مختلف استفاده میکنند و در تهیه این غذاها فلفل شیرین مجاری، فلفل سبز و گوجهفرنگی نقش مهمی دارند. در زمینه دسرها تنوع زیادی دارند؛ انواع کیک و شیرینی با مدلهای مختلف که مواد اولیه اکثر آنها تخممرغ، شیر، وانیل و آردهایی است که خودشان درست میکنند. مجاریها در تهیه شیرینیهایشان از آلبالو و گیلاس زیاد استفاده می کنند. از جمله نوشیدنیهای معروف این کشور که طرز تهیه آسانی هم دارد و به گفته خودشان برای فصلهای گرم بسیار مناسب است متشکل از شیر، تخممرغ، شکر و وانیل است. آنها معتقدند که خوردن این نوشیدنی برای خانمهایی که به تازگی فارغ شدهاند فواید بسیار دارد به خصوص اگر به آن دارچین هم زده باشند.
● مـواد لازم (برای۴ نفر)
▪ سینه مرغ/ ۳۰۰ گرم/ ۵۰۰ کیلوکالری
▪ تخممرغ/ ۳ عدد/ ۳۰۰ کیلوکالری
▪ آردگندم/ ۶ قاشقغذاخوری/ ۱۶۰ کیلوکالری
▪ آردسوخاری/ ۶ قاشقغذاخوری/ ۱۶۰ کیلوکالری
▪ روغن کانولا (مخصوص سرخکردن)/ ۸ قاشقغذاخوری/ ۷۲۰ کیلوکالری
▪ فلفل قرمز و نمک/ به میزان دلخواه/ ۰ کیلوکالری
● طـرز تـهـیـه
ابتدا ۳ نصفه سینه مرغ تهیه و هر یک را به قطر ۵ میلیمتر به ۳ ورقه نازک تقسیم کنید. به این ترتیب ۹ ورقه خواهید داشت. در ظرفی دیگر تخممرغها را بزنید و به آنها به اندازه ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری آب اضافه کنید. قبل از آنکه ورقههای مرغ را در تخممرغ بخوابانید، ابتدا یک طرفشان را بکوبید و در ظرف آرد قرار دهید. به طوری که دو طرف مرغ آردی شود سپس آن را در تخممرغ و آرد سوخاری بخوابانید. در مرحله آخر تابهای کوچک را که روغن در آن کاملا داغ شده، آماده و ورقههای مرغ را در آن سرخ کنید و به محض طلایی شدن از درون روغن بردارید. ورقههای مرغ را روی دستمال کاغذی بگذارید تا روغنشان کشیده شود، آنگاه آنها را سرو کنید.
● این غذا چند کالری دارد؟
شنیسل شما در مجموع دارای ۱۸۴۰ کیلوکالری انرژی است که با تقسیم شدن آن به عدد ۴ به هر نفر ۴۶۰ کیلوکالری خواهد رسید که در صورت خوردن آن با نان یا سیبزمینی سرخکرده این عدد از ۵۰۰ فراتر خواهد رفت.
● سـیـنـه مــرغ
این قسمت از گوشت مرغ از منابع ویتامین B۳ و کروم است که فواید بسیاری را برای این خوراکی به همراه میآورند. به این ترتیب که ویتامین B۳ یا نیاسین تنظیمکننده قندخون است، به متابولیسم چربیها کمک میکند و در حفظ سلامت پوست و غشاهای مخاطی دخالت دارد به طوری که افراد سوءتغذیهای (آنهایی که منابع پروتئین کمتر استفاده میکنند)، مبتلایان به بیماری سوءجذب و کمبود B۶ و B۱۲ با کمبود این ویتامین روبهرو میشوند و عوارضی مانند خستگی، تحریکپذیری، سردرد و بیخوابی به سراغشان خواهد آمد. بنابراین خوردن سینه مرغ به عنوان منبع این ویتامین، میتواند یک اقدام موثر باشد که ماده معدنی کروم هم تقویتکننده فعالیت انسولین است، به کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب کمک میکند و در سنتز بافت پروتئینی در بدن دخالت دارد. به این دلیل خوردن سینه مرغ به عنوان منبع کروم تنظیمکننده قندخون است و از بالا رفتن کلسترول و تریگلیسیرید پیشگیری میکند.
● آرد گـنـدم
یکی از منابع کربوهیدراتی که در خانواده غلات جای میگیرد، گندم است و آرد آن شکلی از موارد مصرف این ماده غذایی محسوب میشود. به طوری که با خوردن هر ۳ قاشق غذاخوری آرد، یک واحد از ۶ تا ۱۱ واحد نان و غلات مورد نیاز بدن تامین میشود و دارای ۸۰ کیلوکالری انرژی خواهد بود. البته توصیه میشود که آرد تصفیه نشده و همراه سبوس آن مورد استفاده قرار گیرد. به این ترتیب مواد مغذی بسیاری نیز به بدن مصرفکننده میرسد. از جمله ویتامین بیوتین که دریافت به اندازهاش به رشد و تقسیم سلولی کمک میکند، در سنتز گلوکز و اسیدهای چرب ضروری دخالت دارد و در متابولیسم اسیدهای آمینه هم تاثیرگذار است. به این ترتیب افزایش کلسترول خون، ضعف سیستم دفاعی بدن، بیاشتهایی، افسردگی و خستگی که از علایم کمبود این ویتامین هستند به حداقل ممکن خود خواهد رسید.
● تـخـممـرغ؛ مـنـبـع کـولـیـن
همواره به خاطر داشته باشید که تخممرغ منبع عالی پروتئین است و مصرف آن البته ۳ تا ۴ عدد در هفته نه تنها زیانبار نیست بلکه به تقویت سیستم دفاعی بدن کمک میکند به خصوص در این روزهای سرد زمستانی که سرماخوردگی و آنفلوآنزا میان خانوادهها به شدت شیوع پیدا کرده است. علاوه بر پروتئین، تخممرغ ترکیباتی از خانواده چربیها دارد به نام کولین و لیستین که کمبودشان در بدن با علایمی مانند ناباروری، کمخونی، اختلال در عملکرد کلیهها، پرفشاری خون و اختلال در یادگیری و حافظه همراه است. به این دلیل خوردن تخممرغ به عنوان یکی از منابع مناسب، اقدامی موثر شناخته شده است. فراموش نکنید که هر عدد تخممرغ ۱۰۰ کیلوکالری انرژی دارد و یک واحد گوشت به حساب میآید بنابراین هنگام خوردن این ماده غذایی میزان کالری دریافتیتان را در نظر داشته باشید تا با زیادهروی دچار اضافهوزن و چاقی نشوید.
● اگر دیابت دارید
آردهای به کار رفته در این غذا برای شما چندان مناسب نیست. به شما توصیه میکنیم که سینههای مرغ را در یک تابه چدنی سرخ و آن را همراه سبزیجاتی مانند گوجهفرنگی و لوبیا سبز میل کنید.
● اگر فرزندتان بدغذاست
ااستفاده از سس گوجهفرنگی و کمی سیبزمینی سرخکرده میتواند بدغذاترین بچهها را هم به سر میز بکشاند البته در کنار یک لیوان شربت آبلیموی تازه که به تقویت اشتهای آنها بسیار کمک میکند.
● اگر سرماخورده هستید
به جای سرخ کردن این ورقههای سینه در روغن، آنها را فقط در سینی فر تنوری و سبزیجاتی مانند شلغمپخته، هویج و کمی سیبزمینی آبپز شده میل کنید. به این ترتیب دوره بیماریتان کوتاهتر خواهد شد.
ساقی اخوان
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران حماس دولت سیزدهم آمریکا رافائل گروسی دولت رهبر انقلاب اصفهان مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان رئیس جمهور مجلس
سلامت تهران بارش باران هواشناسی شهرداری تهران قتل حجاب پلیس آموزش و پرورش فضای مجازی شهرداری وزارت بهداشت
خودرو مسکن حقوق بازنشستگان مالیات سایپا قیمت طلا قیمت دلار ایران خودرو قیمت خودرو بازار خودرو بانک مرکزی بورس
تلویزیون نمایشگاه کتاب سینما تئاتر دفاع مقدس سریال سینمای ایران موسیقی کتاب
دانش بنیان اینوتکس دانشگاه آزاد اسلامی
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین رفح جنگ غزه روسیه چین نوار غزه ترکیه اوکراین طوفان الاقصی
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر ذوب آهن لیگ قهرمانان اروپا نساجی لیگ برتر فوتبال ایران بازی لیگ برتر ایران سپاهان جواد نکونام
اپل هوش مصنوعی سامسونگ ناسا آیفون مایکروسافت گوگل باتری فضاپیما ماهواره
بیماران خاص استرس کاهش وزن بیمه زیبایی دندانپزشکی فشار خون