پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

سالخوردگی بینایی


سالخوردگی بینایی

بطور کلی كهولت یك روند مستمر و دائمی است و سن خاصی را نمی توان به عنوان نقطه شروع آن تعیین نمود. ولی آنچه مسلم است، این است كه با افزایش سن و تغییرات فیزیكی و فیزیولوژیكی بدن، استعداد …

بطور کلی كهولت یك روند مستمر و دائمی است و سن خاصی را نمی توان به عنوان نقطه شروع آن تعیین نمود. ولی آنچه مسلم است، این است كه با افزایش سن و تغییرات فیزیكی و فیزیولوژیكی بدن، استعداد ابتلا به بعضی بیماریهای خاص افزایش می یابد و اعمال مراقبت های ویژه ای الزامی میگردد.

سالخوردگی چشم:

چشم نیز همگام با سایر اندامهای بدن در تغییرات كلی روند سالخوردگی شركت می كند. مشاهدات ماكروسكوپیك، گویای این واقعیت است كه چشم افراد مسن، گود میشود و پلك ها چروكیده میشوند. قرنیه شفافیت خود را (بطور نسبی) از دست می دهد و ایریس كم رنگ و مژه ها كم پشت می شوند. كره چشم در اثر از دست دادن آب، جمع و كروی تر می شود كه این امر به افزایش هیپروپی و كاهش میوپی منجر میشود. تغییرات انكساری و بیماریهایی كه معمولاً پس از ۴۰ سالگی (سن شروع پیرچشمی) ایجاد می شود، عبارتند از :

پیرچشمی :

كه از دست دادن نسبی توانایی انجام كارهای نزدیك می باشد.

دیدن نقاط و اجسام شناور در اثر آبكی شدن مایع زجاجیه (كه در اصل ژله ای است) و در حقیقت چون این تغییر یكنواخت نیست، ایجاد میشود.

گلوكوم :

در اثر افزایش فشار داخلی چشم ایجاد میشود و از آنجائیكه در مراحل اولیه بدون علامت می باشد، انجام معاینات منظم زمان بندی شده ، برای افراد بالای ۴۰ سال ضروری است.

بیماریهای شبكیه :

از مهمترین فرایندهای سالخوردگی می باشد و اغلب دید مركزی را مورد تهاجم قرار می دهد. تشخیص زود هنگام در موفقیت درمان، مؤثر است.

پیشنهاداتی برای دید بهتر :

به محدودیت های بینایی خود واقف شوید و به فكر جبران آنها باشید.

شما ممكن است به نور بیشتری برای كارهای نزدیك خود، نیازمند باشید. لامپ را به خود نزدیك یا از لامپ پرنور استفاده كنید. در حقیقت یك فرد ۶۰ ساله برای دید نزدیك راحت ، به سه برابر نور مورد نیاز برای فرد ۲۰ ساله، نیازمند است.

دید محیطی و زمان عكس العمل با افزایش سن، كاهش می یابد. این مسئله را موقع رانندگی و رد شدن از خیابان به خاطر داشته باشید.

رانندگی شبانه را كم كنید و شیشه جلو اتومبیل و چراغ های اتومبیل را تمیز نگه دارید.

از تمیزی شیشه عینك خود مطمئن باشید.

از عینكی كه برای دید دور شما تجویز میشود استفاده كنید اگر چه حس می كنید دید دورتان خوب است و به آن نیاز ندارید.

اگرچه تغییرات طبیعی سیستم بینایی، قابل پیشگیری نیستند ولی شما می توانید با معاینات منظم زمان بندی شده و تمرین عادت های خوب بینایی، زندگی فعال، پربار و مستقل داشته باشید.