چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

بایدها و نبایدهای ازدواج پزشکان


بایدها و نبایدهای ازدواج پزشکان

پزشکی رشته پراسترسی است, شب بیداری های فراوان دارد و شغل سخت و پرمسوولیتی است تمام این مسایل باعث شکل گیری یک نوع زندگی پراضطراب در پزشکان و دانشجویان پزشکی می شود

پزشکی رشته پراسترسی است، شب‌بیداری‌های فراوان دارد و شغل سخت و پرمسوولیتی است. تمام این مسایل باعث شکل‌گیری یک نوع زندگی پراضطراب در پزشکان و دانشجویان پزشکی می‌شود...

این نوع زندگی پراضطراب سبب می‌شود که دانشجویان پزشکی خیلی سریع‌ درگیر مسایل عاطفی شوند تا کمی از استرس‌ها و اضطراب‌های خود بکاهند. بنابراین دانشجویان پزشکی از عشق به عنوان دارو و مسکن استفاده می‌کنند و همین عشق اگر چه در ابتدا باعث نوعی آرامش مقطعی برایشان می‌شود، مشکل‌ها خیلی سریع از راه می‌رسند و به گفته حافظ «که عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشکل‌ها» خیلی زود آشکار می‌شوند.

● غم نان اگر بگذارد

اولین مشکلی که دانشجویان پزشکی در صورت ازدواج زودرس با آن مواجه هستند، غم نان و تامین معیشت خانواده است. این مسوولیت باعث تشدید مشکلات خانوادگی و تحصیلی نیز می‌شود. مشکلات هنگامی دوچندان می‌شود که فرزندی نیز به وجود آید. اگر ازدواج پسران پزشک با دختران پزشک باشد، آنگاه یک تراژدی واقعی به وقوع می‌پیوندد. بنابراین توصیه من این است که دانشجویان برای فرار از مشکلات شغلی و تحصیلی وارد زندگی زناشویی نشوند و خود را از چاله به چاه نیندازند. در چنین خانواده‌هایی در بسیاری از موارد دیدارهای کم و کوتاه، درآمد نامناسب و فشارهای مالی، باعث شده است که زندگی تحت سیطره خانواده‌های زوجین قرار گیرد و در برخی موارد به جدایی عاطفی یا قانونی ویا حتی خیانت بینجامد.

● پزشکان با هم ازدواج نکنند

پزشکان وقت کم و دردسرهای مشابهی دارند. وجود دردسرهای مشابه باعث می‌شود همسران نتوانند برای حل این مشکلات به هم کمک کنند. در چنین مواردی اولین قربانی، فرزندان پزشکان هستند و ما شاهد هستیم که فرزندان پزشک، به‌رغم بهره‌ هوشی بالایی که دارند، به موفقیت‌های چشم‌گیری دست پیدا نمی‌کنند، چون خانواده وقت کافی به آنها اختصاص نمی‌دهد. در عین حال ما شاهد موفقیت زیاد فرزندان معلمان و دبیران هستیم، چون پیگیر مسایل و مشکلات اجتماعی و درسی فرزندان خود هستند و زمان کافی را با آنها سپری می‌کنند. از سوی دیگر دانشجویان پزشکی اگر در سن پایین ازدواج کنند، به دلیل سن کم، مهارت کمتری برای حل مشکلات دارند.

● یک باور غلط

باور غلطی که در میان دانشجویان پزشکی وجود دارد این است که فکر می‌کنند حتما باید با یک پزشک ازدواج کنند. در صورتی که تجربه ثابت کرده است پزشکانی که با غیرپزشک ازدواج می‌کنند، زندگی بسامان‌تری دارند.

● شرایط خود را شرح دهید

اگر تصمیم گرفتید که به توصیه روان‌پزشکان عمل کنید و با فردی خارج از شغل‌های مرتبط پزشکی ازدواج کنید، شرایط خود را برای او شرح دهید. برای همسرتان این قضیه را روشن کنید که در بهترین سال‌های زندگی در بسیاری مواقع کنار او نخواهید بود. به دلیل دوری همسر، مشکلات جنسی از دیگر مسایلی است که در این خانواده‌ها به چشم می‌خورد. بنابراین همسر آینده خود را از این موارد آگاه کنید تا دلسردی‌های بعدی ایجاد نشود و او با چشم باز تصمیم بگیرد.

● بهترین سن برای ازدواج پزشکان

سن ازدواج برای دختران و پسران پزشک متفاوت است. بهترین سن ازدواج برای پسران اگر با یک دختر غیرپزشک ازدواج می‌کنند، هنگامی است که دوره عمومی خود را سپری کرده‌اند و به یک شرایط نسبتا پایدار رسیده‌اند و اگر هم تصمیم دارند با یک دختر پزشک ازدواج کنند، بهتر است این ازدواج را به زمان پس از گرفتن تخصص موکول کنند.

با توجه به اینکه سن باروری مناسب برای دختران محدود است، بهترین سن برای ازدواج آنها، پس از گذراندن دوره علوم پایه است، به شرطی که با یک فرد غیرپزشک ازدواج کنند.

● دختران پزشک دیر ازدواج نکنند

یک بعد زندگی زنانگی، زیبایی و طراوت است. در صورتی که دختران پزشک در انتظار ازدواج با پزشک متخصص باشند، سن‌شان افزایش می‌یابد و زیبایی و طراوت خود را نیز از دست می‌دهند که این مورد باعث کاهش اعتماد به نفس‌شان می‌شود و درنهایت نیز به آرزوی خود نمی‌رسند، زیرا پزشکان متخصص مرد به دلیل موقعیت مناسبی که پیدا می‌کنند معمولا با دختران جوان ازدواج می‌کنند. بنابراین باز هم توصیه می‌کنم که دختران پزشک در انتظار ازدواج با پزشک نباشند.

● عاقلانه‌ و هوشمندانه تصمیم بگیرید

پزشکان را می‌توان جزو قشر هوشمند به حساب آورد و انتظار از آنها این است که هوشمندانه و عاقلانه تصمیم بگیرند. در موقع مناسب ازدواج کنند، شیوه‌های مقابله با اضطراب و مهار کردن آن را بیاموزند تا برای فرار از آن، به دامی به نام ازدواج نیفتند.

دکتر بدری‌السادات بهرامی

روان‌شناس و مدرس دانشگاه