چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

تلاش بی ثمر مشاوران مسکن دبی برای ترغیب ایرانیان به خرید واحدهای بدون مشتری


تلاش بی ثمر مشاوران مسکن دبی برای ترغیب ایرانیان به خرید واحدهای بدون مشتری

شرکت های سازنده و فروشندگان فعال مسکن در دبی برای جذب هرچه بیشتر ایرانی ها سقف وام خرید مسکن خود را بالاتر از ۹۰ درصد رسانده اند تا واحدهای مسکونی به فروش نرفته را راحت تر به فروش برسانند اما این روش و حتی تبلیغات اغوا کننده هم نتوانسته این روزها متقاضیان را برای خرید مسکن در امارات ترغیب و رونق مورد انتظار را به این کشور بازگرداند

شرکت های سازنده و فروشندگان فعال مسکن در دبی برای جذب هرچه بیشتر ایرانی ها سقف وام خرید مسکن خود را بالاتر از ۹۰ درصد رسانده اند تا واحدهای مسکونی به فروش نرفته را راحت تر به فروش برسانند اما این روش و حتی تبلیغات اغوا کننده هم نتوانسته این روزها متقاضیان را برای خرید مسکن در امارات ترغیب و رونق مورد انتظار را به این کشور بازگرداند.

به گزارش فارس، سالهاست که بحث خروج سرمایه از ایران و صرف این سرمایه ها در بخش ساخت وساز کشور امارات به خصوص شهر دبی مطرح است اما این روزها به نظر می رسد هجوم بیش از حد سرمایه داران در بخش مسکن طی سالهای گذشته موجب شده تا ساخت وساز در این کشور افزایش و عرضه و تولید بیش از تقاضا موثر شود.

وجود ۴۰ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه در دبی حاکی از این است که این واحدهای مسکونی متقاضی موثر ندارد و سازندگان این واحدها برای ترغیب بیشتر متقاضیان مسکن علاوه بر دادن مشاوره های رایگان و وعده گرفتن وکیل های مجرب آنها را در هتل های ۵ ستاره مجلل اسکان می دهند تا قرارداد خرید هرچه بهتر و سریعتر به امضا برسد.

این گزارش می افزاید: برخی از مشاوران املاک فعال در دبی که هم سازنده هستند و هم کارهای مشاوره ای انجام می دهند برای ترغیب متقاضیان مسکن به تازگی سقف وام مسکن خود را تا ۹۰ و حتی ۹۶ درصد افزایش داده اند و حتی برای خریداران قرعه کشی های اغواکننده ای از قبیل خودروی آخرین مدل مرسدس بنز را ترتیب داده اند.

یکی از آگاهان فعال در زمینه خرید و فروش مسکن در دبی به خبرنگار ما می گوید: حدود ۴۰ هزار واحد مسکونی در دبی خالی از سکنه باقی مانده و خریدار جدی هم برای آنها وجود ندارد.

وی ادامه داد: در سالهای گذشته تولید مسکن در دبی آن قدر رونق داشت که در حال حاضر تولید و عرضه از تقاضا پیشی گرفته است، بنابراین شرکت های سازنده مسکن و گروه های مشاور املاک برای اینکه خریداران را برای امضای قرارداد ترغیب کنند. آنها را به هتل های ۵ ستاره مجلل می برند تا دل آنها را برده و راحت تر مخ آنها را برای خرید مسکن بزنند. این اتفاق در زمینه خرید و فروش مسکن در دبی گفت: شرکت های مشاوره ای املاک در دبی به تازگی نیز افراد مشهور و معروف در زمینه هنری و فوتبالی را نیز برای تبلیغات سودمند خود جذب کرده اند.

وی افزود: حتی به تازگی این افراد مشهور که قبلا نیز در ایران کار مجری گری می کردند نیز با تاسیس دفاتر مشاوره ای سعی دارند تا با جذب متقاضی رونق گذشته را به دبی بازگردانند.

گزارش خبرنگار فارس به نقل از افراد مطلع حاکی است: اگرچه در تبلیغات صورت گرفته از سوی دفاتر مشاور املاک اعلام می شود که اقامت دائم به افراد خریدار مسکن در دبی یا شهرهای دیگر امارات تعلق می گیرد اما این اقامت دائم به منزله داشتن مجوز شغل نخواهد بود، یعنی افرادی که مسکن خریداری کنند نمی توانند به راحتی مجوز کار در این شهرها را دریافت کنند. گزارش خبرنگار فارس حاکی است: چنانچه فرد متقاضی بخواهد در شهر دبی یک واحد مسکونی ۴۴ متری را نقدا خریداری کند باید ۴۰۰ هزار درهم (۱۰۴ میلیون تومان) پرداخت کند و چنانچه بخواهد این واحد مسکونی را تا سقف ۸۰ درصد با وام خریداری کند حدود ۱۶۰ میلیون تومان در طول ۵ سال باید پرداخت کند.

وام تضمینی مسکن برای واحدهای مسکونی در شهر دبی ۵ ساله با بهره ۵/۶ درصد است که اقساط آن ماهانه ۱۲ هزار درهم یعنی حدود ۳ میلیون هر ۱۲۰ هزار تومان خواهد بود.

مدیر فروش یکی از شرکت های فعال سازنده در امارات به خبرنگار فارس گفت: به هیچ وجه تقاضا برای خرید مسکن در امارات به خصوص شهر دبی کاهش نیافته است و تمام این خبرها شایعه ای بیش نیست. وی ادامه داد: اگر تقاضا برای مسکن وجود ندارد پس چرا باید نرخ اجاره بها در دبی در سال گذشته میلادی ۳۵ درصد افزایش یابد. همین موضوع باعث شد که دولت امارات برای جلوگیری از رشد نرخ اجاره بها اعلام کند که نرخ اجاره بها نباید سالی بیش از ۷ درصد رشد یابد.

وی ادامه داد: دولت امارات برای اینکه سازندگان مسکن و حتی خریداران مسکن را برای سرمایه گذاری در امارات تشویق کند قانونی تصویب کرده که از ابتدای سال میلادی جدید فروشندگان و سازندگان واحدهای مسکونی باید با افتتاح شماره حسابی برداشت پول از این حساب را منوط به پیشرفت فیزیکی ساختمان در نظر بگیرند.

اکبر محمودی