چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
افراد مضطرب در جمع
با افزایش پیوسته بیماریهای روانی، اختلالاتی چون افسردگی، اختلال دوقطبی و اضطراب برای همگان به صورت شناختهشدهای درآمدهاند. اما بیماری روانی دیگری نیز وجود دارد که کمتر شناخته شده ولی مطالعات نشان میدهد که سومین اختلال روانی شایع در کل جهان است. این بیماری، اختلال اضطراب اجتماعی نام دارد. اختلال اضطراب اجتماعی یا به قول بعضیها هراس از اجتماع یا اجتماعهراسی، اضطراب از مورد ارزیابی منفی قرار گرفتن از سوی دیگران است. ترس از قضاوت دیگران در فردی که به این اختلال دچار است به احساس بیکفایتی و نابسندگی، شرم و تحقیر در او منجر میشود. همچنین ممکن است باعث افسردگی و سوءمصرف مواد شود.
نشانههای اختلال اضطراب اجتماعی
اختلال اضطراب اجتماعی باعث احساس اضطراب در فرد به هنگام مواجهه با یک موقعیت اجتماعی میشود. نشانگان فیزیولوژیک دقیقی به همراه این اختلال وجود دارد که عبارتند از: ترس وافر، گُرگرفتگی، ضربان تند قلب، عرق کردن، خشکی حلق و دهان، لرزش، مشکل بلع و گرفتگی عضلانی موقعیتها و شرایط مختلفی وجود دارد که باعث درماندگی در افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی میشود. از جمله این موقعیتها میتوان به موارد زیر اشاره کرد: مورد قضاوت دیگران قرار گرفتن ، ملاقات با دیگران برای نخستین بار،مرکز توجه واقع شدن ، زیر نظر قرار گرفتن به هنگام انجام کار، برخوردهای اجتماعی با افراد غریبه. اختلال اضطراب اجتماعی غالبا با حملات وحشتزدگی یا افسردگی اشتباه گرفته میشود. این امر میتواند درمان این اختلال را با مشکلات جدی روبهرو سازد.
با وجود این، چنانچه این بیماری به درستی تشخیص داده شود، ترکیبی از درمانهای رفتاری شناختی و دارودرمانی میتواند برای درمان مبتلایان به اختلال اضطراب اجتماعی مفید باشد. با وجود شیوع اختلال اضطراب اجتماعی، این اختلال غالبا اشتباه تشخیص داده میشود. در حالی که اختلال اضطراب اجتماعی، یک اختلال کاملا واقعی با نشانههای مشخص و معین است. چنانچه نشانگان اختلال اضطراب اجتماعی درمان نشده باقی بمانند میتوانند فرد مبتلا به این اختلال را کاملا زمینگیر کنند و غالبا به اجتناب فرد از تمام موقعیتهای مستلزم تماسهای اجتماعی میانجامد. اجتناب از موقعیتهای اجتماعی دارای پیامدهای منفی در زندگی کاری، اجتماعی و مالی فرد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی است. اما کمکهای درمانی مناسب دارای نتایج خوب و موثری برای این اختلال است. به افرادی که دارای نشانههای اختلال اضطراب اجتماعی هستند توصیه میشود با یک رواندرمانگر مشورت کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست