پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
روش نگه داری از میوه و سبزیجات
روشهای نگهداری از میوه و سبزیجات
معمولاً همه مردم دوست دارند بدانند كه مواد خوراكی در فاصله بین تولید تا مصرف از نظر ارزش غذایی چه تغییراتی میكند . از آنجا كه روشهای مختلف نگهداری مواد خوراكی باعث بروز تغییرات عمدهای در ارزش غذایی آنها میگردد . باید هرنوع ماده غذایی را در شرایط ویژه خود آن ماده نگهداری كرد .
نكاتی در مورد نگهداری صحیح سبزیها :
-ابتدا باید سبزی را خوب تمیزكرده و قسمتهای غیرقابل استفاده آن را دور بریزیم .
- آنها را درصورت تمایل خردكرده ، در ظرفی ریخته كمی حرارت دهیم ، سپس بستهبندی كرده و در فریزر بگذاریم . برای حرارت دادن سبزیها از آب جوش استفاده كنید . مدت زمان لازم برای پختن سبزی با توجه به نوع سبزی فرق میكند .
-البته بهتر است به جای پختن سبزیجات آنها را با آب جوش یا بخار حرارت بدهیم و بعد آنها را در آب سرد فرو برده یا آب خنك روی آنها بریزیم و بعد فوراً بستهبندی كنیم .
-مدت زمان لازم برای حرارت دادن برخی از سبزیها قبل از فریز شدن به شرح زیر است :
روش صحیح نگهداری از مواد غذایی
اسفناج حرارت دادن : ۲ دقیقه سردكردن : ۴ تا ۵ دقیقه
لوبیا سبز حرارت دادن : ۲ تا ۴ دقیقه سردكردن : ۳ تا ۵ دقیقه
بامیه :حرارت دادن : ۲ تا ۴ دقیقه سردكردن : ۳ تا ۵ دقیقه
باقلاحرارت دادن : ۲ تا ۵/۲ دقیقه سردكردن : ۵ دقیقه
هویج حرارت دادن : ۳ تا ۴ دقیقه سردكردن ۵ : دقیقه
گل كلم حرارت دادن : ۳ دقیقه سردكردن : ۴ تا ۵ دقیقه
كدو قطعه شده حرارت دادن : ۵/۳ دقیقه سردكردن : ۵ دقیقه
نخودسبز حرارت دادن : ۱ تا ۵ دقیقه سردكردن : ۳ دقیقه
كرفس حرارت دادن : ۳ دقیقه سردكردن : ۵ دقیقه
قارچ كامل حرارت دادن : ۳ تا ۴ دقیقه سردكردن : ۵ دقیقه
درگذشته به گریپفروت ، این میوه ضداسترس و ضد خستگی ، لیموی بهشتی میگفتند . مردم هلند این میوه را در كشور اندونزی كشف كردند و برایش نام انتخاب كردند . گریپفروت در برخی مناطق در تابستان و در برخی مناطق در فصل پاییز به بار مینشیند .
مواد مصرف :
گریپفروت اشتهاافزاست ، برای این منظور به هنگام صبحانه آب یك عدد گریپفروت كوچك را بگیرید و میل كنید . میتوانید از این میوه به عنوان پیشغذا نیز استفاده كنید ، چرا كه مزه ترش آن ، با افزایش كارمعده ، عمل هضم را آسان میكند ، در آخر اینكه تلخی ملایم این میوه ترشحات صفراوی را تحریك می كند .
استفاده از فرآوردههای زیبایی گریپفروت در فرآوردههای زیبایی نیز یافت میشود و این به علت خاصیت تحریككنندگی و قابضبودن آن است كه منفذهای پوست را منقبض مینماید .
گریپفروت
گریپفروت به خاطر ویتامین C موجود در آن بسیار معروف است . این میوه به علت داشتن پوست ضخیم ، ویتامین نیروبخش را در خود به خوبی حفظ كرده است . ویتامین C مادهای را كه مقاومت رگهای كوچك خونی را تقویت میكند ، تشدید مینماید . گریپفروت همچنین دارای ویتامین B ، ویتامین A و ویتامین E (ویتامین جوانی) است و مقدار كلسیم موجود در آن در هر ۱۰۰ گرم ، ۱۸ میلیگرم است .
ضمناً گریپفروتی كه شیرینی كمتری دارد در هر ۱۰۰ گرم ، دارای ۶۵ كیلوكالری انرژی است . چگونه یك گریپفروت را انتخاب كنیم ؟ گریپفروتی كه پوست زردرنگ دارد كمی تلخ است و در عوض پوست سرخرنگ آن ، میوهای شیرینتر و معطرتردارد . مقدار ویتامین Aو بتاكاروتن در این میوه با رنگ گوشت آن تناسب دارد ، هرچه گوشت آن تیرهتر باشد ،مقدار این مواد نیز بیشتر است .
فواید هویج پخته
دانش تغذیه برخام مصرف كردن سبزیجات تأكید فراوان دارد . ولی بنابر پژوهشی كه در دانشگاه آركانزاس صورت گرفته ، آشكار شده است كه پختن هویج برارزش غذایی آن میافزاید . كارشناسان تغذیه دریافتهاند كه میزان ضداكسایشی موسوم به ‹ فنولیكس› موجود در هویج پخته ۳۴ درصد بیش از هویج خام است . ضد اكسیدكنندهها از طریق خنثیسازی بنیانهای آزاد ، بدن را محافظت میكنند ، این مولكولهای ویرانگر ممكن است یاختهها را تخریب كرده و به بیماریهای مزمنی همچون سرطان بیانجامند .
دلیل بهتربودن هویج پخته نسبت به هویج خام این است كه گرم كردن ، ریشه لیفی(تارمانند) آن را نرم ساخته و باعث میشود كه « فنولیكس » بیشتری از دیوارههای یاخته آزاد شود . عصاره لیموترش در چند دقیقه میكروب حصبه را میكشد و عصاره توتفرنگی نیز همین اثر را دارد . به علاوه میوهها دارای سلولز هم هستند . چنانكه میدانید سلولزها توسط بدن جذب نمیشوند . ولی محتویات روده را زیاد میكنند و از این راه روده را به كارمیاندازند . پس میوه برای اشخاصی كه پشتمیز یا درمنزل مینشینند و كمتر حركت بدنی دارند و به این جهت مبتلا به یبوست هستند ، مناسب است . به علاوه وجود قند و اسیدهای آلی و ویتامین B در میوهها بیشترین اثر را در رفع یبوست ایفا میكنند .
میوهها معاون سرشار مس و آهن
میوهها با داشتن مقادیر زیادی املاح ، عامل تولید مواد معدنی هستند و به بدن ما تركیب خاص و مطلوبی از املاح معدنی میبخشند . پس میوه خصوصاً برای مبتلایان به سل ،كمخونی و اشخاصی كه دوره نقاهت بیماریهای عفونی را میگذرانند . ( حصبه. مخملك و غیره) بسیارمفید است .
همچنین از آنجا كه میوهها دارای مقادیر زیادی آهن و مس هستند، میتوانند در تولید گلبولقرمز نیز نقش به سزایی داشته باشند . گردو در مقایسه با سایر میوهها دارای بیشترین مقدار مس است و توت فرنگی ، انجیر ، بادام و موز نیز سرشار از آهن هستند . علاوه بر این گردو و آلو حاوی فسفر هم هستند . ضمناً در همه میوهها املاح به شكل نمك معمولی یعنی كلروسدیم موجود نیست بلكه در گلابی و گوجه و بلوط به مقدار جزیی با این تركیب یافت میشود ، به همین جهت میوهها برای رژیم غذایی (بیماران قلبی و كلیوی) بسیار مناسب هستند .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست