پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
وبـلاگ؛ رسـانـهای بـرای گـفـتوگـو
![وبـلاگ؛ رسـانـهای بـرای گـفـتوگـو](/web/imgs/16/83/aamd81.jpeg)
فناوری مربوط به دانش نرمافزار که به نویسندگان اجازه میدهد تا نوشتههای خود را به آسانی در اینترنت منتشر کنند، به نوعی نقش سنتی سازمانهای رسانهای که خود را سردمدار جذب مخاطب میدانند به چالش کشیده است.
طی چند سال گذشته شهروندان عادی با حرکت رو به جلوی یکنواختی به عنوان گزارشگران و مفسرین در صحنه اجتماع ایفای نقش کردهاند. آنها سرعت رو به رشدی در به دست آوردن جایگاه خود در بحثهای اجتماعی و سیاسی داشتهاند.
تعریف خاصی برای بلاگ وجود ندارد، اما بیشتر آنها سه وجه اشتراک با یکدیگر دارند. آنها اساسا از نوشتههای کوتاهی تشکیل شده اند که اصطلاحا به آنها نوشتههای منتشر شده میگویند. این نوشتهها به ترتیب زمانی معکوس نشان داده میشوند، به این معنا که تازه ترین آنها در بالای صفحه قرار میگیرند و دارای ارتباطهای فرا متنی به تارنماهای دیگر هستند.
این گونه بلاگها به شکل رسانهای قابل گفتگو در دسترس قرار میگیرند. بسیاری از بلاگها به خوانندگان خود اجازه میدهند تا اظهار نظرهای خود را منتشر کنند. بلاگ نویسان علاقه مندند که به نوشتههای یکدیگر اشاره ای داشته باشند و این که نکتههای مورد نظر خود را برجسته نموده، به بحث گذارند.
این بلاگها همچنین از این جهت که بیانگر نظرهای افراد هستند، رسانه ای برای گفتگو تلقی میشوند. ما میتوانیم آن را با مقالهای در یک روزنامه معمولی مقایسه کنیم که احساس میکنیم بر طبق فرمولی خاص و توسط یک هیئت و نه یک شخص نوشته شده است. انسانی بودن و فردی بودن بلاگ نقش حیاتی در تقویت و شکلگیری آن دارد.
مفهوم بلاگ همچنین باید در بعد وسیعتری درک شود، وسیلهای که اکنون کاربران متوسط اینترنتی برای انتشار کارهای خود (با قالبهای گوناگون شامل صدا و تصویر) به صورت آنلاین مورد استفاده قرار میدهند. این امر بخشی از حفظ آزادی رسانه، هم از نظر آفرینش و هم از نظر توزیع آن است. ابزاری که ما برای عرضه محتوای دیجیتال آن مورد استفاده قرار میدهیم هر روز قوی تر و ارزان تر میشود. ما قدرت ارایه کارهایمان به تمامیمخاطبین خود در جهان را داریم. در تاریخ بشر هیچ گاه چنین پیشرفت شگرفی مشاهده نشده است.
وبلاگنویسان بیشترین توجه را به خاطر نوشتههایشان در مورد موضوعهای سیاسی، فناوری و دیگر رشتههای مشابه به دست آورده اند. اما ما باید به خاطر داشته باشیم که بیشتر بلاگها که اکنون میلیونها از آنها به صورت آنلاین وجود دارند، خوانندگان زیادی نداشته، ولی بسیار ارزشمند هستند. برای برخی از این وبلاگ نویسان، نشریههای اینترنتی آنها اساسا جایگزین نامههایی شده است که در گذشته به خانواده و دوستان نزدیک خود مینوشتهاند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست