یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
چینی ها هر دقیقه یك میلیون دلار پس انداز می كنند
آمارها و برآوردها نشان میدهد كه ذخایر مالی چین هر دقیقه یك میلیون دلار اضافه میشود. این خبر كه برای اولین بار شبكه خبری بلومبرگ آن را منتشر كرد همه در آمریكا به ویژه رهبران سیاسی این كشور را حیرت زده خواهد كرد.
به دست آوردن یكمیلیون دلار در هر دقیقه دارایی بسیار زیادی است. اما حیرت فقط به اینجا محدود نمیشود. متوسط رشد ذخایر چین در ماه ۲۰میلیارد دلار است و در سه ماهه نخست امسال به تنهایی این نرخ متوسط دو برابر شده و به ۵۰میلیارد دلار در ماه رسیده است.
این باید همه را در آمریكا نگران كند و به فكر فرو ببرد چون ۷۰درصد از این پول هنگفت، ثروت آمریكاییهاست. دمكراتهای كنگره فكر میكنند كه این وضعیت تقصیر یوان و سیاستهای پولی دولت چین برای پایین نگه داشتن ارزش پول است. البته پایین نگه داشتن ارزش یوان كمك بزرگی به صادرات چین است اما تاثیر حیاتی بر مازاد هنگفت تجاری با آمریكا ندارد. نگرانی اصلی آمریكا این است كه رهبران این كشور آشكارا به مسیر غلط میروند و این برای تحلیلگران اقتصادی این كشور كه این موضوع را میفهمند نگران كننده است. آمریكا در حال از دست دادن ثروت خود است ولی به جای اینكه در این باره فكری بكند در مسیری غلط متمركز شده است. هفته گذشته یكی از كارشناسان ارشد اقتصادی موسسه مورگان استنلی ضمن تاكید بر هشدارهای همیشگیاش درباره از دست رفتن توازن تجاری با چین گفت كه مشكل اصلی آمریكا با چین پول ملی این كشور نیست بلكه میزان اندوخته و ذخایر است.
چینیها اكثر درآمد خود را اندوخته میكنند و پول نقد كمی را به خرجهایی مانند خرید لوازم لوكس و واردات خارجی اختصاص میدهند. این در حالیست كه آمریكاییها هر چه درآمد به دست میآورند هزینه میكنند و بخش كمی را به اقساط بدهیها اختصاص میدهند.
ارقام نشان میدهد كه آمریكاییها پول زیادی را صرف خرید واردات ارزانقیمت به ویژه از چین میكنند.
نكته جالب توجه و عجیب این است كه این موضوع تقصیر و خطای شهروندان و مصرف كنندگان آمریكایی نیست. این موضوع هم مانند دیگر مشكلات اقتصادی كشورهایی كه اقتصاد كلان دارند نتیجه سیاستهای غلط دولتی است. دولت آمریكا اقتصاد این كشور را به سوی تجارت كلان و رشد بالا برنامهریزی كرده است. به تازگی، به ویژه بعد از ۱۱ سپتامبر مصرفكنندگان آمریكایی همواره برای تامین رشد بالای اقتصاد تشویق شدهاند كه مصرف خود را بالا ببرند. بعضی تعجب میكنند كه چطور با ادامه رشد اقتصادی نرخ تورم اینچنین بالا رفته است. دلیل آن این است كه در دهههای گذشته دولت آمریكا به دلایل سیاسی میزان تورم را بالا برده است.
از سوی دیگر رهبران سیاسی به ویژه جمهوری خواهان شعار مصرف بالا را ترویج كردهاند و در این راه به مردم گفتهاند كه حتی به قیمت قرض كردن مصرف را فراموش نكنند.
در این شرایط نسلهای بعدی مسئول بازپرداخت این بدهیها خواهند بود. سیاست مالیاتی دولت آمریكا مبتنی بر وضع مالیات بر سود است كه این شامل هم سود سرمایه و هم سود درآمد میشود.
به عبارت دیگر این خود دولت است كه باعث بالارفتن مالیات میشود. پیش از این مصرف بالا سودی داشت كه به اقتصاد داخل آمریكا میرسید. اما امروز به یمن جهانی شدن این سود به خارجیها میرسد.
در سالهای گذشته كه نرخ تورم پایین بود آمریكاییها اندوخته داشتند و پسانداز میكردند. اما حالا فقط مصرف میكنند. دولت هم همین سیاست را دارد. نتیجه این سیاست این میشود كه ثروت آمریكا به جیب چینیها میرود.
حقیقت حیرتآور دیگر این است كه همین سیاست غلط دولت موجب شده است تا ثروت آمریكا با نرخ هر دو دقیقه ۴/۱میلیون دلار یعنی ۷۰درصد درآمد چینیها، به جیب پكن برود. هر روز كه میگذرد این رقم بالاتر میرود.
منبع: Newsmax
مترجم:نیلوفر قدیری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست