سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا

گوگل به آینده می رود


گوگل به آینده می رود

گوگل که کمتر از ده سال پیش تنها برای جستجوی اینترنتی استفاده می شد, امروزه با گسترش قابلیت ها و سرویس هایش به یک غول بزرگ اینترنتی تبدیل شده است حالا این شرکت با معرفی APIهای تبدیلی وارد دنیای آفلاین نیز می شود

گوگل که کمتر از ده سال پیش تنها برای جستجوی اینترنتی استفاده می‌شد، امروزه با گسترش قابلیت‌ها و سرویس‌هایش به یک غول بزرگ اینترنتی تبدیل شده است. حالا این شرکت با معرفی APIهای تبدیلی وارد دنیای آفلاین نیز می‌شود.

APIهای تبدیلی، پروژه تبلیغاتی جدیدی است که به مشاغل در تولید یک پروفایل برای هر فرد کمک می‌کند. گوگل مدتی است تمرکز خود را روی ذخیره‌سازی اطلاعات جستجوی کاربران قرار داده است و می‌تواند تبلیغات خاصی را به افراد خاص هدایت کند. مثلا اگر کسی به موسیقی کلاسیک راک علاقه دارد، تبلیغ سی‌دی‌های جیمی هندریکس را بیشتر از بقیه تبلیغات در اینترنت خواهد دید.

اما APIهای تبدیلی این اقدام را یک مرحله جلوتر خواهد برد؛ این پروفایل‌ها نه‌تنها بر اساس جستجوهای کاربران، بلکه براساس خریدهای آفلاین آنها نیز شکل‌می‌گیرد. گوگل این پروژه جدید را در بلاگش رونمایی کرد. در این بلاگ آمده است:‌ «تبلیغات آنلاین به تبادلات آفلاین نیاز دارد. برای به دست آوردن این فاصله خالی و حساب صحیح آن در تبلیغات آنلاین، نسخه بتای APIهای تبدیلی را برای ارسال خودکار خریدهای آفلاین ایجاد کرده‌ایم.»

این APIها اطلاعاتی از جمله تبادلات درون فروشگاهی را نیز در بر می‌گیرد. البته مواردی نیز برای احتیاط باید انجام شود تا اطلاعات کاربران امن بماند؛ اما اگر خرید آفلاین از سوی کاربر در تبلیغات آنلاینش نیز نشان داده شود، نباید تعجب کرد.

از طرف دیگر، این شرکت خبرسازشده است؛ مخترع آینده‌نگر، ری کورزویل که تحلیل‌های بی‌سابقه و جالبش از دنیای فناوری همه را مجذوب خود کرده است، در بلاگ خود اعلام کرده بزودی به گوگل می‌پیوندد.

او در سمت مدیر مهندسی در گوگل مشغول خواهدشد. این که کورزویل دقیقا چه مسئولیت‌هایی دارد، فعلا مشخص نشده اما به‌نظر می‌رسد نخستین تصمیمات وی در آزمایشگاه Google X تاثیرگذار باشد.

کورزویل که این اطلاعیه را در وب‌سایت شخصی خود منتشر می‌کرد، نوشته است:‌

سال ۱۹۹۹ گفتم حدود یک دهه بعد، فناوری‌هایی چون ماشین‌های خودکار و تلفن‌های همراهی را خواهیم دید که قابلیت پاسخ‌دهی به سوالات مان را دارند. یک دهه به جلوتر برویم؛ گوگل ماشین‌های خودکار را معرفی کرده است و امروزه افراد زیادی سوالات خود را از گوشی‌های اندرویدی‌شان می‌پرسند. از این که به گوگل پیوسته‌ام، خوشحالم و امیدوارم روی سخت‌ترین مشکلات علم رایانه کار کنیم تا دیدگاه غیرواقعی دهه آینده فناوری را به واقعیت تبدیل کنیم.

انتخاب کورزویل از سوی گوگل زمانی جالب توجه می‌شود که سخنان اریک اشمیت، رئیس هیات مدیره فعلی گوگل و مدیرعامل اسبق این شرکت را به یاد بیاوریم: این که اجازه بدهیم آدم‌ها سوارخودرو شوند، کار اشتباهی است. او همچنین در مصاحبه‌ای پیش‌تر گفته بود: به نظر من، مردم نمی‌خواهند گوگل جواب سوالات‌شان را بدهد، مردم می‌خواهند گوگل به آنها بگوید چه کاری را الان انجام دهند.

انتقال زندگی از ذهن خود به هوش ماشینی و اتوماسیون دقیقا با ذهنیت کورزویل از آینده همخوانی دارد.

بسیاری معتقدند کورزویل- که نظریه Singularity را مطرح کرده است- یک طراح علمی ـ ‌تخیلی است؛ اما گوگل اعتقاد دارد با کمک دیدگاه‌های او می‌تواند علمی‌ ـ تخیلی را به واقعیت نزدیک‌تر کند.