سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
گوگل به آینده می رود
گوگل که کمتر از ده سال پیش تنها برای جستجوی اینترنتی استفاده میشد، امروزه با گسترش قابلیتها و سرویسهایش به یک غول بزرگ اینترنتی تبدیل شده است. حالا این شرکت با معرفی APIهای تبدیلی وارد دنیای آفلاین نیز میشود.
APIهای تبدیلی، پروژه تبلیغاتی جدیدی است که به مشاغل در تولید یک پروفایل برای هر فرد کمک میکند. گوگل مدتی است تمرکز خود را روی ذخیرهسازی اطلاعات جستجوی کاربران قرار داده است و میتواند تبلیغات خاصی را به افراد خاص هدایت کند. مثلا اگر کسی به موسیقی کلاسیک راک علاقه دارد، تبلیغ سیدیهای جیمی هندریکس را بیشتر از بقیه تبلیغات در اینترنت خواهد دید.
اما APIهای تبدیلی این اقدام را یک مرحله جلوتر خواهد برد؛ این پروفایلها نهتنها بر اساس جستجوهای کاربران، بلکه براساس خریدهای آفلاین آنها نیز شکلمیگیرد. گوگل این پروژه جدید را در بلاگش رونمایی کرد. در این بلاگ آمده است: «تبلیغات آنلاین به تبادلات آفلاین نیاز دارد. برای به دست آوردن این فاصله خالی و حساب صحیح آن در تبلیغات آنلاین، نسخه بتای APIهای تبدیلی را برای ارسال خودکار خریدهای آفلاین ایجاد کردهایم.»
این APIها اطلاعاتی از جمله تبادلات درون فروشگاهی را نیز در بر میگیرد. البته مواردی نیز برای احتیاط باید انجام شود تا اطلاعات کاربران امن بماند؛ اما اگر خرید آفلاین از سوی کاربر در تبلیغات آنلاینش نیز نشان داده شود، نباید تعجب کرد.
از طرف دیگر، این شرکت خبرسازشده است؛ مخترع آیندهنگر، ری کورزویل که تحلیلهای بیسابقه و جالبش از دنیای فناوری همه را مجذوب خود کرده است، در بلاگ خود اعلام کرده بزودی به گوگل میپیوندد.
او در سمت مدیر مهندسی در گوگل مشغول خواهدشد. این که کورزویل دقیقا چه مسئولیتهایی دارد، فعلا مشخص نشده اما بهنظر میرسد نخستین تصمیمات وی در آزمایشگاه Google X تاثیرگذار باشد.
کورزویل که این اطلاعیه را در وبسایت شخصی خود منتشر میکرد، نوشته است:
سال ۱۹۹۹ گفتم حدود یک دهه بعد، فناوریهایی چون ماشینهای خودکار و تلفنهای همراهی را خواهیم دید که قابلیت پاسخدهی به سوالات مان را دارند. یک دهه به جلوتر برویم؛ گوگل ماشینهای خودکار را معرفی کرده است و امروزه افراد زیادی سوالات خود را از گوشیهای اندرویدیشان میپرسند. از این که به گوگل پیوستهام، خوشحالم و امیدوارم روی سختترین مشکلات علم رایانه کار کنیم تا دیدگاه غیرواقعی دهه آینده فناوری را به واقعیت تبدیل کنیم.
انتخاب کورزویل از سوی گوگل زمانی جالب توجه میشود که سخنان اریک اشمیت، رئیس هیات مدیره فعلی گوگل و مدیرعامل اسبق این شرکت را به یاد بیاوریم: این که اجازه بدهیم آدمها سوارخودرو شوند، کار اشتباهی است. او همچنین در مصاحبهای پیشتر گفته بود: به نظر من، مردم نمیخواهند گوگل جواب سوالاتشان را بدهد، مردم میخواهند گوگل به آنها بگوید چه کاری را الان انجام دهند.
انتقال زندگی از ذهن خود به هوش ماشینی و اتوماسیون دقیقا با ذهنیت کورزویل از آینده همخوانی دارد.
بسیاری معتقدند کورزویل- که نظریه Singularity را مطرح کرده است- یک طراح علمی ـ تخیلی است؛ اما گوگل اعتقاد دارد با کمک دیدگاههای او میتواند علمی ـ تخیلی را به واقعیت نزدیکتر کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست