پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

۳ نکته مهم درباره غذای نذری


۳ نکته مهم درباره غذای نذری

سال‌هاست که پزشکان و متخصصان تغذیه درباره مضرات استفاده از نوشابه‌های گازدار صحبت می‌کنند ولی متاسفانه هنوز هم در این ایام، در بسیاری از هیات‌های مذهبی، از این نوشیدنی‌ …

سال‌هاست که پزشکان و متخصصان تغذیه درباره مضرات استفاده از نوشابه‌های گازدار صحبت می‌کنند ولی متاسفانه هنوز هم در این ایام، در بسیاری از هیات‌های مذهبی، از این نوشیدنی‌ در کنار غذای نذری استفاده می‌کنند ضمن اینکه این نوشابه‌ها ارتباط چندانی نیز با غذاهای مرسوم نذری ندارند. اگر افراد نیت کرده‌اند نوشیدنی در کنار غذای شان بگذارند، می‌توانند دوغ را جایگزین نوشابه کنند و هر چه این نوشیدنی کم‌چرب‌تر و کم‌نمک‌تر باشد برای حفظ سلامت بهتر است.

نکته دیگری که در مورد مصرف غذاهای نذری بسیار شایع است، میزان چربی و استفاده بیش از حد از روغن در تهیه آنهاست. در واقع، این فرهنگ در جامعه ما جا افتاده که غذای خوب حتما باید چرب باشد که به کل اشتباه است. علاوه بر این، گوشت‌های گوسفندی مورد استفاده در این غذاها، خود دارای چربی فراوانی هستند و این چربی بالا برای سلامت مصرف‌کنندگان، زیان‌بار خواهد بود و نیاز به تعدیل دارد؛ زیرا منبع چربی‌های اشباع است و می‌توانند به راحتی تشدید کننده بیماری‌های قلبی و حتی چاقی باشند.

متاسفانه غذاهای نذری‌ای که در این ایام توزیع می‌شوند، اغلب نمک زیادی دارند و شور هستند. وجود نمک بیش از حد در این غذاها موجب افزایش فشارخون به خصوص در بیماران قلبی می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود بیماران قلبی در مورد مصرف غذاهای نذری دقت کنند و از مصرف غذاهای پرچرب و پرنمک بپرهیزند و به خوردن چند قاشق از این غذاها اکتفا کنند. زیرا زیاده‌روی در مصرف این نوع غذاها عوارض جبران‌ناپذیری را به بار خواهد آورد که به قیمت تشدید بیماری تمام خواهد شد. البته بهتر است که هنگام پخت افراد به این نکات توجه داشته و مفیدترین روغن‌ها (روغن آفتابگردان، ذرت و کانولا) را به اندازه در غذا بریزند و نمک را فقط به منظور طعم دادن به آن استفاده کنند.

دکتر مسعود کیمیاگر

متخصص تغذیه و رژیم غذایی

استاد انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی