یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

مواد غذایی که استخوان ها را تضعیف می کند


مواد غذایی که استخوان ها را تضعیف می کند

آن چه که می خورید نقش مهمی در تامین مواد مغذی لازم برای رشد و تقویت استخوان ها دارد. اما چیزی که شما را متعجب می کند این است که رژیم غذایی می تواند در تضعیف استخوان هم نقش داشته …

آن چه که می خورید نقش مهمی در تامین مواد مغذی لازم برای رشد و تقویت استخوان ها دارد. اما چیزی که شما را متعجب می کند این است که رژیم غذایی می تواند در تضعیف استخوان هم نقش داشته باشد. در واقع بعضی از غذاها، ماده معدنی را از استخوان ها جدا یا توانایی رشد استخوان ها را محدود می کنند. در این مطلب از سایت «Prevention» به چند نوع ماده غذایی که استخوان ها را تضعیف می کنند اشاره خواهیم کرد.

نمک؛ این ماده از کلسیم استخوان ها می کاهد و به مرور زمان آن ها را تضعیف می کند. به گفته کارشناسان تغذیه، بدن به ازای هر ۲ هزار و ۳۰۰ میلی گرم سدیم مصرف شده، ۴۰ میلی گرم کلسیم از دست می دهد. تحقیقی که زنان یائسه با رژیم غذایی سرشار از نمک را با گروه شاهد مقایسه می کرد نشان داد، استخوان های افرادی که نمک زیادی مصرف کردند ماده معدنی بیشتری از دست داده است.

ـ راه حل: سریع ترین و موثرترین راه حل کاهش مصرف نمک، نخوردن غذاهای آماده، سوپ های آماده، پیتزا، سیب زمینی سرخ شده و سبزی های کنسرو شده است.

نوشیدنی های گازدار:

گاز موجود در این نوشیدنی ها از اسید فسفریک به وجود می آید که میزان دفع کلسیم از طریق ادرار را افزایش می دهد. این نوع نوشیدنی ها برخلاف شیر و یا آب میوه بدون تامین ماده مغذی بدن، تشنگی فرد را رفع می کند.

ـ راه حل: هر موقع که هوس نوشابه کردید به جای آن شیر، آب پرتقال غنی شده با کلسیم و ویتامین D را جایگزین کنید. یا این که برای رفع تشنگی آب و غذاهای سرشار از مواد مغذی تقویت کننده استخوان بخورید.

کافئین:

اگرچه کافئین به اندازه نمک مضر نیست اما عملکرد کافئین نیز شبیه نمک می باشد. با مصرف هر یک فنجان متوسط قهوه، بدن ۶ میلی گرم کلسیم از دست می دهد. اگرچه این مقدار کم است اما به مرور زمان و با جایگزین کردن نوشیدنی های سالم مانند شیر و آب میوه غنی شده با نوشیدنی های کافئین دار می تواند مشکل ساز شود.

ـ راه حل: مصرف قهوه را به روزی یک یا ۲ فنجان محدود کنید افزودن شیر به قهوه می تواند مشکلی را که قهوه ایجاد می کند کاهش دهد.

مصرف ویتامین A؛ در تخم مرغ، لبنیات پرچرب، جگر و موادغذایی غنی شده از ویتامین وجود دارد و علاوه بر تقویت سیستم دفاعی و قدرت بینایی، برای تقویت استخوان ها نیز مفید می باشد.

مشروبات الکلی:

این نوشیدنی مانع جذب ماده معدنی می شود که در ساخت استخوان نقش دارد. علاوه بر آن، مشروبات الکلی جلوی عملکرد سلول های استخوان ساز را می گیرد و در نتیجه مانع روند تغییرات در استخوان می شود. مشروبات الکلی نه تنها استخوان ها را تضعیف می کند بلکه در صورت شکستگی در روند بهبود تداخل ایجاد می کند.

روغن های هیدروژنه:

بررسی های اخیر نشان می دهد، روند هیدروژنه که روغن مایع نباتی را به جامد تبدیل می کند و اغلب برای شیرینی پزی استعمال می شود، ویتامین K را که به طور طبیعی در روغن وجود دارد از بین می برد. ویتامین K برای تقویت استخوان ها لازم است. پس از سبزی های دارای برگ سبز، روغن های مایع مانند کانولا و روغن زیتون بهترین منبع این ماده مغذی کلیدی است. در یک قاشق غذاخوری روغن کانولا ۲۰ میکروگرم ویتامین K موجود است، در یک قاشق غذاخوری روغن زیتون ۶ میکروگرم و در یک وعده اسفناج ۱۲۰ میکروگرم ویتامین K موجود است.

ـ راه حل: اگر مصرف سبزی شما بالاست جای نگرانی وجود ندارد. اگر به شیرینی پزی علاقه دارید، سعی کنید از روغن کانولا استفاده کنید.