یکشنبه, ۱۷ تیر, ۱۴۰۳ / 7 July, 2024
از غذاهای سالم لذت ببرید بدون اینکه بیمار شوید!
![از غذاهای سالم لذت ببرید بدون اینکه بیمار شوید!](/web/imgs/16/22/arre71.jpeg)
چند نکته مفید برای پیشگیری از مسمومیت غذایی تابستانی
در جشنها، مهمانیها، تولدها و در تعطیلات، انواع و اقسام غذاها سرو میشود و به جز دیدار و تفریح و سرگرمی، یکی از لذتهای جشن مخصوصا رفتن به پیکنیک و سفر، خوردن غذاهای خوشمزه است. این را هیچکس انکار نمیکند. اما همین مهمانی و سفر میتواند به بدترین خاطره برایمان تبدیل شود اگر غذایی که در آنجا میل کردیم، موجب بیماری ما شده باشد. مهمترین و معمولترین نشانه مسمومیت غذایی، تهوع و اسهال و استفراغ است که بیشتر ما آن را تجربه کردهایم این نشانهها ممکن است هر جایی و در هر زمانی از یک ساعت تا چند روز بعد از خوردن و نوشیدن غذا و مایعات آلوده ایجاد شود البته خوشبختانه معمولا این علایم در افراد سالم چندان طول نمیکشند (از چند روز تا چند ساعت) و معمولا هم بدون درمان خاصی برطرف میشوند. اما بیماریهای ناشی از خوردن غذاهای آلوده همیشه هم ساده وگذرا نیستند و حتی میتوانند بسیار شدید و تهدیدکننده جان افراد باشند. مخصوصا اگر شامل موارد زیر باشند:
افراد سالمند
نوزادان و کودکان کوچک
زنان باردار
افراد مبتلا به ایدز، سرطان یا هر بیماری که با آن سیستم ایمنی ضعیف شده باشد.
افرادی که داروهایی مصرف میکنند که سیستم ایمنیشان ضعیفتر شده است مثل آرتریت روماتویید دارند.
ممکن است ویروسها، باکتریها و الکلها و سایر آلایندههای در هنگام خرید موادغذایی وارد آن شده باشند اما کسی که مصرفکننده غذا است هم نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای ناشی از غذا دارد.
مصرفکننده و خریدار از هنگام خرید تا پخت و آماده کردن غذا مسوولیت مهمی به دوش دارد.میکروبها مسئول بخش عمدهای از مسمومیتهای غذایی هستند، هرچند که در این میان نباید آلودگی غذا با انواع مواد افزودنی، باقیمانده سموم دفع آفات نباتی و همچنین سایر مواد سمی که در مراحل تولید، نگهداری و فرآوری غذا ایجاد میشوند را از نظر دور داشت.غذاهای مسموم کننده معمولاً بو یا مزه ناخوشایندی ندارند، اما پس از مصرف علایم بالینی بسیار حادی ایجاد میکنند.میکروبهایی که مواد غذایی را آلوده میکنند با چشم غیرمسلح دیده نمیشوند اما همین موجودات زنده میکروسکوپی تحت شرایطی خاص میتوانند با تولید سموم ویژهای در مواد غذایی، مسمومیتهای بسیار خطرناکی ایجاد کنند که برخی از آنها میتواند کشنده باشد، هرچند که اغلب این مسمومیتها معمولاً ظرف چند ساعت برطرف میشوند.
آلودگی غذا میتواند در اثر تماس ترشحات بینی، گلو و دست افراد آلوده به میکروب ایجاد شود و به همین دلیل است که افرادی که در زمینه تهیه و تولید مواد غذایی فعالیت میکنند باید دارای کارت بهداشتی سلامت باشند چون مواد غذایی پس از پختن و در حین برش یا خرد کردن میتواند به این باکتری آلوده شود.فراوردههای گوشت و مرغ، سسها، آبگوشت، شیرینیهای خامهای یا کرمدار، سالاد ماهی، شیر، پنیر و بهطور کلی غذاهای با محتوای پروتئینی بالا از جمله مواد غذایی هستند باعث بیشترین مسمومیت می شوند.
نشانههای مسمومیت عبارتند از: استفراغ ناگهانی، دردهای شکمی و اسهال که در موارد حاد ممکن است خون و بلغم در مدفوع ظاهر شود.
webmd
مسعود پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری پزشکیان انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 ایران انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ انتخابات 1403 رئیس جمهور ستاد انتخابات کشور
قتل هواشناسی آلودگی هوا تهران شهرداری تهران سرقت پلیس راهور سازمان هواشناسی پلیس سلامت آموزش و پرورش محیط زیست
دولت چهاردهم قیمت دلار ریاست جمهوری خودرو قیمت طلا بورس قیمت خودرو بانک مرکزی حقوق بازنشستگان دولت سیزدهم دلار واردات خودرو
عاشورا سینمای ایران تئاتر ماه محرم هنرمندان سینما تلویزیون الناز شاکردوست کتاب
حافظه
اتحادیه اروپا غزه دونالد ترامپ رژیم صهیونیستی روسیه آمریکا انگلیس جنگ غزه جو بایدن فلسطین چین ولادیمیر پوتین
یورو 2024 فوتبال پرسپولیس استقلال باشگاه پرسپولیس تیم ملی آلمان تیم ملی اسپانیا علیرضا بیرانوند ترکیه لیگ برتر کریستیانو رونالدو خوان کارلوس گاریدو
هوش مصنوعی سامسونگ هواپیما نخبگان ایلان ماسک ناسا آیفون
میگرن