جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

حالا حکایت ماست‌های فیبردار


حالا حکایت ماست‌های فیبردار

در مورد ماست‌های فیبردار باید به این نکته توجه کرد که این محصولات از چه ماستی و چه مقدار فیبری تهیه شده اند. در حال حاضر، همه افراد در جهت لاغر شدن و کاهش اشتها به فیبرها روی آورده‌‌اند …

در مورد ماست‌های فیبردار باید به این نکته توجه کرد که این محصولات از چه ماستی و چه مقدار فیبری تهیه شده اند. در حال حاضر، همه افراد در جهت لاغر شدن و کاهش اشتها به فیبرها روی آورده‌‌اند اما مساله مهم این است که فیبرها اگر به میزان زیاد مصرف شوند، باعث جذب نشدن موادمغذی دیگر خواهند شد بنابراین، مصرف ماست‌های فیبردار هم محدودیت دارد.

در کل، ما روزانه به ۳۰ گرم فیبر محلول و نامحلول نیازمندیم که در سیستم گوارشی با جذب آب، حجم دادن به مواد دفعی، جلوگیری از جذب سریع قندها و پیشگیری از تجمع مواد کارسینوژن به حفظ سلامت‌مان کمک می‌کنند اما وقتی همین فیبرها از حد معینی فراتر می‌روند، اثر عکس خواهند داشت که به صورت یبوست‌های دیرپا و مزمن قابل تشخیص‌اند. اما مشکل این محصولات آن است که گاهی با باورهای غلط و تحت تاثیر تبلیغات اغواکننده و دور از واقعیت، بیشتر سلامت مصرف‌کننده را به خطر می‌اندازند تا اینکه مفید واقع شوند.

حتی قرص‌هایی به بازار آمده که دارای فیبر است و موجب کاهش وزن می‌شود اما مساله مهم این است که وقتی حتی فیبر هم از حدی بیشتر شود، موجب کاهش آهن، کلسیم و منیزیم خواهد شد و از جذب مواد معدنی مفید جلوگیری کرده و به جای اینکه مفید باشند، آسیب‌هایی را به دنبال خواهند داشت.

به نظر می‌رسد که ماست‌های فیبردار درصد چربی بالایی دارند و وقتی با خامه و چربی انباشته می‌شوند، خاصیت خود را از دست می‌دهند.

بنابراین در مورد هر چیز خوش‌مزه و دارای رنگ و لعاب باید بررسی کرد که چه میزانی از نیاز بدن را تامین می‌کند و به چه میزانی در انباشتگی مواد زاید دخیل است. به هر حال باید در مصرف‌ مواد غذایی حد تعادل را رعایت کرد، در غیر این صورت عوارضی را در پی خواهد داشت.

دکتر سیدضیاءالدین مظهری

متخصص تغذیه و رژیم درمانی