یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

هرکسی جز براون


گوردون براون نخست وزیر انگلستان به شدت از سوی افکار عمومی انگلستان طرد گردیده است جالب توجه اینکه براون سعی دارد همچنان خود را سیاستمداری موفق بداند و تن به درخواستهایی مانند برگزاری انتخابات زودهنگام دهد

گوردون براون نخست وزیر انگلستان به شدت از سوی افکار عمومی انگلستان طرد گردیده است.جالب توجه اینکه براون سعی دارد همچنان خود را سیاستمداری موفق بداند و تن به درخواستهایی مانند برگزاری انتخابات زودهنگام دهد.براون به خوبی می داند که در صورت برگزاری انتخابات زودهنگام شکست حزب کارگر با اختلافی فاحش قطعی است .در هر صورت نخست وزیر انگلستان در سخت ترین وضعیت ممکن قرار دارد و خروج از این بن بست سیاسی برای وی و همراهانش تقریبا امکان ناپذیر خواهد بود.دامنه مخالفان براون تنها مردم انگلستان و اعضای حزب محافظه کار نیستند ،بلکه اعضای رسمی و ارشد حزب کارگر نیز معتقدند دیگر حضور براون در این حزب و در مسند نخست وزیری انگلستان به صلاح حزب متبوع آنها نخواهد بود.

بر اساس جدیدترین نظرسنجی انجام شده در انگلیس حدود نیمی از رای دهندگان حزب حاکم کارگر انگلیس خواستار کناره گیری گوردون براون از رهبری این حزب هستند. انتشار نتایج این نظر سنجی برای براون حکم یک فاجعه را دارد! این نظرسنجی که توسط موسسه پوپولوس و به سفارش روزنامه تایمز لندن انجام شده است، نشان می دهد که۴۸ درصد از رای دهندگان معتقدند هرکسی به جز گوردون براون به رهبری حزب کارگر برگزیده شود، بهتر از او خواهد بود و می تواند عملکرد بهتری در انتخابات آتی پارلمانی این کشور داشته باشد. این نظر سنجی نشان می دهد که براون دیگر در بین اعضای حزب کارگر نیز محبوبیت ندارد و باید هر چه سریع تر خود را آماده وداع با قدرت نماید.براون بارها تا مرز سقوط از قدرت پیش رفت اما هر بار به نحوی بقای حداقلی خود در قدرت را حفظ نمود.اما در شرایط فعلی دوستان و دشمنان براون در انتظار ترک خانه شماره ده داونینگ استریت توسط براون هستند.

به عقیده اکثر کارشناسان حزب کارگر که از سال۱۹۹۷ میلادی قدرت را در انگلیس در دست دارد به دلیل مشکلات متعدد از جمله در زمینه مسائل اقتصادی، اجتماعی و سیاست خارجی در آستانه واگذاری قدرت به رقیب سنتی خود حزب محافظه کار است. بی درایتی های براون در افغانستان و عراق و وقوع بحرانهای مالی در کابینه وی از جمله عواملی هستند که سقوط حزب کارگر را با نوعی قطعیت توام ساخته است.

در حالی که حزب کارگر انگلستان بدترین روزهای خود را سپری می نماید،نخست وزیر این کشور از اهداف بلند مدت خود سخن می گوید! خست وزیر انگلیس همچنان تاکید دارد که بر اهداف بلند مدتی که دولت برای مردم انگلیس در نظر گرفته است، تمرکز خواهد کرد!به راستی براون از کدام اهداف بلند مدت سخن به میان می آورد؟آن هم در صورتی که شهروندان انگلیسی دیگر حضور وی را در مقام نخست وزیری تحمل نخواهند کرد! براون تنها به یک هدف می اندیشد: فرار از وضع موجود!

نخست وزیر انگلستان خود را از هر سو تحت فشار و انتقاد می بیبند. براون هنوز در میان رفتارها و ایده های دوگانه اعضای ارشد حزب کارگر در خصوص مسائلی مانند اشغال عراق و نزدیکی به ایالات متحده آمریکا دست و پا می زند .از این رو نخست وزیر انگلستان هنوز نتوانسته است سیاست داخلی و خارجی مشخصی را برای شهروندان انگلیسی ترسیم نماید و در فرصت اندک باقیمانده نیز نمی تواند موفقیتی در این زمینه به دست آورد.

براون هم اکنون در راس معادلات اجرایی حزب کارگر قرار دارد و در نوک پیکان انتقادات قرار گرفته است.از این رو بیشترین فشارها به نخست وزیر سردرگم انگلستان وارد می شود.به نظر می رسد که اصلی ترین معضل پیش روی براون،عدم آنالیز دقیق اوضاع توسط وی است.براون هم اکنون سعی دارد با پرداختن به مسائلی مانند قانون جدید اتحادیه اروپا و نحوه عملکرد ناتو کمی ذهن خود را از توجه به معضلات داخلی انگلستان بازدارد اما مردم انگلستان دیگر پس از تجربه نمودن دوران تلخ نخست وزیری تونی بلر یاد گرفته اند که دیگر فریب بازی سیاستمداران خود را به سادگی نخورند!

حامد رشیدی



همچنین مشاهده کنید