یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

پاپ کورن قبل از بارداری ممنوع!


پاپ کورن قبل از بارداری ممنوع!

به نظر می‌رسد مقدار زیادی مواد شیمیایی در حال حاضر به عنوان علت ایجاد مسمومیت شناخته شده‌اند که ازجمله آنها می‌توان به فلزات، آفت کش‌ها، حلال‌ها، قطعات پلاستیک، آلودگی هوا و ... اشاره کرد.

لیست کارهایی که نباید در دوران بارداری انجام دهید ظاهرا تمام نشدنی است. اما اگر شنیده‌اید که نباید پاپ کورن تهیه شده در مایکروویو را بخورید بد نیست آن را جدی بگیرید. یک مقاله پژوهشی جدید که در مجله غدد درون‌ریز منتشر شده گزارش داده چطور عوامل استرس‌زای محیط زیست از جمله مواد شیمیایی موجود در کیسه‌های ذرت بو داده که در مایکروویو قرار داده می‌شوند تا باز شوند، می‌توانند بر سلامت آینده نوزاد حتی پیش از بارداری اثر داشته باشند.

منابع زندگی سلامت

در این مقاله آمده است که مادران و پدران آینده که در معرض مواد شیمیایی سمی پاپ کورن قرار می‌گیرند در نحوه بیان ژنهای جنین تغییراتی را باعث می‌شوند که ممکن است مشکلاتی را در آینده برای کودک پیش بیاورد. در ابتدا تمرکز مشکلات بر سرطان و بعد از آن مشکلات مغزی بود. سرپرست تیم تحقیق می‌گوید: « ما متوجه شدیم این نوع اثرات ممکن است مربوط به گسترش مشکلات ایمنی بدن، باروری آینده و همچنین خطرات ناشی از بیماری‌هایی مانند چاقی، دیابت، بیماری‌های قلبی و ... شود که به طور بالقوه می‌تواند به نسل‌های بعدی منتقل شود.»

این مواد شیمیایی از کجا می‌آیند؟

این مواد همه جا هستند. به نظر می‌رسد مقدار زیادی مواد شیمیایی در حال حاضر به عنوان علت ایجاد مسمومیت شناخته شده‌اند که ازجمله آنها می‌توان به فلزات، آفت کش‌ها، حلال‌ها، قطعات پلاستیک، آلودگی هوا و ... اشاره کرد. مشکل بزرگ اینجاست که این تاثیرات به طور سیستماتیک بررسی نشده‌اند و به همین دلیل در اتلاق سمی بودن برخی مواد شیمیایی باید محتاط عمل کرد. از آنجا که سازمان‌های نظارتی اثرات مواجهه طولانی مدت با مواد شیمیایی را بررسی نکرده‌اند قانون خاصی برای محافظت مردم از آنها وضع نشده است.

اینکه چقدر قبل از بارداری نوزاد تحت تاثیر قرار می‌گیرد هنوز شناخته نشده است. تحقیقات جدید مکانیسم‌هایی که اجازه تغییر اطلاعات ژنتیک اسپرم و انتقال آن به نسل بعد را می‌دهد، پوشش نمی‌دهد. علاوه بر این بسیاری از مواد شیمیایی زیست محیطی در بدن در طول زمان برای سال‌های انباشته می‌شود. گاهی اوقات این بار شیمیایی ممکن است بر رشد جنین بعدی تاثیر بگذارد.

مواد شیمیایی خطرناک

اگرچه همه مواد شیمیایی به نظر خطرناک می‌آیند اما برخی از آنها باید با احتیاط بیشتری مورد استفاده قرار بگیرند:

• بیس فنول A (در پلاستیک‌ها و قوطی‌های مواد غذایی)

• فتالات (در محصولات شخصی بهداشتی)

• آفت‌کش‌ها مانند DDT

• پلی کلرید بی‌فنیل‌ها (در مصالح شیمیایی)

• سرب

چگونه اجتناب کنید

بهترین توصیه این است که اگر قصد بارداری دارید از مواد سمی روزمره اجتناب کنید

• از مواد شیمیای صنعتی به ویژه در محل کار اجتناب کنید.

• از غذاهای ارگانیک به ویژه میوه و سبزی ارگانیک استفاده کنید.

• از آفت‌کش‌ها در خانه استفاده نکنید.

• از پلاستیک‌ها و مواد غذایی، کاغذ بسته بندی، کیسه‌های ذرت بوداده پرهیز کنید.

این مواد می‌توانند از طریق جریان خون مادر به جنین رسیده و باعث آسیب‌هایی در او شوند.