یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

حوادث در خانه


امروزه حوادث در شمار مهم‌ترین دلایل مرگ در جهان قرار دارد. نیمی از این آمار متعلق به حوادث جاده‌ای، شغلی و جوی است و نیمی دیگر به حوادث خانگی مربوط می‌شود. بنابراین برقراری …

امروزه حوادث در شمار مهم‌ترین دلایل مرگ در جهان قرار دارد. نیمی از این آمار متعلق به حوادث جاده‌ای، شغلی و جوی است و نیمی دیگر به حوادث خانگی مربوط می‌شود. بنابراین برقراری امنیت محیطی در خانه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. مسمومیت، برق گرفتگی و گازگرفتگی مهم‌ترین حوادث خانگی هستند كه در بسیاری موارد به دلیل نادیده گرفتن مسائل جزیی اتفاق می‌افتد.

در جلوگیری از بروز اینگونه حوادث تمامی خانواده بایستی خود را مسئول دانسته و در كنترل موارد به ظاهر كم اهمیت ایمنی بكوشند. برقراری ایمنی در خانه تنها به جلوگیری از سرقت اشیاء منزل و نصب دزدگیر محدود نمی‌شود. برای اینكه یك خانه امن داشته باشید و همه از كوچك و بزرگ در آن احساس آرامش و آسایش كنند، به كارگیری راهكارهای زیر بسیار توصیه می‌شود. كودكان در سنین خردسالی بسیار كنجكاو هستند و هرچه را كه بیابند به دهان برده و می‌بلعند. پس اگر فرزند خردسال دارید و احیاناً عادت به تعمیر لوازم برقی منزل مثل رادیو پس از تعمیرات ابزارآلات به ویژه میخ و پیچ را با دقت از روی زمین جمع كنید تا از دسترس كودكان دور بماند. برای ایمنی پریزها حتماً از درپوش استفاده كنید. تخت، كمد و جالباسی اتاق كودك‌تان را در جای خود ثابت نگه دارید تا در حین بالا رفتن یا برخورد فرزندتان به آن واژگون نشود. اگر كودك زیر دو سال دارید، حتماً برای تختخواب او حفاظ نصب كنید. در ساخت حفاظ، پلكان منزل را نیز فراموش نكنید. بیشتر آسیب‌های وارده به كودكان و افراد كهنسال بر اثر نداشتن حفاظ رخ می‌دهد. بلافاصله پس از كار با لوازم برقی آشپزخانه دوشاخه آن را از پریز بیرون آورید.

مواد شوینده و پاك كننده را دور از دسترس اطفال قرار دهید. برای جلوگیری از تجمع منواكسید كربن هر زمستان وسایل گرمایشی و گاز سوز را چك و در صورت لزوم تعمیر كنید. اگر در منزلتان مشغول به كار هستید، حتماً برای اتاق كارتان تهویه تعبیه كنید. آشپزخانه، حمام و دستشویی نیز هر كدام نیازمند تهویه ای جداگانه هستند. میز كارتان را در جایی بگذارید كه از لحاظ نورگیری مناسب باشد و صندلی تان را طوری تنظیم كنید كه از بروز درد در ناحیه كمر، ستون فقرات و گردن درامان بمانید.

در صورت داشتن استخر حفاظ مناسبی برای آن بسازید تا مانع از لیز خوردن و افتادن كودكان به داخل آن شود. مواد آفت كش گل و گیاه را در جای دور از دید و دسترس كودكان قرار دهید.

حتماً در خانه كپسول آتش نشانی نصب كنید و طرز استفاده آن را به افراد خانواده آموزش دهید.

برای جلوگیری از مسمومیت‌های غذایی كه اغلب به دلیل عدم رعایت بهداشت در آشپزخانه بروز می‌كند، سطح آشپزخانه را همیشه تمیز نگه دارید. كارد آشپزخانه را پس از تماس با گوشت، مرغ و ماهی خام بشویید و هرگز قبل از ضدعفونی در كنار سبزیجات و دیگر مواد غذایی قرار ندهید زیرا سریعا ً باعث انتقال میكروب و بروز بیماری‌های عفونی می‌شود. تخم‌مرغ‌ها را بشویید و سپس در یخچال قرار دهید. از آنجا كه اغلب كودكان بدون سئوال از یخچال میوه برمی‌دارند، میوه و سبزیجات را شسته در یخچال بگذارید. بهتر است، مواد غذایی داخل قوطی نظیر رب و سس را در ظرف شیشه‌ای ریخته و در یخچال جای دهید. برای پاك نمودن سطوح از دستمال كاغذی به جای دستمال پارچه‌ای استفاده كنید.

غذاهای فاسدشدنی را بیش از دو ساعت در بیرون از یخچال نگهداری نكنید. داروهای تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید تا از مصرف مجدد آنها جلوگیری شود. از گذاشتن هرگونه وسیله برنده (چاقو و تیغ) در قفسه‌های قابل دسترس كودكان خودداری كنید.

حیوانات خانگی در برخی موارد موجب حساسیت و انتشار برخی عفونت‌ها و بیماری‌های انگلی می‌شوند. پس در صورت نگهداری به بهداشت آنها بسیار توجه كنید. مدفوع گربه حاوی انگلی به نام توكسوپلاسما است كه در بزرگسالان باعث بروز بیماری توكسوپلاسموز می‌شود. این بیماری در زنان به ویژه زنان باردار بسیار خطرناك است و باعث وارد آمدن آسیب‌های جدی به جنین می‌شود. نهایتاً این نكته را همیشه به خاطر داشته باشید كه خردسالان به دلیل ناتوانی در انجام بسیاری امور در معرض خطر جدی‌تری نسبت به دیگر افراد خانواده قرار دارند. پس هرچه سریع تر نسبت به آنچه باعث برهم زدن امنیت در خانه می‌شود، بكوشید.