سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مروری بر مهم ترین مسابقات بین المللی قرآن کریم
مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران از روز دوشنبه با حضور نمایندگان ۶۵ کشور دنیا در حال برگزاری است و این مسابقات که امسال شاهد برپایی سی و یکمین دوره آن هستیم، به عنوان یکی از بهترین و مهمترین مسابقات و رویدادهای قرآنی جهان اسلام مطرح است که در کنار سایر مسابقات دیگر کشورها همه ساله برگزار میشود.
پس از مسابقات جمهوری اسلامی ایران، مسابقات بین المللی مالزی مهم ترین مسابقه قرآنی است که قاریان قرآن کریم برای کسب عنوان نخست این مسابقات تلاش می کنند زیرا تسهیلاتی مانند عضویت در بنیاد ملی نخبگان، ادامه تحصیل رایگان، ادامه تحصیل بدون کنکور و برخی تسهیلات دیگر که به نفرات برتر مسابقات کشورمان ارائه می شود به برترین های مالزی هم اعطا می شود.
این مسابقات هر سال از هفدهم تا بیست وسوم دسامبر (اواخر آذر و اوایل دی ماه) در رشته تلاوت و در دو گروه خانم ها و آقایان است که مسابقات خانم ها به صورت علنی و با حضور آقایان در سالن مرکز تجارت جهانی کوالالامپور برپا می شود.
مسابقات بین المللی مالزی از سال ۱۳۷۰ هجری قمری در حال برگزاری است و تاکنون پنجاه و پنج دوره از آن برگزار شده که این تعداد دوره مسابقات مالزی را به عنوان قدیمی ترین مسابقات جهان اسلام مطرح کرده و این قدمت به نوعی سبب اعتبار مسابقات مالزی شده است.
این مسابقات در رده سنی بالای ۱۷ سال توسط گروه توسعه دینی مالزی برگزار و از هر کشور یک شرکت کننده می تواند در مسابقات حضور یابد، همچنین در این مسابقات یک گروه ۱۴ نفره از ۱۱ کشور جهان داوری می کنند.
متاسفانه با وجود حضور قوی نمایندگان کشورمان در مسابقات مالزی طی هشت سال اخیر، هیچ یک از قاریان ما نتوانستند عنوان اول این مسابقات را از آن خود کنند؛ در حالی که در اغلب دوره های مسابقات مالزی به گفته استادان تلاوت، نمایندگان ما شایسته عنوان نخست مسابقات بوده اند.
تا کنون افرادی مانند عباس سلیمی، احمد ابوالقاسمی، عباس امام جمعه، سعید طوسی، مسعود سیاح گرجی، منصور قصری زاده و علی سیاح گرجی به مقام نخست مسابقات مالزی دست یافته اند و حسین رستمی آخرین نفری است که سال ۱۳۸۵ موفق به کسب مقام نخست مسابقات مالزی شده است. همچنین علی و مسعود سیاح گرجی تنها پدر و پسری هستند که در طول ۵۵ دوره برگزاری مسابقات مالزی به مقام اول این رقابت ها رسیده اند.
نکته قابل توجه این است با این که در این مسابقات پادشاه و نخست وزیر مالزی حضور می یابند پوشش خبری ندارد و فقط از کانال یک مالزی به طور مستقیم پخش می شود و در هیچ یک از برنامه های خبری مالزی خبری از آن پخش نمی شود و تقریبا هیچ روزنامه ای هم از آن مطلب نمی نویسد.
مالزی سال ۱۹۵۷ با استقلال از انگلیس، سلطنت دوره ای را آغاز کرد و تقریبا از همان زمان مسابقات بین المللی قرآن کریم در این کشور راه اندازی شد که این مسابقات هر سال با شکوه خاصی برگزار می شود و برگزاری با شکوه و منظم مسابقات و حضور پادشاه مالزی در آیین اختتامیه از نقاط عطف این رقابت هاست که می توان این عوامل را از دلایل اعتبار مسابقات مالزی عنوان کرد.
این کشور به دلیل موقعیت اقلیمی و قرار گرفتن روی خط استوا یکی از سرسبز ترین و زیباترین کشور های دنیاست که سالانه میلیون ها گردشگر به این کشور سفر می کنند و شاید همین امر سبب اشتیاق بسیاری از قاریان قرآن برای سفر به مالزی و شرکت در مسابقات این کشور باشد.
پس از مالزی مسابقات بین المللی قرآن کشور عربستان سعودی قدیمی ترین مسابقات قرآن کریم است که از سال ۱۳۹۹ هجری قمری آغاز به کار کرده و تاکنون بیش از ۳۵ دوره از برگزاری آن می گذرد.
این مسابقات در پنج رشته حفظ کل، حفظ ۲۰ جزء، حفظ ده جزء، حفظ پنج جزء همراه با تلاوت و تجوید و رشته حفظ کل با تجوید، ترتیل و تفسیر قرآن کریم در شهر مکه مکرمه برگزار می شود و تاکنون افرادی مانند کریم منصوری، شهریار پرهیزکار، حامد شاکر نژاد و برخی چهره های دیگر، موفق به کسب عنوان در این مسابقات شده اند، البته در سال های اخیر کشور عربستان از ایران به منظور شرکت در مسابقات دعوت نمی کند.
مسابقات بین المللی قرآن به میزبانی کشور مصر از سال ۱۴۱۴ هجری قمری توسط وزارت اوقاف مصر برگزار می شود و این مسابقات هم در پنج رشته با موضوع حفظ قرآن کریم برگزار می شود.
این مسابقات قدمتی کمتر از مسابقات ایران دارد و در سال های اخیر به دلیل تحولات سیاسی مصر دچار فراز و فرود در برگزاری شده است. مسابقات مصر در رده سنی زیر ۲۵ سال برگزار می شود و قاریان سرشناس و فارغ التحصیلان دانشگاه الازهر حق شرکت در آن را ندارند.
مسابقات بین المللی کشور امارات عربی متحده از سال ۱۴۱۸ هجری قمری توسط یک کمیته عالی دولتی برگزار می شود و آقایان با رده سنی کمتر از ۲۱ سال حق حضور در این مسابقات را دارند.
این مسابقات در رشته های حفظ و تجوید قرآن کریم برگزار می شود که تاکنون هیچ یک از نمایندگان کشورمان موفق به کسب مقام از این مسابقات نشده اند.
مسابقات بین المللی قرآن کریم به میزبانی کشور اردن از سال ۱۴۱۸ هجری قمری در دو بخش خانم ها و آقایان برگزار می شود که مسابقات خانم ها ماه رجب و مسابقات آقایان در ماه مبارک رمضان است.
این مسابقات در رشته های مختلف حفظ قرآن کریم برگزار می شود و تا کنون هیچ یک از نمایندگان مقام اول این مسابقات را کسب نکرده اند.
ذکر این نکته هم ضروری است که همه مسابقات قرآن به میزبانی کشور های عربی در ماه مبارک رمضان که ماه نزول قرآن کریم است، برگزار می شود.
مسابقات بین المللی قرآن کریم به میزبانی تونس تنها چهار سال از قدمتش می گذرد و اشاره به این مسابقات به این دلیل جالب است که مقام اول سه دور اول این مسابقات در رشته تلاوت را به ترتیب امین پویا، حسن دانش و مهدی شایق از ایران کسب کرده اند و امسال در چهارمین دوره این مسابقات محمود نوروزی به مقام سوم رسید.
مهدی احمدی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست