چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
کفش تان را ماهی یکبار بشویید
بعد از سن بلوغ به دنبال تعریق و محیط مناسبی که در کفش به وجود میآید، احتمال ابتلا به قارچ کف پا در افراد افزایش پیدا میکند. به خصوص نوجوانانی که مدام به استخر میروند، بیشتر در معرض ابتلا به قارچ کف یا لای انگشتان پا، هستند...
تمام عوامل و شرایط مناسب برای رشد قارچها مانند تاریکی، رطوبت و گرما داخل کفشها کاملا فراهم است. حالا اگر آلودگی خاصی هم در کفشها وجود داشته باشد، احتمال ابتلای فرد به عفونت «درماتوفیتوز» یا «قارچ پوستی» و خارش و زخمشدن پوست و ایجاد دردسر برای بچهها وجود خواهد داشت بنابراین لازم است حتما هنگام خرید کفش مدرسه به این ۴ نکته توجه کنید.
۱) کفشی که برای فرزندان خود خریداری میکنید، باید تهویه مناسبی داشته باشد تا از تعریق بیش از اندازه پا داخل آنها جلوگیری شود. کفشهای کتانی و کفشهایی که در پوشش داخلیشان از پارچه استفاده شده است، انتخابهای مناسبی برای بچهها محسوب میشوند. این روزها کفشهایی در بازار وجود دارند که سوراخهای بسیار ریزی روی آنها تعبیه شده است و تهویه خوبی دارند. این کفشها برای بچههای مدرسهای که ساعتها پایشان داخل کفش قرار میگیرد، مناسب هستند.
۲) حساسیت به جنس کفش، یکی دیگر از مشکلاتی است که به خصوص در فصلهای گرم سال، پیش میآید. رنگهای بهکاررفته در کفشهایی با جنس چرم، چرمهای مصنوعی و پلاستیکی میتوانند باعث ایجاد آلرژی و درماتیتهای تماسی در پوست بعضی از بچهها بشوند. علایم این آلرژی به صورت خارش، تورم، ترشح و حتی تاول زدن به دنبال تماس با این موادی که روی پوست قرار میگیرند، بروز میکنند. استفاده از جورابهای نخی برای افرادی که ممکن است پوستشان به جنس کفش حساسیت داشته باشد، بسیار موثر است. از آنجا که تعریق و تماس مستقیم پوست پا با چنین کفشهایی میتواند باعث شعلهور شدن درماتیت و اگزما شود، نباید به هیچوجه آنها را بدون جورابهای نخی مناسب پوشید تا عفونتهای پشت و کف پا به وجود نیاید.
۳) حتما لازم است والدین و خود بچهها به بهداشت داخل کفش توجه کنند. اهمیت توجه به بهداشت درون کفش، بهخصوص برای نوجوانانی که با کفشهای مدرسه به باشگاههای ورزشی هم میروند و امکان دارد فرد دیگری، کفش شان را بپوشد، بیشتر است. امکان افزایش آلودگیها و تعداد باکتریها و قارچها داخل کفش، به خصوص کفشهایی که تهویه مناسبی ندارند، به مرور زمان وجود دارد؛ به همین دلیل توصیه میشود حداقل ماهی یکبار داخل کفشها هم شسته و تمیز شود تا آلودگیهای موجود در کفش تا حد امکان از بین برود.
۴) جوراب بچهها پس از بازگشتن از مدرسه، حتما باید با شویندههای مناسب شسته و در آفتاب خشک شوند تا صبح روز بعد، آلودگیهای باقیمانده در جوراب، به پوست پا و کفش، منتقل نشود. شستن روزانه پاها و جورابها میتواند باعث کاهش آلودگی درون کفش و پیشگیری از ایجاد بوی بد پاها هم بشود.
دکتر بهروز باریکبین
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست