جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
نانهای رژیمی
با توجه به این که نانهای سفید فاقد ارزش غذایی هستند، باید استفاده از نانهای رژیمی در میان مردم متداول شود تا همگی از مزایای درمانی آن بهرهمند شوند. نانهای رژیمی نانهایی هستند که حاوی مقدار زیادی سبوس و درصد اندکی نمک هستند. این نانها به علت داشتن سبوس خواص درمانی متعدد و بیشماری دارند. با این حال جای تاسف است که مصرف نان سفید روزبهروز در کشور ما خصوصا در میان نسل جوان زیادتر میشود.
مصرفکنندگان این نوع نانها معتقدند که با مصرف چنین نانهایی تنها دچار اضافه وزن میشوند؛ اما واقعیت این است که این نانها علاوه بر کالری بالا و ارزش تغذیهای پایین، تنها از آرد الککرده ساده به دست نمیآیند.
گاهی در ترکیب این آردها از مواد شیمیایی استفاده میشود. آرد نانهای سفید در برخی از کارخانجات با مواد شیمیایی سفید میشوند. این عمل سفیدگری گاهی با گازهایی انجام میشود که بهطور نسبی سمی بوده و به مرور در بدن تجمع یافته و در درازمدت منجر به مسمومیت در مصرفکننده میشود. از سوی دیگر در بیشتر نانهای سفید و یا محصولاتی نظیر کیک، بیسکویت و شیرینی به جای خمیر ترش از انواع مواد افزودنی شیمیایی عملآورنده و بهبوددهنده جهت تردی، ایجاد پف و دیگر ویژگیهای مطلوب در فرآیند پخت استفاده میشود.
آزمایشات انجام شده روی این مواد نشان داده است که این مواد مولد زخمهای سخت معده و روده هستند. از دیگر اثرات مخرب آن اثر عمیق روی غدد تناسلی زنان است که سبب کوچک شدن و ناکارایی تخمکها میشود. لذا به تمامی بیماران و افراد سالم توصیه میکنیم که نان سفید را از غذای خود حذف کرده و به جای آن نان تیره کامل که بهترین نمونه آن نان سنگک است، مصرف نمایید. طبق آزمایشهایی که روی نان سنگک صورت گرفته است، این نان تقریبا کامل است و در تهیه آن آرد سبوسدار به کار رفته است. این آرد تقریبا تمام املاح و ویتامینهای خود را حفظ کرده است. البته ارزش غذایی این آرد در حین پخت در معرض نور و حرارت تنور دستخوش تغییراتی میشود و برخی از ویتامینهای خود را از دست میدهد، اما ویتامین A و ۲ B آن تقریبا باقی میماند ولی ویتامین ۱ B آن بر اثر حرارت بسیار کم میشود و اثری از ویتامین C وجود ندارد.
توجه
هرچند نانهای کامل و سبوسدار از نظر ارزش غذایی بهتر از نان سفید هستند اما این که این نانها کاملا رژیمی و کمکالریاند یک باور نادرست تغذیهای است. خیلیها در هروعده غذایی مقدار زیادی از این نوع نانها را استفاده میکنند، با این اعتقاد که این نوع نانها برای سلامتی آنها مفید است و کالری کم دارد؛ اما واقعیت این است که نانهای سبوسدار هم نان هستند و کالری دارند، به عنوان مثال در ۱۰۰ گرم نان گندم یا جو ۲۵۰ کالری انرژی و در ۱۰۰ گرم سبوسدار آن ۲۱۸ کالری انرژی نهفته است، بنابراین از نظر کالری تفاوت چندانی با هم ندارند. لذا با توصیه کارشناسان غذایی، نانهای سبوسدار را جایگزین نانهای سفید کنید؛ اما با توجه به مقدار انرژیای که دارند، مقدار مشخصی از این نانها را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
فاخره بهبهانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست