یکشنبه, ۱۰ تیر, ۱۴۰۳ / 30 June, 2024
نانهای رژیمی
![نانهای رژیمی](/web/imgs/16/22/b44qm1.jpeg)
با توجه به این که نانهای سفید فاقد ارزش غذایی هستند، باید استفاده از نانهای رژیمی در میان مردم متداول شود تا همگی از مزایای درمانی آن بهرهمند شوند. نانهای رژیمی نانهایی هستند که حاوی مقدار زیادی سبوس و درصد اندکی نمک هستند. این نانها به علت داشتن سبوس خواص درمانی متعدد و بیشماری دارند. با این حال جای تاسف است که مصرف نان سفید روزبهروز در کشور ما خصوصا در میان نسل جوان زیادتر میشود.
مصرفکنندگان این نوع نانها معتقدند که با مصرف چنین نانهایی تنها دچار اضافه وزن میشوند؛ اما واقعیت این است که این نانها علاوه بر کالری بالا و ارزش تغذیهای پایین، تنها از آرد الککرده ساده به دست نمیآیند.
گاهی در ترکیب این آردها از مواد شیمیایی استفاده میشود. آرد نانهای سفید در برخی از کارخانجات با مواد شیمیایی سفید میشوند. این عمل سفیدگری گاهی با گازهایی انجام میشود که بهطور نسبی سمی بوده و به مرور در بدن تجمع یافته و در درازمدت منجر به مسمومیت در مصرفکننده میشود. از سوی دیگر در بیشتر نانهای سفید و یا محصولاتی نظیر کیک، بیسکویت و شیرینی به جای خمیر ترش از انواع مواد افزودنی شیمیایی عملآورنده و بهبوددهنده جهت تردی، ایجاد پف و دیگر ویژگیهای مطلوب در فرآیند پخت استفاده میشود.
آزمایشات انجام شده روی این مواد نشان داده است که این مواد مولد زخمهای سخت معده و روده هستند. از دیگر اثرات مخرب آن اثر عمیق روی غدد تناسلی زنان است که سبب کوچک شدن و ناکارایی تخمکها میشود. لذا به تمامی بیماران و افراد سالم توصیه میکنیم که نان سفید را از غذای خود حذف کرده و به جای آن نان تیره کامل که بهترین نمونه آن نان سنگک است، مصرف نمایید. طبق آزمایشهایی که روی نان سنگک صورت گرفته است، این نان تقریبا کامل است و در تهیه آن آرد سبوسدار به کار رفته است. این آرد تقریبا تمام املاح و ویتامینهای خود را حفظ کرده است. البته ارزش غذایی این آرد در حین پخت در معرض نور و حرارت تنور دستخوش تغییراتی میشود و برخی از ویتامینهای خود را از دست میدهد، اما ویتامین A و ۲ B آن تقریبا باقی میماند ولی ویتامین ۱ B آن بر اثر حرارت بسیار کم میشود و اثری از ویتامین C وجود ندارد.
توجه
هرچند نانهای کامل و سبوسدار از نظر ارزش غذایی بهتر از نان سفید هستند اما این که این نانها کاملا رژیمی و کمکالریاند یک باور نادرست تغذیهای است. خیلیها در هروعده غذایی مقدار زیادی از این نوع نانها را استفاده میکنند، با این اعتقاد که این نوع نانها برای سلامتی آنها مفید است و کالری کم دارد؛ اما واقعیت این است که نانهای سبوسدار هم نان هستند و کالری دارند، به عنوان مثال در ۱۰۰ گرم نان گندم یا جو ۲۵۰ کالری انرژی و در ۱۰۰ گرم سبوسدار آن ۲۱۸ کالری انرژی نهفته است، بنابراین از نظر کالری تفاوت چندانی با هم ندارند. لذا با توصیه کارشناسان غذایی، نانهای سبوسدار را جایگزین نانهای سفید کنید؛ اما با توجه به مقدار انرژیای که دارند، مقدار مشخصی از این نانها را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
فاخره بهبهانی
![](/imgs/no-img-200.png)
انتخابات انتخابات ریاست جمهوری سعید جلیلی مسعود پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری 1403 ایران انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ انتخابات 1403 ریاست جمهوری ستاد انتخابات کشور قالیباف
هواشناسی تهران قتل آموزش و پرورش فضای مجازی طلاق پلیس بارش باران سازمان هواشناسی سیل سلامت قوه قضاییه
بانک مرکزی همستر کامبت بازنشستگان قیمت طلا قیمت دلار حقوق بازنشستگان قیمت خودرو خودرو بازار خودرو دولت سیزدهم دلار قیمت سکه
تلویزیون کتاب سینما رسانه ملی سینمای ایران موسیقی سید ابراهیم رئیسی رامبد جوان تئاتر فیلم سریال هنرمندان
رژیم صهیونیستی غزه روسیه جو بایدن فلسطین جنگ غزه دونالد ترامپ ترامپ ترکیه چین انتخابات آمریکا اتحادیه اروپا
پرسپولیس فوتبال یورو 2024 استقلال باشگاه پرسپولیس علیرضا بیرانوند بازی لیگ برتر آلمان تیم ملی فوتبال ایران جام ملت های اروپا باشگاه استقلال
اینترنت عیسی زارع پور نمایشگاه الکامپ هوش مصنوعی وزیر ارتباطات فناوری فیبر نوری گوگل فیبرنوری مایکروسافت ایرانسل سامسونگ
پوست حافظه زیبایی سکته مغزی سرطان ویتامین فشار خون