یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

چای زیره


چای زیره

زیره از دانه‌های گیاهی است که خواص آن تنها به مصرف پودر و یا دانه آن محدود نمی‌شود، بلکه دم‌کرده زیره فواید مختلف دیگری دارد که نباید از آن غافل شد.
زیره گیاهی است دوساله که ساقه …

زیره از دانه‌های گیاهی است که خواص آن تنها به مصرف پودر و یا دانه آن محدود نمی‌شود، بلکه دم‌کرده زیره فواید مختلف دیگری دارد که نباید از آن غافل شد.

زیره گیاهی است دوساله که ساقه آن شاخه‌هایی عمودی دارد که تا حدود ۶۰ سانتیمتر بلند می‌شوند. این گیاه که بومی اروپا، شمال آفریقا و آسیا است به دلیل دانه‌های قهوه‌ای رنگ و شیاردارش به راحتی قابل شناسایی است.

دانه زیره حاوی کربوهیدرات، پلی‌ساکارید، آنتی‌اکسیدان، فلاوونوئید و پروتئین‌هایی است که نقش مهمی در حفظ سلامت بدن دارد.

چای زیره که از مخلوط یک قاشق چایخوری دانه زیره در یک فنجان آب جوش تهیه می‌شود، یکی از نوشیدنی‌هایی است که مصرف روزانه آن ادرارآور بوده و برای بیماری‌های کلیه و دفع سموم و یا باکتری‌ها از بدن مفید است.

چای زیره تسکین دهنده دردهای روده‌ای است و به عنوان ضد‌نفخ مصرف می‌شود. بهبود اشتها به دنبال افزایش ترشح آنزیم‌های گوارشی، درمان اسهال، کاهش دردهای قاعدگی، تسکین سرفه و التهاب ریه، افزایش ترشح شیر و بهبود عملکرد دستگاه تنفسی از دیگر فواید مصرف چای زیره محسوب می‌شود.