چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

مردان بی دفاع در برابر سرطان کبد


مردان بی دفاع در برابر سرطان کبد

مردان تا سه برابر بیش از زنان به سرطان کبد دچار می شوند. پژوهشگران دانشگاه بلولوگنای ایتالیا پس از بررسی ۳۱۳ بیمار مبتلا به سرطان کبد در میان ۴۱۷ بیمار مبتلا به سرطان های دیگر …

مردان تا سه برابر بیش از زنان به سرطان کبد دچار می شوند. پژوهشگران دانشگاه بلولوگنای ایتالیا پس از بررسی ۳۱۳ بیمار مبتلا به سرطان کبد در میان ۴۱۷ بیمار مبتلا به سرطان های دیگر دریافتند مردان نه تنها بیش از زنان به سرطان کبد مبتلا می شوند بلکه مرگ و میر ناشی از آن نیز در میان مردان بیشتر است.

در یافته های پژوهشگران آژانس بین المللی تحقیقات سرطان فرانسه نیز مشخص شده که عفونت دلیل یک ششم از موارد ابتلا به سرطان و باعث ۸۰ درصد سرطان های کبد و معده یا روده در مردان است.

یافته های محققان فرانسوی، حاصل بررسی ۲۷ نوع سرطان شایع در ۱۸۴ کشور جهان و حاکی از فعالیت عفونی با عاملیت ویروس پاپیلومای انسانی، باکتری هلیکوباکترپیلوری، هپاتیتB و هپاتیتC است که به سرطان رحم، معده و کبد بویژه در کشورهای حین توسعه ای نظیر ممالک شرق آسیا می انجامد. کبد یکی از اعضای حیاتی بدن است که گاهی به سبب سیروز یا ابتلا به هپاتیت مزمن از نوع B یا C سرطانی می شود. گاهی نیز دلیل سرطانی شدن آن متاستاز به سبب سرطانی دیگر و سرایت آن به کبد است که در حدود یک سوم موارد ابتلا به سرطان، سرطان کبدی نیز در نهایت عارض شده است.

از نشانه هایی که احتمال ابتلا به سرطان کبد را قوت می دهد تب، زردی، خستگی، درد در ناحیه شکم، احساس خستگی، پسرفت به سوی لاغری ظاهرا بی دلیل، حالت تهوع و مانند آن است. با آزمایش غلظت آلفافتو پروتئین خون و اسکن و تصویربرداری پزشکی یا بیوپسی و نمونه برداری می توان به تشخیص قطعی تری رسید. درمان تومور سرطانی کبد معمولا بسته به تشخیص و توصیه متخصصان جراح از رادیوفرکانس یا حذف غده با حرارت تا الکلیزاسیون یا تزریق مستقیم الکل به تومور، شیمی درمان و همچنین پیوند کبد متفاوت است.