سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
شش پیشنهاد برای بهبود كیفیت جام جهانی
CHNدر حالی كه اكثر خبرنگاران و ورزشی نویسان جهان سرگرم پیش بینی قهرمان جام هجدهم هستند، اندی گولدبرگ، ورزشی نویس مشهور خبرگزاری دولتی آلمان، از وقتش به نحو بهتری استفاده كرده و شش پیشنهاد جالب و قابل تعمق برای بهبود كیفیت بزرگترین رویداد ورزشی جهان ارائه كرده است.
● پیشنهادهای گولدبرگ از این قرار هستند:
۱- تیم سازمان ملل متحد: به كجای كار مسابقات جام جهانی برمی خورد. اگر یك تیم از ۳۲ تیم شركت كننده در آن تیم سازمان ملل متحد باشد؟ این تیم می تواند پرچم آبی سازمان ملل متحد را در استادیوم های محل برگزاری مسابقات به اهتزاز درآورد و به تبلیغ صلح و مدارا میان مردم جهان بپردازد. این تیم باید زیر نظر فردی كه از سوی دبیر كل سازمان ملل متحد منصوب می شود اداره شود و بازیكنان آن باید از میان بهترین بازیكنانی انتخاب شوند كه تیم ملی فوتبال كشورشان به جام جهانی راه نیافته است.
در صورت وجود چنین تیمی، فوتبال دوستان می توانستند شاهد حضور ستارگانی چون رایان گیگز ولزی و ساموئل اتوئوی كامرونی در جام جهانی باشند. همچنین در صورت حضور تیم فوتبال سازمان ملل متحد در جام جهانی، آن دسته از طرفدارانی كه تیم محبوب شان از جام حذف شده یا اصلاً به مرحله نهایی راه نیافته، می توانستند به جای این كه مثل همیشه به طرفداری از برزیل بپردازند، از تیم سازمان ملل حمایت كنند.علاوه بر این، تشكیل چنین تیمی به طرز قابل ملاحظه ای موجب تقویت جایگاه سازمان ملل به عنوان نهادی برای ایجاد صلح و اتحاد در جهان خواهد شد.
۲ - جبران امتیاز میزبانی: تغییر دیگری كه می تواند به بهبود وضعیت مسابقات جام جهانی كمك كند، جبران امتیازهای فراوانی است كه در وضعیت فعلی كشور میزبان از آنها برخوردار است و با وضعیت فعلی، حتی نیازی به شركت در بازی های مقدماتی هم ندارد.
برای جبران این تبعیض ها، به جای این كه كشور میزبان را به سرگروه یكی از گروه های هشت گانه تبدیل كنیم، باید آنها را با مدافع عنوان قهرمانی هم گروه كنیم و بازی افتتاحیه جام جهانی هم همیشه بین كشور میزبان و مدافع عنوان قهرمانی برگزار شود.
به این ترتیب تیم كشور میزبان هم مثل بقیه تیم ها برای صعود به مرحله بعد، راه نسبتاً دشواری را در پیش خواهد داشت. از آن جایی كه از هر گروه دو تیم صعود می كنند، هم گروهی با مدافع عنوان قهرمانی چندان كابوس غیرقابل هضمی هم نیست، اما در عوض این كار باعث می شود كشورهایی كه قدرت درجه اول فوتبال محسوب نمی شوند، پیش از نامزدی برای برگزاری این مسابقات خوب فكر كنند.
مثلاً اگر امسال چنین قانونی به اجرا درمی آمد، در بازی افتتاحیه شاهد بازی بی نظیری میان آلمان و برزیل می بودیم و آلمان هم مجبور می شد برای صعود به دور بعد كمی زحمت بكشد و تنها با حریف های آسانی مثل لهستان و كاستاریكا و اكوادور روبه رو نشود.
۳- یار یازدهم به چه درد می خورد؟ دیگر كم كم وقت آن شده تا بعضی قوانین ابتدایی بازی فوتبال را تغییر دهیم. یكی از مهم ترین این تغییرات، كاهش تعداد بازیكنان از ۱۱ نفر به ۱۰ نفر خواهد بود. بازیكنان امروز از اسلاف شان قدرت بدنی بسیار بالاتری دارند؛ همچنین امروز تاكتیك های پیچیده ای وجود دارد كه مربیان را قادر می سازد تا بازی را ببندند و حریف خلاق را پشت دیواری گوشتی از بازیكنان نگه دارند و تمام فضاهای باز زمین را محدود كنند. كاهش تعداد بازیكنان جا را برای ارائه فوتبالی زیبا و سرگرم كننده باز می كند. به همین خاطر است كه همیشه وقتی داور یكی، دو كارت قرمز نشان می دهد، بازی زیباتر می شود.
۴- حذف ضربات پنالتی: احتمالاً همه موافق هستید كه ضربات پنالتی هم دیگر به درد فوتبال نمی خورند. البته مسلماً باید شیوه ای برای تعیین وضعیت بازی هایی كه با نتیجه مساوی به پایان می رسد وجود داشته باشد، اما ضربات پنالتی هیچ ربطی به توانایی ها و مهارت های یك تیم ندارد. به هر حال راه های زیادی برای تعیین وضعیت این گونه بازی ها می توان پیدا كرد، كه مثلاً یك نمونه اش این است كه بعد از پایان ۹۰ دقیقه، دو تیم را مجبور كنیم كه در وقت اضافه و بعد از گذشت هر پنج دقیقه، دو نفر از بازیكنان شان را از زمین بیرون بیاورند. به این ترتیب به شما قول می دهم قبل از این كه دقایق وقت اضافه به ۳۰ برسد، برنده تعیین شده است.
۵- عمل كردن فیفا به توصیه های خودش: دیگر وقت آن رسیده كه فیفا به توصیه های خودش عمل كند. فدراسیون بین المللی فوتبال هر چهار سال یك بار میلیاردها دلار از اسپانسرهایی چون مك دونالد، بادوایزر و كوكاكولا پول می گیرد و محصولات شان را در پربیننده ترین رقابت های ورزشی سال تبلیغ می كند. بهتر است فیفا كمی كمتر به پول و كمی بیشتر به اهدافش فكر كند.
۶- جوایز جدید: فیفا باید علاوه بر جوایزی چون كفش طلا برای بهترین گلزن و توپ طلا برای بهترین بازیكن جام جهانی، جوایزی چون توپ چوبین به ناامیدكننده ترین بازیكن سال هم اهدا كند. علاوه بر این، فیفا باید روش بهتری برای تعیین تیم صعودكننده از مرحله گروهی هنگامی كه دو تیم در همه چیز با هم مساوی هستند، پیدا كند. در حال حاضر فیفا به شیوه بچگانه شیر یا خط این كار را می كند، اما در آینده باید راه های منصفانه تری را در پیش بگیرد: مثلاً این كه از هر تیم بخواهد مقاله ای ۵۰۰كلمه ای با موضوع «چرا ما لیاقت صعود به دور بعد را داریم؟» بنویسد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست