یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
شکلات تلخ و تقویت حافظه
شکلات این ماده غذایی یک کلا ی لوکس گران قیمت که در قرن ۱۷ ثروتمندان و خانواده های سلطنتی اروپا از آن استفاده می کردند.
اولین بار کریستف کلمب کاکائو را از آمریکا به اروپا آورد. جوزف فرای اولین کسی بود که شکلا ت را در سال ۱۸۴۷ میلا دی به شکل امروزی وارد بازار کرد.
مطالعات نشان می دهد که شکلا ت یکی از پرطرفدارترین غذاهاست و علت آن مواد مغذی و ترکیبات شیمیایی و همینطور محتوای چربی و قند موجود در آن است.
شکلات برای سلا مت قلب مفید است و مانع از لخته شدن خون می شود. کلسترول خون را تنظیم کرده و به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی از نوع فلا ونوئیدها از التهاب و نابودی سلول ها جلوگیری می کند.
این آنتی اکسیدان ها در کاهش اثرات منفی کلسترول LDL یا اصطلا حا کلسترول بد مفید هستند.
کاهش اثرات LDL می تواند شریان ها را از خطر انسداد (تصلب شرایین یا لنفی جدار عروق) که ممکن است باعث بیماری قلبی و سکته مغزی شود محافظت کند.
مصرف روزانه ۳۰ گرم شکلا ت تلخ فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد و سبب افزایش حافظه می شود.
این ماده خوراکی می تواند روند سخت شدن عروق در افراد سیگاری را کند کند.
تئوبرومین موجود در شکلا ت در داروهای ضدسرفه استفاده می شود و خوردن شکلا ت تلخ می تواند دفعات سرفه و تاثیر سو» آن بر سیستم قلبی عروقی واعصاب مرکزی را کاهش دهد.
هرچه شکلا ت تیره تر باشد احتمال اینکه از نظر فلا ونوئیدها غنی تر باشد بیشتر است. به علا وه شکلا ت تیره حاوی آنتی اکسیدان های دیگری موسوم به کاتچین هاست که به نظر می رسد در پیشگیری از بیماری قلبی و تقویت سیستم ایمنی در بدن مفید باشند. حتی چربی موجود در شکلا ت هم آن قدرها بد نیست. بیش از نیمی از چربی اشباع در شکلا ت اسید استئاریک است که کلسترول خون را بالا نمی برد.
تحقیقات نشان می دهد حتی شکلا ت برای پوسیدگی دندان مفید است البته باید خاطر نشان کرد این نتایج مفید، مختص کسانی بوده که فقط شکلا ت مصرف می کردندو نه هیچ ماده شیرین دیگری. همچنین این نتایج در مورد افراد سیگاری و کم تحرک که ورزش روزانه ندارندصدق نمی کند.
بسیاری از خانم ها پیش از عادت ماهیانه، میل به خوردن شکلات دارند که می تواند به دلیل وجود منیزیم در شکلا ت باشد زیرا کمبود منیزیم باعث بروز برخی ناراحتی ها در دوران پیش از قاعدگی می شود.
خوردن شکلا ت در حین بارداری را به خانم ها توصیه می کنند که می تواندبه دلیل کم خونی آنها باشد زیرا شکلا ت حاوی آهن بوده و برای کم خونی مفید است.
شکلا ت همچنین حاوی مقدار زیادی پروتئین است. کلسیم، ریبوفلا وین، ویتامین B۱ و ویتامین A هم از دیگر ترکیبات موجود در شکلا ت هستند. شکلا ت دارای مقادیر زیادی چربی هم هست، اما این چربی موجب بالا رفتن کلسترول خون نمی شود.
فراموش نکنید قند و چربی موجود در شکلا ت می تواند سبب چاقی و افزایش کلسترول خون شود، پس در صورت مصرف آن باید چربی و قند سایر غذاها را کاهش دهید.
چربی زیاد برای افرادی که اضافه وزن دارند، بیماران کلیوی و افراد مبتلا به فشار خون بالا خطرناک است. شکلا ت کافئین دارد ومحرک اعصاب است پس در مصرف آن زیاده روی نکنید.
بهترین دما برای نگهداری شکلا ت ۱۵ تا ۱۸ درجه سانتی گراد است.
شکلا ت را باید دور از تابش مستقیم نور آفتاب، در ظرف دربسته و در جای خشک نگه دارید. شکلا ت جاذب بواست و نباید مواد غذایی یا بوی تند را در مجاورت آن قرار دهید.
نویسنده : سعید تهرانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست