جمعه, ۲۹ تیر, ۱۴۰۳ / 19 July, 2024
مجله ویستا

عنکبوت گرگی


عنکبوت گرگی

این را خوب می‌دانم که بدون شک در رویارویی با عنکبوت‌ها، احساسی مثبت و توام با یک لبخند در چهره‌تان پیدا نخواهید کرد! اما بیایید کمی واقع بین باشیم، این جانوران پوشیده از مو، …

این را خوب می‌دانم که بدون شک در رویارویی با عنکبوت‌ها، احساسی مثبت و توام با یک لبخند در چهره‌تان پیدا نخواهید کرد! اما بیایید کمی واقع بین باشیم، این جانوران پوشیده از مو، چابک و کوچک را چه دوستشان داشته باشیم و چه نداشته باشیم...، ناظمان و متعادل‌کنندگان اکوسیستم در طبیعت هستند و وجود آنها برای از بین بردن آفات و حشراتِ ناقلِ بیماری و نهایتا حفظ زندگی و بقای ما انسان‌ها بسیار موثر است.

امروزه در حدود ۳۰ ‌هزار گونه عنکبوت در سراسر دنیا شناسایی شده است و هنوز هم گونه‌های بی‌شماری هستند که ناشناخته مانده‌اند.

در ایران متاسفانه مطالعات دقیقی روی این شاخه از بندپایان انجام نشده و برای به دست آوردن اطلاعات دقیق از پراکندگی و نحوه زندگی این جانور شگفت‌انگیز زمانی بس دراز لازم است، با این‌حال بسیاری از گونه‌های این بندپای منحصر به فرد با نمونه‌های دیگر در خارج از کشورمان شباهت زیادی دارد.

برای مثال این تصویر یک عنکبوت گرگی ماده است که کیسه محتوی تخم نوزادانش را با تارریس‌های ظریف به سطح شکمش چسبانده بود و قبل از این‌که در میان انبوهی از لاشه‌سنگ‌ها پنهان شود، شکار دوربین من شد.

این شیوه حمل کیسه تخم علاوه بر این‌که جان نوزادانش را از خطر دور نگه می‌دارد، آرواره‌های مادر را در این مدت برای شکار حشرات آزاد می‌گذارد.

وقتی عنکبوت‌های جوان از تخم بیرون آمدند، مادر برای مدتی آنها را روی پشت خود حمل می‌کند و پس از آن‌که کاملا رشد کردند محیط امن‌شان را برای شروع زندگی جدید ترک می‌کنند.

این عنکبوت از خانواده Lycosidae است و هنگام روز روی زمین، مزارع و باغ‌ها و در میان برگ‌های روی زمین افتاده درختان به وفور دیده می‌شود.

نام متداول این عنکبوت، عنکبوت گرگی است البته بر خلاف همنامِ پستاندار خود به صورت گروهی شکار نمی‌کند! بلکه اگر شرایط محیطی برایش مهیا باشد، می‌تواند در کنار همخانواده‌های خودش به شکل انفرادی به شکار بپردازد.

احمد کریمی