پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مهارت های زندگی
عصر کنونی ، دوران برگشت انسان به خویشتن است. نگاه برگرفتن از چرخ دنده های صنعت و چشم دوختن به قدرت بی نهایت روان آدمی.جستجوی موفقیت و پیشرفت در جامعه و ارتباطات انسانی، ارج نهادن به روح و نهاد بشری .
توجه به موضوع فوق در سالهای اخیر بدان حد رسیده است که سازمان بهداشت جهانی، سلامت و بهداشت روان را از مهمترین فاکتورهای زندگی سالم قلمداد نموده و در همین راستا با پایه گذاری طرح "مهارتهای زندگی " گامی بسیار بزرگ در جهت اعتلای سطح کیفی زندگی افراد برداشته است.هدف از اجرای این برنامه افزایش تواناییهای روانی- اجتماعی افراد است تا با تجهیز آنان به این قابلیت ها، امکان مقابله سازگارانه با مقتضیات و کشمکشهای زندگی را فراهم آورده و عملکرد مثبت و منعطف را در ارتباط با سایر انسانها ، جامعه ، فرهنگ و محیط تامین نماید و در نهایت از بروز رفتارهای آسیب زا ممانعت کند.
هدف از برنامه آموزش مهارتهای زندگی کسب یا افزایش دانش صرف نیست بلکه ایجاد مهارت و تغیر در نگرش و ارزشهای فردی است.مهارتهای زندگی باید به گونه ای با مخاطبان در میان گذاشته شود که تا آنان دانش و بینش خود را به عملکرد و توانایی مبدل سازند و زندگی رضایتمندانهای را در پیش گیرند.
مهارتهای فوق الذکر دوبهدو رابطه تنگاتنگی با هم داشته و به صورت ذیل طبقهبندی شده اند:
▪ خودآگاهی / همدلی
▪ ارتباط موثر / روابط بین فردی
▪ تصمیم گیری / حل مسئله
▪ مقابله با هیجانات / مقابله با استرس
▪ تفکر خلاق / تفکر انتقادی
هر یک از این موارد خود شامل چندین زیر مجموعه می باشند به عنوان مثال مبحث ارتباط موثر دربرگیرنده ارتباط کلامی و غیر کلام موثر، ابراز وجود، مذاکره ،امتناع ، قاطعیت، غلبه بر خشم و گوش دادن است.
در این میان موضوع قاطعیت با توجه به نقش پررنگی که در جلوگیری از رفتارهای پرخطر، آسیب های روانی، ورود به گروه های ناهنجار و نیز رد درخواستهای منفی، دفاع از منافع خویش و... دارد؛ همچنین با درنظر گرفتن جایگاه فرهنگی شهر همدان و موقعیت اجتماعی جوانان آن، موضوعی حائز اهمیت برای طرح و در خور توجه و اقدام بیشتری می باشد.
قاطعیت توانایی اظهار احساسات عقاید و نیازهای خود بهطور مستقیم، آشکار و صادقانه است. پافشاری روی حقوق خود و نشان دادن مخالفت نسبت به آنچه موردنظر ما نیست. قاطعیت بهمعنای احترام به قوانین شخصی در عین محترم شمردن قوانین دیگران است. قاطعیت این نیست که در مقابل خواستهها و نظرات دیگران پاسخ انفعالی و یا پرخاشگرانه که هر دو حاکی از ضعف است- بدهیم بلکه تاکید فکر و احساس حقیقی خود و تلاش جهت پیدا کردن راه مثبت بروز آن است.
تکنیکهای قاطعیت صرفا به سبک و شیوه زندگی افراد یا به دفاع سرسختانه در برابر موقعیتهای ناعادلانه یا تبعیضات مربوط نیست، بلکه ابزاری برای زندگی روزمره و لحظات معمولی آن است و کمک می نماید تا حیات پر ثمر و لذتبخش و حضور موثری داشته باشیم. قاطع بودن تقریباً به این معناست که همان فردی باشیم که واقعاً هستیم. همچنین رهنمودی در زمینهی شناخت عقاید دیگران و ارزش نهادن به آنهاست. بدون شک _ خصوصا در مواضع حساس _ اگر نتوانیم خودمان باشیم و خواستههای درونی خویش را ابراز نماییم، بسیاری از آمال زندگی را دست نایافتهها رها می کنیم.
● قوانین زندگی
▪ قانون۱:یا موفق می شوید یا نمی شوید.
▪ قانون۲:شما سرنوشت خود را رقم می زنید.
▪ قانون۳:هرکس از کارش سودی می برد.
▪ قانون۴:به جای انکار به واقعیت ها توجه کنید.
▪ قانون۵:زندگی به عمل پاداش می دهد.
▪ قانون۶:حقیقتی در کار نیست،مهم استنباط شماست.
▪ قانون۷:مشکلات زندگی تمام شدنی نیستند.
▪ قانون۸:به دیگران می آموزیم که چگونه با ما رفتار کنند.
▪ قانون۹:بخشودن نشانه ی قدرت است.
▪ قانون۱۰:تا ندانیدچه می خواهید به هدف نمی رسید
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست