سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

لباس عروس کرایه نکنید


لباس عروس کرایه نکنید

تخلف های آرایشگاهی از تجویز شیشه برای لاغری تا کرایه دادن لباس عروس

اخیرا در برخی آرایشگاه‌ها، بسته‌بندی‌هایی از حوله و روپوش و شانه را در بدو ورودتان به آرایشگاه، به شما می‌فروشند. این،‌ یکی از مصوبات اتحادیه آرایشگران و وزارت بهداشت است تا به این ترتیب، از انتقال بیماری‌ها بین مشتریان آرایشگاه پیشگیری شود...

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز برای حفظ سلامت شما در آرایشگاه، قوانینی از این قبیل را تصویب کرده است. برای اینکه با حقوق بهداشتی خودتان در آرایشگاه‌ها بیشتر آشنا شوید، با ما همراه شوید.

ممکن است در بعضی آرایشگاه‌ها و مکان‌های فاقد مجوز لازم، اقداماتی صورت گیرد که دخالت در امور پزشکی تلقی می‌شود و می‌تواند خطراتی را برای مشتریان به همراه داشته باشد.

تبلیغ و انجام اقداماتی که به منظور زیبایی صورت می‌گیرند اما جنبه درمانی دارند، در این اماکن به‌کلی ممنوع است؛ الکترولیز، لیپولیز، هیدرودرمی، کوتریزاسیون (سوزاندن خال و سایر ضایعات پوستی)، کاشت مو، پیلینگ (برداشتن قشر سطحی پوست)، خالکوبی (تاتو) و آرایش ناخن‌های دست و پا (مانیکور و پدیکور) در صورتی که با وسایل آلوده و توسط افراد غیرمتخصص (در امور پزشکی) انجام شود، می‌تواند در برخی موارد موجب آسیب زدن به زیبایی و بروز لطمات جبران‌ناپذیر شود و همچنین خطر بروز عفونت‌های سطحی و عمقی و انتقال بیماری‌های خطرناکی مانند ایدز و هپاتیت را نیز می‌تواند دربرداشته باشد.

● نسخه‌هایی که بعضی‌ها در بعضی آرایشگاه‌ها می‌پیچند

این روزها برخی از آرایشگاه‌های زنانه، پا را از این هم فراتر گذاشته‌اند و نسخه‌های لاغری و تناسب اندام برای مشتریان خود می‌پیچند. گرچه انجام درمان‌های لاغری و چاقی در آرایشگاه غیرقانونی است اما خبرها حاکی از آن است که تجویز شیشه (ماده مخدر) هم به روش‌های لاغری توصیه‌شده در برخی از آرایشگاه‌ها افزوده شده است!

مصرف شیشه شاید در نگاه اول باعث لاغری شود، چون اشتهای فرد را کور می‌‌کند اما عوارض مصرف آن بسیار شدید است و درصد قابل‌توجهی از مصرف‌کنندگان این ماده دچار جنون، خودکشی و حالت‌‌های روانی شدید غیرقابل بازگشت می‌‌شوند.

کارشناسان معتقدند مصرف شیشه برای لاغری بین زنان به دلیل تبلیغاتی که توسط فروشندگان مواد صورت می‌گیرد باعث افزایش استفاده از این ماده در میان زنان شده است.

● آرایشگاه از منظر قانون

موسساتی که تحت‌پوشش اتحادیه صنف آرایشگران زنانه قرار ندارند اقدام به ارایه خدمات آرایشگاهی می‌کنند و این مراکز ۲ دسته‌اند؛ موسسات فاقد مجوز و آموزشگاه‌های آرایش و پیرایش و مراقبت از زیبایی. موسساتی که با عنوان آموزشگاه‌های آزاد فعالیت دارند صرفا مجاز به خدمات آموزشی هستند و مجاز به ارایه خدمات آرایشی و پیرایشی نیستند. با داشتن گواهی‌نامه از سازمان فنی و حرفه‌ای در رشته‌های آرایشی، پیرایش و مراقبت از زیبایی نمی‌توان خدمات آرایشگری و زیبایی را برای عموم مردم ارایه کرد و باید این افراد برای ارایه خدمات جواز کسب از اتحادیه صنف آرایشگران زنانه بگیرند. برگزاری هرگونه دوره آموزشی و همایش، مشروط به تایید معاونت غذا و دارو است. این آموزشگاه‌ها باید صرفا اطلاعاتی را در اختیار هنرجویان قرار دهند که در سرفصل‌ها تعریف شده و مصوب سازمان فنی و حرفه‌ای باشد.

برگزاری هرگونه دوره و همایش آموزشی خارج از این سرفصل‌ها با توجه به نوع خدمات ممکن است سلامت مردم را تهدید کند و باید تاییدیه این مباحث آموزشی از معاونت غذا و دارو گرفته شود. خدمات آرایشی و پیرایش در منازل که هیچ رسمیتی ندارد از نظر اداره نظارت برمواد آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو مورد تایید نیست و به مردم توصیه می‌شود که به این آرایشگاه‌ها مراجعه نکنند و به سالن‌های آرایش و زیبایی مراجعه کنند که تحت پوشش اتحادیه صنف آرایشگران زنانه باشند. آرایشگران موظف‌اند فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی که می‌خواهند مصرف کنند را به رویت مراجعه‌کننده برسانند (با برچسب)، همچنین طریقه مصرف، مخاطرات مصرف و حتی اطلاعات فنی را به‌طور دقیق برای وی شرح دهند.

● ممنوعیت فروش محصولات آرایشی و بهداشتی در آرایشگاه‌ها

کارشناسانِ نظارت بر مواد آرایشی و بهداشتی به مردم توصیه می‌کنند که مواد آرایشی و بهداشتی را از داروخانه‌ها و فروشگاه‌هایی که پروانه کسب از اتحادیه فروشندگان مواد آرایشی و بهداشتی دارند، خریداری کنند چون عرضه‌ این مواد در سایر مکان‌ها مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیست. نظارت معاونت غذا و داروی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی بر این اماکن، نظارت بر فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی مصرفی و چگونگی استفاده از آنهاست زیرا برخی فرآورده‌ها مشکلی ندارند اما بد استفاده می‌شوند.

● نظارت و بازرسی از سالن‌های آرایشگاهی

نظارت برسالن‌های زیبایی و آرایشی زنانه به علت ارایه خدمات آرایشی نسبت به سالن‌های آرایشگاهی مردانه بیشتر است، اما نظر به اینکه در سالن‌های آرایشگاهی مردانه نیز امروزه کاربرد فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی افزایش یافته، اداره نظارت بر مواد آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو، برنامه نظارت و بازرسی برای این سالن‌ها را نیز در دستور کار دارد و مردم هم در صورت تخلف در این سالن‌ها، باید موضوع را به این معاونت اطلاع دهند.

برخی از سالن‌های آرایشی و زیبایی اقدام به کاربرد فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی غیرمجاز و ارایه خدمات غیرمجاز (تاتو به علت استفاده از رنگ‌های صنعتی) یا تولید فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی دست‌ساز می‌کنند. در صورتی که مصرف مواد آرایشی و بهداشتی موجب نقص زیبایی شود، مرتکبان به مجازات‌های نقدی یا حبس محکوم می‌شوند.

● لباس عروس اجاره نکنید!

بعضی آرایشگاه‌ها پا را از اینها فراتر گذاشته‌اند و لباس عروس و میهمانی اجاره می‌دهند ولی استفاده از این لباس‌ها بهداشتی نیست و امکان انتقال بیماری‌های پوستی و قارچ‌ها به‌خصوص در فصل تابستان وجود دارد. شاید فکر کنید لباس‌های عروس بعد از رفتن به خشکشویی، شستن و اتو کردن مشکل بهداشتی جدی ندارند ولی هیچ‌گاه نمی‌توان آنها را توصیه کرد؛ زیرا بسیاری از میکروب‌ها حتی بعد از شستن هم از بین نمی‌روند و تا زمان زیادی دوام می‌آورند؛ به‌عنوان نمونه، قارچ‌ها می‌توانند عامل خطرزایی برای افرادی که از این لباس‌ها استفاده می‌کنند، باشند و اگر به بدن افراد منتقل شوند، ابتدا با خارش و مشکلات پوستی و بعد با خطرات جدی عفونی همراه‌اند. در واقع، نمی‌توان به مصرف‌کنندگان این لباس‌ها اطمینان داد که پوشیدن این لباس‌های اجاره‌ای، اگر تا به حال برای کسی مشکلی ایجاد نکرده، همیشه همین‌طور خواهد بود؛ چون بیماری‌های ناشی از خیلی از این ویروس‌ها بعد از مدتی طولانی علامت‌دار می‌شوند.

ساناز خصوصی