دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

سکوت مرگبار اوباما در آزمون غزه


سکوت مرگبار اوباما در آزمون غزه

فاجعه انسانی در غزه بدون شک محکی است برای رهبران جهان از جمله رئیس جمهور جدید آمریکا که با سکوت مرگبار خود نشان داد تغییر از نوع اوبامایی شعارهایی رنگین اما توخالی با هدف بازگشت به گذشته تکراری واشنگتن هستند

فاجعه انسانی در غزه بدون شک محکی است برای رهبران جهان از جمله رئیس جمهور جدید آمریکا که با سکوت مرگبار خود نشان داد تغییر از نوع اوبامایی شعارهایی رنگین اما توخالی با هدف بازگشت به گذشته تکراری واشنگتن هستند.

رژیم صهیونیستی شنبه شب حملات زمینی خود علیه مردم بیگناه فلسطین را آغاز کرد. این حملات که در ساعات اولیه از سوی مقامات بسیاری از کشورهای جهان محکوم شد در همان ابتدا یک کودک فلسطینی را به شهادت رساند.

رژیم صهونیستی و حامیان غربی آن مدعی هستند که حملات به غزه علیه نیروهای نظامی در این منطقه انجام می‌شوند. اما گویی از دید صهیونیست‌ها کودکان کم سن و سال و حتی شیرخوارگان نیز افراد نظامی به شمار می‌روند.

نکته حائز اهمیت این است که برخی از سران کشورهای غربی با مشاهده قتل عام غیرنظامیان و کودکان به جانبداری غیرانسانی از رژیم صهیونیستی می‌پردازند که این امر آنان را در جنایات صهیونیست‌ها شریک می‌کند.

تازه‌ترین نمونه این حمایت‌ها، موضع‌گیری جمهوری چک است که از ابتدای سال نو میلادی ریاست اتحادیه اروپا را برعهده گرفته است.

جمهوری چک در کمال ناباوری و تعجب همگان حملات زمینی رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین را به نوعی دفاع از خود تلقی کرد. این در شرایطی بود که مقامات کشورهای فرانسه، مصر و برخی کشورهای غربی که از متحدان نزدیک واشنگتن و تل‌آویو به شمار می‌روند حملات زمینی به غزه را محکوم کردند.

در میان تمام واکنش‌های انجام گرفته به حملات اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه شاید واکنش سران آمریکایی به ویژه "باراک اوباما"، رئیس جمهور جدید آمریکا به این حملات از اهمیت ویژه‌ای برخودار باشد.

دولت "جورج بوش"، رئیس جمهور آمریکا که حدود ۱۶ روز دیگر با کاخ سفید وداع خواهد کرد به ظاهر مدعی است که برای حل اوضاع ناگوار غزه تلاش می‌کند، اما تردیدی در این نیست که واشنگتن اکنون موضع جدی و مستقیمی را درباره تحولات اخیر اتخاذ نکرده و فقط به طرفداری از تل‌آویو پرداخته است.

به عقیده کارشناسان سیاسی، دولت کنونی آمریکا با این کار در صدد است مدیریت امور را به دولت بعدی در این کشور بسپارد و از زیر بار سئولیت خود شانه خالی کند.

باراک اوباما که داعیه ایجاد "تغییر و تحول" وی گوش فلک را کر کرده است، نیز از سوی دیگر سکوت معناداری را اختیار کرده است.

اوباما روز گذشته به اظهار نظر در زمینه مسائل اقتصادی پرداخت، اما به خبر حملات غزه که حتی در تعطیلات سال نو میلادی در کشورهای غربی تیتر یک رسانه‌ها را به خود اختصاص داد، هیچ اشاره‌ای نکرد. مشاوران اوباما اعلام کرده‌اند که اوضاع تا ۲۰ ژانویه تحت کنترل و مدیریت دولت بوش خواهد بود، اما این توجیه به حدی سطحی به نظر می‌رسد که حتی طرفداران رئیس جمهور جدید آمریکا آن را نمی‌پذیرند.

مگر می‌شود رئیس جمهوری که درباره موضوعات مختلف جهان تاکنون سخن گفته و اعلام موضع کرده است نسبت به چنین فاجعه مهمی بی‌تفاوت باشد.

عده‌ای سکوت اوباما را ناشی از محافظه‌کاری وی می‌دانند. آنها معتقدند که اوبامای حامی رژیم صهیونیستی که بخشی از موفقیت خود را مدیون لابی صهیونیست در آمریکاست قادر به محکومیت تل‌آویو نیست. از طرفی، وی اگر اظهار نظر کند و در آن موضعی را علیه حملات رژیم صهیونیستی اتخاذ نکند، محکوم به نادیده گرفتن قتل عام غیرنظامیان و کودکان بیگناه خواهد شد.

اما بدون شک این سکوت سنگین رئیس جمهور جدید آمریکا به طور تلویحی حمایت وی از حملات رژیم صهیونیستی را نشان می‌دهد که این امر نظریه آن دسته از کارشناسان را تداعی می‌کند که معتقدند که تکیه اوباما بر مسند قدرت در کاخ سفید تغییر مهمی را در سیاست‌های یکجانبه واشنگتن ایجاد نخواهد کرد.

اولین رئیس جمهور سیاه آمریکا قبل از آغاز ریاست جمهوری خود بر همگان ثابت کرد که وی رئیس جمهوری متفاوت با روسای جمهور قبلی آمریکا نبوده و به نوعی نسخه سیاه جورج بوش است.

با بررسی دقیق و موشکافانه این معضل می‌توان دریافت که روسای جمهور آمریکا محکوم به حمایت کورکورانه از سیاست‌ها و منافع رژیم صهیونیستی هستند، چون آنها طی فرآیندی انتخاب می‌شوند که در آن از حمایت‌های لابی صهیونیستی برخودار می‌شوند. به عبارتی چشم‌پوشی از حمایت‌های این لابی در آمریکا در روند انتخابات‌ مهم به معنای وداع با قدرت در واشنگتن است.

سران واشنگتن و در کنار آن لندن همواره در طول تاریخ نشان داده‌اند که افراد بله قربان‌گوی خوبی برای صهیونیست‌ها هستند. موضع آنها در قبال حملات ارتش رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین خود به خوبی گواه این مطلب است.

بدون شک اوباما یا هر رئیس جمهور دیگری در واشنگتن مامور و موظف به برآورده ساختن منافع صهیونیستی خواهد بود و ما باید در آینده نزدیک منتظر جانبداری‌های اوباما از تل‌آویو در زمینه جنگ‌طلبی و یکجانبه‌گرایی‌های بیشتر باشیم.

شاید بتوان گفت که سکوت اوباما در قبال جنایات صهیونیست‌ها در غزه، پیشگفتاری بر کتاب "تغییر" اوباما با محتوایی متفاوت از عنوان آن است.