سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
خواص روغن کنجد
مصرفکنندگان اولیه
اولینبار مردم ناحیه جنوبی هند از این روغن برای طبخ غذاهایشان استفاده کردند اما این روغن در میان ژاپنیها، کرهایها و چینیها نیز طرفداران فراوانی دارد به همین دلیل میتوان آن را جزیی از آشپزی آسیای جنوب شرقی دانست.
مزیت کاهش چربی و فشارخون
روغن کنجد منبع ویتامین E است به همین دلیل مصرف آن کلسترول خون را کاهش میدهد. اسیدهای چرب غیراشباعی که در این روغن وجود دارد، آن را به یک عامل کنترل کننده چربی خون تبدیل کرده و کسانی که چربی خون و فشارخون بالا دارند، بهتر است که این روغن برای تهیه غذاهای روزانهشان استفاده کنند.
سایر خواص
روغن کنجد ضداضطراب و ضدیبوست است وافراد مبتلا به اسهال نباید از آن استفاده کنند اما میتوان یک قاشق مرباخوری از آن را در غذای فردی که به یبوست دچار است، ریخت تا خشکی مزاجش برطرف شود.
برای آشپزی
این روغن به دلیل مقاومت بالا در برابر حرارت، هم میتواند برای پخت و پز به کار رود و هم برای سرخ کردن. البته دو نوع بودار و بدون بوی آن در دسترس است که میتوان نوع بودارش را برای تهیه کیک و شیرینی و سالاد به کار برد و نوع بدون بو را برای طبخ غذا.
روغن کنجد یکی از روغنهای گیاهی است که متخصصان تغذیه، مصرف آن را به تمام گروههای سنی توصیه میکنند. برخی میگویند این روغن را هم میتوان برای سرخ کردن به کار برد و هم برای طبخ غذا و البته نوع بودارش طعمدهنده سالاد است. برای روشنشدن موضوع، بهتر است با ما همراه شوید.
ضروریترین اسیدهای چرب
روغن کنجد از روغنهای غیراشباع است. ارزش غذایی این روغن بسیار بالاست زیرا بیشترین اسیدهای چرب آن «لینولییک اسید» (امگا۶) و «لینولنیک اسید» (امگا ۳) هستند که هر دوی آنها از اسیدهای چرب ضروریاند و دریافت روزانهشان به علت اینکه بدن قادر به تولید آنها نیست و باید از طریق رژیم غذایی به بدن برسند، توصیه میشود.
کنجد و هزار خاصیت
این دانه روغنی خواص بسیاری دارد و روغن آن نیز از این دانهها به دست میآید. کنجد سرشار از کلسیم است و آهن فراوانی دارد به طوری که با خوردن ۱۰۰ گرم از آن، بدن ۶۷۰ میلیگرم کلسیم و ۱۰ میلیگرم آهن دریافت میکند. به همین دلیل مصرف این دانه به کسانی که گوشت و لبنیات کمی استفاده میکنند، توصیه میشود. میتوان نتیجه گرفت که این روغن در مقایسه با سایر روغنها املاح بیشتری دارد.
یک نکته، یک یادآوری
فراموش نکنید که هر گرم از این روغن ۹ کیلوکالری انرژی دارد و هر قاشق مرباخوریاش یک واحد روغن محسوب میشود و دارای ۴۵ کیلوکالری انرژی است بنابراین نباید باوجود مغذیبودن آن، در مصرفش زیادهروی کرد.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور سقوط بالگرد رئیسی سیدابراهیم رئیسی شهادت ایران سقوط بالگرد بالگرد حسین امیرعبداللهیان دولت سیزدهم شهادت رئیسی شهادت سید ابراهیم رئیسی
امتحانات تعطیلی مدارس هواشناسی تهران پلیس هلال احمر سیل قوه قضاییه شهرداری تهران مشهد سیل مشهد بارش باران
شهادت رئیس جمهور یارانه چین بورس قیمت خودرو قیمت دلار خودرو دلار بازار خودرو قیمت طلا حقوق بازنشستگان ایران خودرو
شهید رئیسی لیلا حاتمی ابراهیم حاتمی کیا تلویزیون سینما هنرمندان سینمای ایران شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی زری خوشکام نمایشگاه کتاب رسانه ملی
قرآن تجهیزات پزشکی
رژیم صهیونیستی ترکیه آمریکا روسیه اسرائیل لبنان غزه فلسطین جنگ غزه حماس اوکراین ولادیمیر پوتین
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر لیگ برتر ایران باشگاه پرسپولیس لیگ برتر انگلیس فدراسیون فوتبال منچسترسیتی تراکتور بازی بارسلونا
هوش مصنوعی سامسونگ تبلیغات اپل موبایل نمایشگاه ایران هلث هواپیما اینترنت
سلامت رژیم غذایی مغز مردان خواب آلزایمر زیبایی استرس کاهش وزن افسردگی