چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

مایکروویو باعث کاهش ارزش غذا و بروز عوامل سرطان زا می شود


مایکروویو باعث کاهش ارزش غذا و بروز عوامل سرطان زا می شود

مایکروویو باعث کاهش غذا و بروز عوامل سرطان زا می شود.کاربردهای مایکروویو درصنایع غذایی را می توان آنزیم بری (Blanching)، پاستوریزه کردن، استریلیزه کردن، خشک کردن موادغذایی، بالابردن …

مایکروویو باعث کاهش غذا و بروز عوامل سرطان زا می شود.کاربردهای مایکروویو درصنایع غذایی را می توان آنزیم بری (Blanching)، پاستوریزه کردن، استریلیزه کردن، خشک کردن موادغذایی، بالابردن دمای موادغذایی منجمد به زیر نقطه انجماد و استفاده از آن در اجاق مایکروویو درمصرف خانگی نام برد.

وی گفت: امواج مایکروویو به دلیل دارابودن فرکانس کم قادر به شکستن پیوندهای شیمیایی و آسیب رسانی مولکول های موادغذایی نیستند. امواج مایکروویو ازطریق ایجاد اصطکاک مولکولی به خصوص بین مولکولهای آب در غذا تولید حرارت می کنند.

مزایای مایکروویو را می توان سرعت حرارت دهی، حفظ خصوصیت طعم و رنگ غذا، حفظ مواد مغذی به دلیل زمان کوتاه پخت، کاهش خطر مسمومیت غذایی به علت نگه داشتن غذا به مدت طولانی، عدم تشکیل رسوب درته ظرف، استفاده چندمنظوره از مایکروویو برای طبخ غذا، گرم کردن مجدد غذا و ذوب کردن یخ موادغذایی نام برد.

در حال حاضر حدود ۹۰ درصد خانواده های آمریکایی و ۸۶ درصد خانواده های اروپایی از مایکروویو استفاده می کنند.

اثرات مایکرویو را می توان به سه دسته اثرات مربوط به ایجاد عوامل سرطان زا، کاهش ارزش غذایی غذاها، اثرات بیولوژیک را بر روی انسان تقسیم کرد.

معایب مایکروویو را می توان عدم سرخ کردن غذا به دلیل نفوذ امواج، تشکیل نقاط گرم و سرد در غذا به علت جذب متفاوت امواج توسط ترکیبات مختلف غذا، کاهش ۶۰ تا ۹۰ درصد انرژی حیاتی غذا، ایجاد عوامل سرطان زا در شیر و غلات، تغییر در عناصر غذایی و درنتیجه اختلال در هضم غذا، ایجاد رادیکال های آزاد در سبزی ها که جزء مواد سرطانزا هستند و به طور کلی آسیب به دیواره مولکول ها و تغییر در کیفیت آنها و مستعدشدن غذا به آلودگی های میکروبی نام برد.