چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
مجله ویستا

قبل از سیرشدن دست از غذا بکشید


قبل از سیرشدن دست از غذا بکشید

دست کشیدن از غذا قبل از سیرشدن، افزایش مصرف سبزی و میوه در برنامه غذایی روزانه، مراجعه به موقع به پزشک و متخصص تغذیه به منظور بررسی وضعیت سلامت و تغذیه و پیروی از یک برنامه غذایی …

دست کشیدن از غذا قبل از سیرشدن، افزایش مصرف سبزی و میوه در برنامه غذایی روزانه، مراجعه به موقع به پزشک و متخصص تغذیه به منظور بررسی وضعیت سلامت و تغذیه و پیروی از یک برنامه غذایی صحیح با توجه به ویژگی های فردی هر شخص، ورزش منظم و فعالیت بدنی روزانه و حفظ وزن بدن در حالت طبیعی در جلوگیری از بروز بیماری های قلبی بسیار موثر است.برنامه غذایی نامناسب یکی از عوامل مهم در بروز بیماری های قلبی، عروقی است و در ابتلا به تصلب شرائین و بیماری های قلبی - عروقی نقش بسیار مهمی دارد.

نتایج مطالعات نشان داده است در جوامعی که دارای رژیم غذایی با کلسترول و چربی جامد کمتری هستند، میزان بروز بیماری های قلبی - عروقی کمتر است.رژیم غذایی نامناسب می تواند در ایجاد چاقی، افزایش چربی خون، دیابت و افزایش فشار خون موثر باشد. این عوامل زمینه ساز بروز بیماری های قلبی- عروقی است.بیماری های قلبی- عروقی از مهم ترین عوامل مرگ و میر و از عمده ترین مشکلات بهداشتی در کشورهای پیشرفته و درحال توسعه به شمار می رود. در ایران نیز سالانه حدود ۴۰درصد مرگ و میر به بیماری های قلبی- عروقی مربوط می شود. برخی از عوامل، ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی را افزایش می دهد که از آن ها به عنوان عوامل خطر نام برده می شود. فردی که حداقل دارای یکی از این عوامل خطر باشد، آمادگی بیشتری برای ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی خواهد داشت.براساس اعلام انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، تغذیه نامناسب، فشار خون بالا، چربی خون بالا (کلسترول و تری گلیسیرید) ، استعمال سیگار، فشار روحی روانی، بی تحرکی، سن و جنس (مردان بالای ۴۵سال، زنان بالای ۵۵سال)، داشتن زمینه ارثی بیماری های قلبی- عروقی، چاقی و دیابت از جمله عوامل خطر بروز بیماری های قلبی به شمار می رود.

برای پیشگیری از بروز بیماری های قلبی - عروقی توجه به عواملی مانند کاهش مصرف گوشت های قرمز و به جای آن مصرف گوشت سفید مانند مرغ و ماهی لازم است. هم چنین توصیه می شود تا حد امکان از غذاهای سرخ شده و مصرف روغن های جامد، حیوانی و نباتی خودداری شود.گنجاندن روغن های مایع مانند زیتون، کانولا در برنامه غذایی روزانه، مصرف انواع مغزها مانند گردو، بادام، پسته، فندق و ... به عنوان بخشی از چربی روزانه،کاهش مصرف نمک و فرآورده های غذایی شور، مصرف ماهی حداقل ۲بار در هفته، محدودکردن مصرف غذاهایی مانند مغز، قلوه، کله و پاچه، استفاده از سیر و پیاز به عنوان طعم دهنده غذاها، مصرف شیر و فرآورده های کم چرب آن، استفاده از نان های سبوس دار و فرآورده هایی که از غلات سبوس دار تهیه می شود نیز در پیشگیری از بروز بیماری های قلبی - عروقی موثر است.