چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
دین پژوهی
همواره دین در زندگی بشر نقش مهمی را بازی كرده است. بسیاری از اندیشمندان كوشیده اند به كاوش و پژوهش در چند و چون دین بپردازند و هر دینی را به دقت بررسی كنند. این بررسیها هر دو رویكرد درون دینی و برون دینی را نیز دربر می گرفته است. از آنجایی كه دین و فهم آن دل مشغولی انسان های بسیاری در سراسر دنیا هم است، شمار سایت هایی كه در اینترنت در این باره وجود دارد بسیار زیاد می باشند. در یك آزمون ساده كه نگارنده انجام داد و واژه ی دین (Religion) را به موتور جست و جوی گوگل (Google) سپرد، بیش از ۱۷ میلیون سایت كه دارای این واژه باشند به دست آورد. همچنین با رجوع به فهرست (Directory) موتور یاد شده و چند موتور مشابه در حدود ۴۰ هزار سایت معرفی شده در فهرست هر یك از آن ها یافت كه خود این عددها نشانگر توجه و علاقه ی آدمیان در جهان به دین و آموزش و پژوهش درباره ی آن است. از سوی دیگر دیدن این رقم ها این نكته را برای خواننده روشن می سازد كه نگارنده در گزینش سایت ها همواره با یك انبوهی و دشواری خاصی رویارو بوده است. با این همه، كوشیده است تا با یك دسته بندی روشن سایت های مهم و پر محتوا در این زمینه را به علاقه مندان و به ویژه دین پژوهان معرفی كند.
۱. سایت های راهنما برای دین پژوهی و شناخت دین ها و آیین ها
این سایت ها در ورق وب اصلی خود تنها شمار زیادی پیوند به سایت های دیگر، در دسترس كاربر می گذارند؛ هر یك از این پیوند ها او را به سایت دیگری انتقال می دهد كه می تواند متعلق به یك سازمان، نهاد و مركز دین پژوهی یا یك نشریه در زمینه ی مطالعات دینی و .. باشد.
riligiononline.org
http:/www.religion-online.org
سایتی بسیار كامل كه پیوندهای فراوانی را در زمینه های گوناگونی از ارائه یك متن درباره ی نیایش تا گاهشماری از تاسیس مركزهای مذهبی مهم به دست می دهد؛ این پیوندها بیش از ۴۷۰۰ سایت را در دسترس كاربران قرار می دهند. این راهنما دارای ۱۳ بخش است كه به شكل چند ستونی در ورق وب اصلی آن نمایش داده شده اند؛ همچنین امكان جست و جو نیز در آن وجود دارد. از بهترین بخش های این سایت ارائه ی پیوند به سایت بسیاری از فیلسوفان برجسته ی معاصر دین است.
Virtual Religion Index
http://religion.rutgers.edu/vri/
سازندگان این سایت با درك پیچیدگی جهان امروز و نیاز به دسترسی سریع و آسان به منبع های مناسب جهت انجام پژوهش در زمینه ی دین كوشیده اند تا پیوند به سایت های كارآمدتر را جهت این كار ارائه كنند. این پیوندها در ورق وب اصلی این سایت در ۱۸ عنوان دو ستونی در دسترس كاربر قرار می گیرند.
Religious Studies Internet Links
http://www.wlu.ca/~wwwrandc/internet-links.html
گرچه این سایت یك ورق وب فرعی از سایت دانشكده ی دین و فرهنگ دانشگاه لاوریر است ولی بسیار خوب و پرمایه ساخته شده است. پیوندهای درون این راهنما در فهرستی موضوعی شامل ۱۶ عنوان كه در نوع خود جالب، و جدای از دسته بندی سایت های مشابه است، ارائه شده اند.
Religious Studies
http://www.virginia.edu/religiousstudies/links.html
این راهنما متعلق به دانشگاه ویرجینیا و دارای ۵ بخش است و تنها به ارائه پیوند به سایت های بسیار مهم بسنده كرده است.
Religious Studies Web Guide
http://www.ucalgary.ca/~lipton/index
این سایت راهنما دارای ۲۰ گروه در ورق وب اصلی خود است كه هر یك ورقی فرعی را باز می كند. در هر یك از ورق های فرعی پیوندهای زیادی به سایت های دیگر یافت می شود.
GoduLike
http://www.godulike.co.uk/index.php
یك راهنمای كامل درباره آیین ها، دین ها، مكتب ها و مذهب های كهن و نوین می باشد كه امكانات جست و جوی مناسبی نیز در سایت برای كاربرد در نظر گرفته شده است.
Buddhist Studies WWW Virtual Library
http://www.ciolek.com/wwwvl-buddhism.html
در سایت راهنما تنها پیوند به سایت هایی كه درباره ی آیین بودا و گرایش های آن می باشند ارائه شده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست