سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
حیاط خلوت هایی به نام لیزینگ
![حیاط خلوت هایی به نام لیزینگ](/web/imgs/16/122/cztk11.jpeg)
همانطوركه انتظار می رفت و مراجع تحقیقاتی نیز پیش بینی كرده بودند مصرف بنزین در كشور به ۷۵میلیون لیتر در روز رسید و روزانه صندوق دولت بایستی مبلغ بیست میلیارد تومان یارانه خرید و واردات بنزین را تامین و فشار مضاعف برپیكر خمیده اقتصاد نالان كشور وارد نماید .
از آن زمانی كه شركتهای تولید كننده خودرو با كمبود خریدارهای نقدی مواجه شدند شروع به نزدیك شدن به بانكها كردند و بانكها چون در پرداخت با درصدهای بالاتر از عرف منع قانونی داشتند به فكر احداث حیاط خلوتهایی بنام شركتهای لیزینگ افتادند كه اینك همه بانكها برای خود حیاط دارند .
دست در دست شركتهای تولید خودرو كه اتومبیل های خوش ظاهر و خوش خوراك از نظر مصرف بنزین به بازار روانه می كنند از یك طرف و سودهای كلانی به جیب بانكها سرازیر و از طرف دیگر دود به حلق هموطنان كه هم باید تاوان پرداخت یارانه را بدهند و هم ترافیك را تحمل كنند .
حال باید چه اندیشید ؟ آیا شما فكر نمی كنید كه به نوعی این حیاط خلوتها باید جبران مافات كنند ؟!! حال چه خودشان و چه پدرخوانده هاشان ( بانك ها ).
حال شایان ذكر است كه با توجه به ابلاغ دستور شورای پول و اعتبار به منظور كاهش سود تسهیلات شركتهای لیزینگ شاهد عدم رضایت و اجرای صحیح از سوی آنها بودیم .بعضی از شركتها نیز نرخ سود را تا حداكثر ۲۰ درصد به مشتریان خود ارایه می دهند در همین حال شورای پول و اعتبار هم بر اجرای این كاهش اصرار داشته بطوریكه از سوی بانك مركزی نامه های متعددی در خصوص اجرای هرچه سریعتر این دستور به این شركتها ارسال شده است .
حال اعتراض شركتهای لیزینگ به این امر مبتنی بر عدم تامین مالی از سوی بانكها بیان شده است در همین راستا نیز آینده بانكهای خصوصی با كاهش به یكباره سود تسهیلات روشن نخواهد بود .
بانك مركزی در اطلاعیه بر لزوم رعایت ضوابط مصوب شورای پول و اعتبار در مورد نرخهای مذكور و فعالیت انحصاری قرضالحسنه توسط موسسهها و صندوق- های قرضالحسنه كه تاكنون نسبت به اجرای مقررات اقدام نكردهاند ، تاكید كرده است .
بانك مركزی در چارچوب اختیارات حاصل از قانون تنظیم بازار غیرمتشكل پولی موظف به منظم و قانونمند كردن فعالیت موسسههایی است كه به نحوی در این بازار فعال میباشند، لذا انتظار میرود موسسهها و تشكلهای مذكور به اجرای تصمیم مسئولان سیاستگذار در این زمینه اهتمام ورزیده و ضمن رعایت نرخهای سود و كارمزد اعلام شده، دامنه فعالیت خود را به تعاریف و ضوابط حوزه كاریشان معطوف كنند.
انجمن لیزینگ چهار نگرانی اصولی دارد كه باید مورد توجه قرار گیرد و یكی از آنها این است كه هیچ آئین نامه، قانون و دستورالعملی درمورد لیزینگ ها در كشور وجود ندارد و این در حالی است شركت های لیزینگ به سرعت در حال توسعه اند و اكنون ۲۵۰ شركت لیزینگ در كشور ثبت شده اند و دارای مجوز هستند، هرچند كه فقط ۵۰ شركت هم اكنون فعالند.
البته یك مشكل درباره لیزینگ ها این است كه تمامی این شركت ها از بانك مركزی مجوز نگرفته اند و برخی از طریق اداره ثبت شركت ها اقدام به دریافت مجوز نموده اند و هم اكنون در حال فعالیت هستند.
دولت می بایستی آیین نامه اجرایی قانون بازارهای غیرمتشكل پولی را كه در سال ۸۳ تصویب شد (و شامل نحوه فعالیت لیزینگ ها می شد) تدوین می كرد كه این اقدام تاكنون صورت نگرفته است و به همین دلیل، كمیسیون صنایع و معادن مجلس خواستار تسریع در تدوین این آیین نامه از سوی بانك مركزی شد تا مشكل خلأ قانونی لیزینگ ها رفع شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست