یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

خط پایان در ۴۴ سالگی


خط پایان در ۴۴ سالگی

در سال ۱۳۳۲ تعدادی از افسران پلیس به همراه سروان اسداللهی به منظور سازماندهی ورزش پلیس حرکت تازه ای را آغاز می کنند

پاس در چهل و چهار سالگی به خط پایان رسید. درست در ساعت های پایانی چهارشنبه شب بود که پس از چند ماه لابی ها و مذاکرات پشت پرده قرار شد دیگر تیمی به اسم پاس وجود نداشته باشد.

پاسی ها مثل خیلی از مدیران درجه اول فوتبال دولتی که براساس سلایق و مصلحت سنجی ها تصمیمات بزرگ و کوچک می گیرند، دیگر علاقه ای به داشتن یک باشگاه رو به رشد حرفه ای نداشتند و همان تصمیمی را گرفتند که پیش از این بارها و بارها دامن باشگاه های اسم و رسم دار را گرفته بود. حاصل چند ماه مذاکره آنها تصمیمی است که به رغم وجه مثبت قضیه، یعنی جمع کردن هوادار در یک شهر با پتانسیل های بالقوه، به این دلیل تاریخی خواهد شد که حذف پاس بخشی از تاریخ فوتبال ایران را زیر آب می برد.

● تولد پاس

در سال ۱۳۳۲ تعدادی از افسران پلیس به همراه سروان اسداللهی به منظور سازماندهی ورزش پلیس حرکت تازه ای را آغاز می کنند. در این سال سروان اسداللهی با یک توپ فوتبال و با کمترین امکانات به همراه گروهی از دانشجویان دانشکده افسری، برای تشکیل تیم فوتبال شهربانی وارد میدان می شوند. این تیم اولین تمرین خود را در زمین دانشکده افسری انجام می دهد. تیم دانشجویان دانشکده افسری همزمان با مسابقات قهرمانی نیروهای مسلح در سال ۱۳۳۲ به طور رسمی اعلام موجودیت می کند و با اقتدار و شایستگی در سکوی دوم این دوره از رقابت ها قرار می گیرد.

پس از آن سروان صادقی با عشق و علاقه و با کمک سروان اسداللهی و چند نفر از بازیکنان قدیمی اقدام به تشکیل تیم شهربانی می کند و به عنوان مسوول تیم برگزیده می شود. در آن زمان مربی تیم شهربانی بهمن شهیدی بود. در ۱۷ تیرماه سال ۱۳۴۲، با تلاش سروان صادقی و دوستداران ورزش در پلیس، باشگاه تحت عنوان پاس به ثبت رسید و پیش نویس اساسنامه تهیه و پاس دارای هویت قانونی و سازمانی شد. در سال ۱۳۴۵ اساسنامه باشگاه پاس به تصویب هیات مدیره رسید و بعد از دوازده سال فراز و نشیب و شرکت در مسابقات رسمی و غیررسمی و پشت سر گذاشتن مشکلات فراوان این باشگاه فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.

● ۹۹ سال بازی در زمین اختصاصی

در آن زمان زمین اکباتان متعلق به اوقاف بود و اوقاف این زمین را ۹۹ ساله اجاره داد. سروان صادقی با وجود رقیبی که داشت توانست زمین را به مبلغ ۲۰هزار تومان برای ۹۹ سال اجاره کند. سروان صادقی در سال ۱۳۵۰ با پیدا کردن نقشه ثبتی زمین توانست محدوده زمین اکباتان را به ثبت برساند و طی آن یک صورت جلسه رسمی تحویل رئیس شهربانی بدهد. به این ترتیب باشگاه پاس صاحب زمین اختصاصی می شود.

فریدون صادقی با پیگیری های بی وقفه خود به هر جایی که می توانست، سر می زد و از هر جایی که امکان داشت کمک می گرفت تا تیم پاس شکل بگیرد. در حقیقت تولد و وجود پاس مرهون زحمات، پشتکار و تلاش فریدون صادقی است.

● اولین مسابقه رسمی

اولین مسابقه رسمی تیم پاس در سال ۱۳۴۳ و در مقابل تیم فوتبال (کوروش) انجام و پاس با ترکیب نفراتی چون فرامرز ظلی، حسن حبیبی، محمد رنجبر، حشمت مهاجرانی، رسولی، یزدانیان، معیریان، محمود یاوری، همایون شاهرخی و پرویز میرزاحسن وارد میدان شد و با این تیم به تساوی یک، یک رسید. پاس در سال های ۱۳۵۵و ۱۳۵۶ با مربیگری حسن حبیبی، قهرمان لیگ تخت جمشید شد.

پاس بعد از انقلاب در جام حذفی شهید صمدی اسپندی در سال ۱۳۵۸ به مقام دوم تهران رسید. پاس در سال های ۱۳۷۰ و۱۳۷۱ طی دو دوره متوالی از لیگ آزادگان، عنوان قهرمانی مسابقات را به دست آورد و در دی ماه ۱۳۷۱ با شایستگی تمام در مسابقات فوتبال جام باشگاه های آسیا به عنوان قهرمانی دست یافت. قهرمانی پاس در شهر منامه پایتخت بحرین و بعد از پیروزی برابر تیم قدرتمند یومیوری ژاپن و الشباب عربستان به دست آمد.

صدرا مهرابی



همچنین مشاهده کنید