سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
سینوزیت چگونه درمان میشود؟
آیا تا به حال به سرماخوردگی یا حساسیت شدیدی دچار شدهاید که مدت زیادی طول کشیده و بهبود نمییابد؟ آیا همراه آن سردرد و ترشح پشت حلق و بینی داشتهاید؟ اگر چنین بوده احتمالا دچار سینوزیت شدهاید. این بیماری از بیماریهای شایع است و از آنجا که تعدادی از موارد بیماری با سرماخوردگی یا حساسیت اشتباه گرفته میشود بسیاری از افراد به پزشک مراجعه نمیکنند. سینوسها فضاهای توخالی محتوی هوا هستند و چنانچه به هر دلیل این حفرهها دچار التهاب شوند، بیماری سینوزیت ایجاد میشود.
نشانههای بیماری
علامت اصلی سینوزیت دردهای ضربان دار و احساس فشار در صورت است که با خم شدن به جلو بدتر میشود. سینوزیت پیشانی باعث درد در بالای ابرو میشود و پیشانی در هنگام لمس ممکن است دردناک باشد. سینوزیت فکی باعث درد در فک فوقانی و دندانها و گونه میشود و ممکن است با درد دندان اشتباه شود. التهاب سینوسهای بالای بینی باعث درد در اطراف و بین چشمها و اطراف بینی میشود و التهاب سینوسهای اطراف گوش میتواند باعث گوش درد، درد گردن، درد در پشت چشمها و یا در بالای سر و یا ناحیه گیجگاهی شود. عود مجدد گرفتگی بینی بعد از برطرف شدن علائم سرماخوردگی، ترشحات سبزغلیظ یا زرد از بینی، علائم سرماخوردگی که به درمانهای معمولی جواب نمیدهد و بوی بد و دائمی در بینی از علائم دیگر بیماری هستند. همچنین سینوزیت میتواند باعث تب بالا، ضعف، احساس خستگی، از بین رفتن حس چشایی، بویایی و سرفههای خلطدار که هنگام شب بدتر میشود، گردد.
علت چیست؟
چنانچه به هر دلیلی ترشحات سینوسها افزایش یابد یا منافذ خروجی سینوسها انسداد پیدا کند میتواند موجب سینوزیت شود. در حقیقت هر عاملی که در بینی باعث انسداد و جلوگیری از تخلیه ترشحات سینوسها شود باعث سینوزیت میشود. اگر غشای مخاطی پوشاننده حفره بینی و سینوسها متورم شود میتواند باعث انسداد در مسیر خروج ترشحات مخاطی شود. ترشحات جمع شده باعث احساس فشار و درد میشود که جزو علائم سینوزیت است. در سینوسهایی که ترشحات آنها نتوانند تخلیه شوند امکان رشد باکتریها و قارچها بیشتر میباشد و عفونت باکتریایی اغلب باعث التهاب و درد بیشتر میشوند. هر عاملی که باعث التهاب و آزردگی مخاطی بینی به مدت طولانی و در نتیجه تورم مخاطی شود باعث سینوزیت مزمن میشود. به عنوان مثال از این عوامل میتوان نام برد:گرده گلها و درختان و علف، هوای سرد، عطرها، هوای مرطوب و دم کرده.
حساسیت به گرد و غبار قارچها و کپک و مصرف طولانی مدت داروها نیز میتواند عامل سینوزیت باشد.
درمان
در درمان سینوزیت حاد پزشکان معمولا چند گروه دارو را تجویز میکنند:گروه اول داروهای ضداحتقان است که موجب بر طرف شدن گرفتگی و شل شدن ترشحات و در نهایت خروج آنها از سینوسها میشود. دسته بعدی داروها آنتیبیوتیکها هستند در صورتی که عفونت میکروبی وجود داشته باشد برای کنترل عفونت تجویز میشوند. آنتیبیوتیک را باید تا پایان دوره آن مصرف کرد و با بهتر شدن آن را قطع نکرد در نهایت هم داروهای مسکن برای کاهش درد تجویز میشوند. آنچه مهم است این است که در کنار دارو باید برخی اقدامات را هم بیمار انجام دهد. بیمار باید مرتب فین کند و بینی خود را از ترشحات پاکیزه کند. مرتب بخور دهد و بینی خود را شستشو دهد، همچنین مقادیر زیادی آب بنوشد تا ترشحات بینی رقیق بماند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست