سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

۹۰ دقیقه های خارج از میدان


۹۰ دقیقه های خارج از میدان

مروری بر حواشی مربوط به جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی

جام جهانی ۲۰۱۲ آفریقای جنوبی آغاز شد.جامی که فراتر از بازی های ۹۰ دقیقه ای جام جهانی حاشیه دارد!سرازیر شدن توریستها به سوی آفریقای جنوبی تلفیقی جالب از فرهنگها و مناسبات رفتاری ملتهای مختلف را به وجود آورده است.

جام جهانی فوتبال ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی با جذب بیش از سه میلیون توریست و سرمایه گذاری های کلان در توسعه و ارتقای زیرساخت های توریستی این کشور، روند رشد انفجاری توریسم ورزشی در این کشور را کلید زده است. طبق جدیدترین بررسی های اعلام شده در رسانه های آفریقای جنوبی پیش بینی شده است که مسابقات جام جهانی فیفا در این کشور درآمدی بالغ بر ۲۱/۳ میلیارد رند(واحد پول) آفریقای جنوبی برای اقتصاد این کشور به ارمغان آورد.این رقم تا پایان مسابقات جام جهانی سال ۲۰۱۲ افزایش خواهد یافت.

بنا به همین گزارش ها صنعت گردشگری قادر است درحدود سه میلیون توریست را به این کشور جلب کند که این میزان توریست مستلزم ارتقای سطح عملکرد شبکه ارتباطات و فرودگاه های این کشور است.

اما این تنها فایده میزبانی جام جهانی ۲۰۱۰ توسط آفریقای جنوبی نیست. درعین حال موفقیت این کشور در برگزاری این مسابقات به وضوح سبب ارائه تصویر بهتری از آفریقای جنوبی و دیگر بخشهای این قاره است که ابزاری کلیدی در ارتقای اقتصاد اجتماعی پایدار در درازمدت برای کل قاره آفریقا می شود. درنتیجه این اقدامات و با آغاز مسابقات، خبرها حاکی از افزایش نرخ تبلیغات تجاری درزمینه توریسم و صنایع وابسته به آن بویژه در کیپ تاون است که تقریبا از ماه گذشته رشد چشمگیری نشان داده است.

جام جهانی امسال با حوادث جالب و متنوعی همراه بوده است!از تهدیدات القاعده تا سرقت و دستگیری دزدان جام جهانی! در آخرین واقعه،دو سارقی که به خبرنگاران اسپانیایی و پرتغالی دستبرد زده بودند به ۱۵ سال زندان محکوم شدند. پس از دستبرد به این خبرنگاران در شمال ژوهانسبورگ، تحقیقات ویژ‌ه‌ای انجام شد و در نهایت این دو سارق دستگیر شدند.برایت مادزیدی ۲۰ ساله و جرج مگاوبان ۲۸ ساله از سوی نیروهای پلیس دستگیر و در دادگاهی ویژه به ۱۵ سال زندان محکوم شدند. پلیس آفریقای جنوبی برای توریست‌ها و تمامی حاضران در جام جهانی آرزو کرد روزهای خوبی در این کشور سپری کنند اما به آنها توصیه کرده است که هشدارهای پلیس را در مورد سرقت جدی بگیرند.

مسئله بعدی در این خصوص شیوع تب زرد می باشد.خطری که می تواند طی برگزاری مسابقات جام جهانی به یک فاجعه تبدیل شود.نگرانی از ابتلا به تیفوئید (بیماری تب زرد) بر نگرانی‌های کاروان ۳۲ تیم مستقر در خاک آفریقای جنوبی بابت امنیت مالی و جانی افزوده است.

سازمان صلیب‌سرخ جهانی در بیانیه فوری و لازم‌الاجرای خود از تمامی ۳۲ تیم حاضر در جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی خواست به شدت مراقب شیوع بیماری تب‌زرد در آفریقای جنوبی باشند. بزرگترین جشنواره فرهنگی ورزشی دنیا در جنوبی‌ترین قاره سیاه می‌تواند بهترین راه برای شیوع ویروس تب‌زرد و بیماری‌های باکتریال و قارچی محسوب شود.

تیم‌های متعددی مجهز به داروهای پیشگیری و درمان کننده تب زرد از طریق سازمان‌های جهانی هلال‌احمر و صلیب سرخ به آفریقای جنوبی اعزام شدند و اولویت کاری آنها سر زدن به کاروان‌های تیم‌های ملی است.

این در حالی است که در مهمترین داروهای پیشگیری از تب زرد ماده‌ای مشابه مواد نیروزا وجود دارد که اگر به بدن بازیکنان تزریق شود، تست دوپینگ آنها را مثبت نشان می‌دهد. مقامات وادا (کمیته جهانی مبارزه با دوپینگ) از مسئولین صلیب‌سرخ و هلال احمر خواسته‌اند هر چه سریع‌تر با برگزاری جلسات تخصصی مشکل این ماده نیروزا را حل کرده و اگر داروی جایگزینی دارند، معرفی کنند.

به هر حال همان گونه که چندی پیش آنفلوآنزای خوکی به مصیبتی جهانی تبدیل شد،هم اکنون خطر شیوع تب زرد در آفریقای جنوبی نیز خطری بالقوه برای برگزار کنندگان جام جهانی و توریستها محسوب می شود.مشکل بعدی سازمان‌های بهداشت جهانی مردم و گردشگرانی هستند که به بهانه جام جهانی راهی آفریقای جنوبی شده‌اند.

جمعیت متراکم مستقر در کوچه پس‌ کوچه‌های تنگ و بعضاً غیربهداشتی برخی شهرهای آفریقایی می‌تواند بهترین راه برای شیوع سریع و غیرقابل مهار تب زرد باشد. به هر حال هنوز این مسئله به یک خطر جدی تبدیل نشده است.

مسئله بعدی در این خصوص تهدیدات القاعده می باشد.گروه تروریستی القاعده در تهدیدی جدید، بازی انگلیس و آمریکا را به انفجاری بزرگ تهدید کرده است. القاعده در تهدید جدی خود عنوان کرده بود:

"تصور نکنید همه چیز تحت کنترل شما است؛ همان طور که در عراق و افغانستان هم نیست. "

هم اکنون همه جای دنیا سخن از توپ و دروازه و جام جهانی است،اما گویا در یک نقطه جهان خبری دیگری است.نیمی از مردم غزه به دلیل قطعی برق این شهر از تماشای دیدارهای جام جهانی ۲۰۱۰آفریقای جنوبی محروم هستند. چهار سال است که مردم غزه با قطعی برق روبرو هستند و مردم این شهر برای تامین برق مورد نیاز خود از ژنراتورهای برق استفاده می‌کنند که بسیاری از آنها قادر به خرید این ژنراتورها نیستند.

برخی از جوانان شهر غزه برای مشاهده دیدارهای جام جهانی مجبورند با تجمع در منازلی که از این ژنراتورها برخوردار هستند، دیدارهای جام جهانی را تماشا کنند. این خبر تلخ در سایه بی توجهی نهادهای بین المللی و هیاهوهای ناشی از جام جهانی کتمان شده است.

در نهایت اینکه ۹۰ دقیقه های خارج از میدان فوتبال در برابر آنچه در زمینهای بازی در آفریقای جنوبی می گذرد بسیار بیشتر است .مسلما تا پایان بازی های جام جهانی باید شاهد حواشی تازه ای در این خصوص باشیم.

سحاب فاطمی



همچنین مشاهده کنید