چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
کارتهای اعتباری
نخستین کارتهای اعتباری در دهه ۱۹۲۰ صادر شد. چندین شرکت نفت آمریکائی در نظر داشتند کارتهائی صادر کنند تا بدین وسیله مشتریان بتوانند بنزین مورد نیاز خود را بهطور نسیه خریده و صورتحساب آن را بعداً پرداخت کنند. این ایده ساده و قابل اجرا مدتها طول کشید تا عمومیت یافت.
در ۱۹۵۰ رالف اشنایدر کارت اعتباری دیگر بهنام دینرزکلاب را صادر کرد مشتریان میتوانستند در رستورانهای شماره ۲۷ نیویورک غذا صرف کنند.
درآغاز این کارتهای اعتباری در جاهای محدود مورد استفاده قرار میگرفت. اما طولی نکشید که اشنایدر تصمیم گرفت اعتبار کارتهای را به فروشگاهها نیز مانند رستوران بسط دهد و در مدت زمان کوتاهی نظریه صدور کارتهای اعتباری جهانی که به نسبت در هر جائی اعتبار داشته باشد مطرح گردید. در ۱۹۵۸ نخستین کارت اعتباری بانکی توسط بانکی در آمریکا صادر شد.
اختراع کامپیوتر که در حقیقت بسیار مهم بود این تغییر را امکانپذیر کرد. در اواسط دهه ۱۹۵۰ برای نخستین بار کامپیوترها در امور تجاری مورد استفاده قرار گرفتند و از آن پس میتوانستند به آسانی اطلاعات مربوط به حسابهای مشتریان را در یکی گردآوری کرده و ذخیره نمود. از آن پس تغییرات و اصطلاحات دیگری نیز صورت گرفت که باعث گردید استفاده از کارتهای اعتباری آسانتر و مطمئنتر شود. یکی از این تغییرات افزودن نوار مغناطیسی به کارتها بود و شماره شناسائی (PIN) صاحب کارت بر روی این نوار ضبط میشود [۳۹].
۳۹ ـ صد اختراع بزرگ ـ ف. ویلکینسون ـ ترجمه معصومه رحمانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست