دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
امامزاده داوود
امامزاده داوود
امامزاده داوود یکی از مشهورترین امامزاده های اطراف تهران است که در کوهستان های شمال غربی تهران واقع شده است. این بنا در ۱۵ کیلومتری فرحزاد قرار دارد و از لحاظ جغرافیایی منطقه ای سردسیر است. بیشترین شهرت امامزاده داوود به خاطر مسیر منتهی به امامزاده است که از میان دره های زیبا و سرسبز می گذرد و در تمام فصول، به خصوص در ایام گرم سال مسافران و گردشگران بسیاری از این مناظر دیدن می کنند. در فصول سرد سال؛ برف بسیار سنگینی در این منطقه می بارد که تقریبا امکان زیارت از این مسیر را ناممکن می سازد. علاوه بر برف عمیق، وجود دره های خطرناک و بهمن گیر، خود عاملی برای جلوگیری از تردد زمستانه در این منطقه است. وجود حیوانات وحشی نیز به دلیل متروک بودن جاده کمی خطرناک به نظر می رسد. نسب امامزاده داوود با پنج پشت به امام زین العابدین (ع) می رسد. این بقعه برای اولین بار در زمان صفویه بنا شد و آنچه در حال حاضر به جای مانده حرم هشت ضلعی کنونی به طول شرقی غربی ۶ متر و عرض تقریبی ۵ متر با سرداب زیر آن است. مسیر اصلی این امامزاده در گذشته نه چندان دور، همین مسیر فرحزاد بوده که اکنون به واسطه احداث جاده آسفالته مناسب کمی از رونق افتاده است. مسیر آسفالته جدید از طریق کن و روستای سولقان به امامزاده داوود منتهی می شود.امامزاده داوود اکنون همانند بسیاری دیگر از نقاط زیارتی، از حالت صرف زیارتی بودن خارج شده و جذابیت های گردشگری هم به آن افزوده شده است. در ایامی که هوا مناسب است؛ محلی کاملا مناسب برای یک استراحت یک یا دو روزه به حساب می آید.
امامزاده حسن
این بقعه در داخل شهر کرج واقع شده و بنای آن از داخل به صورت چهارگوش در نهایت سادگی است. پوشش خارجی سقف از کاهگل می باشد و به راحتی می توان نحوه طاق بندی آن را مشاهده کرد. بر اساس کتیبه ای که در داخل ایوان ورودی بنا قرار دارد، ساختمان امامزاده در ربیع الاول سال ۹۰۶ هجری قمری و به فرمان ابوالمظفر شاه طهماسب اول صفوی بنا شده است.
امامزاده حسین
بنای امامزاده معروف به شاهزاده حسین نزدیک مسجد جامع ورامین واقع است. ساختمان موجود تنها ته رنگی از بنای با شکوه اولیه را که متعلق به قرن هشتم هجری قمری است، برخود دارد. بیشترین آثار باقی مانده از بنای اصلی در محراب نفیس آن به چشم می خورد.
امامزاده عبدالله
بنای این امامزاده در مسیر جاده پیشوا- غیاث آباد و در شرق روستای غیاث آباد قرار دارد. بنای اصلی بقعه در میان بنای جدیدالاحداث محصور است. صحن امامزاده شامل یک اتاق ، ۸ در۱۰ متر است که در جبهه جنوبی دو اتاقک با بدنه و سقف آینه کاری شده دیده می شود. در میانه این اتاق گوری قرار دارد که از کف اتاق حدود ۵۰ سانتی متر بلند تر و دارای ضریح جدید می باشد.در چهار جهت اصلی پایه گنبد برای تامین نور و روشنایی داخل صحن نورگیرهایی تعبیه کرده اند. نسبت امامزاده عبدالله طبق تاریخ موجود، با واسطه به حضرت موسی بن جعفر می رسد. در حال حاضر مسجدی در ضلع شرقی امامزاده به آن الحاق شده و زائر سرای وسیعی در طبقه بالای آن احداث نموده اند و در ضلع غربی، حسینیه مردانه و در ضلع شرقی حسینیه زنانه احداث شده است.
امامزاده جعفر ، پیشوا
بنای مرتفع و مجلل این امامزاده یادگار دوره صفویه است. گنبد کاشیکاری و صحن وسیع این امامزاده در داخل شهر پیشوا خودنمایی می کند. کتیبه ایوان حکایت ازتعمیر و الحاق آن به دستور فتحعلی شاه قاجار در سال ۱۲۲۷ هجری قمری دارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست