یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

زندگی با عینک خوش بینی


زندگی با عینک خوش بینی

چقدر در زندگی خوش بین هستید

باید از شلوغی اول صبح اتوبوس که هر روز تحملش می کنم تا به محل کارم برسم، فاکتور بگیرم. باید از رفتار کسانی که بارها محبت کرده ام و به خیال های خوش ذهنم سیلی زده اند، فاکتور بگیرم. باید ناهمگونی آسفالت خیابان و قدم هایم را که دوست دارند سریعتر به مقصد برسند، فاکتور بگیرم.

آدم خوش باوری نمی توانم باشم، از هیچ چیز هم فاکتور نمی گیرم، فقط اگر ثانیه ای بین واقعیات تلخ فرصت تنفس داشته باشم، خوش بینانه در دل می گویم: «آدم ضعیفی نیستم. آدم ضعیفی باشم نتیجه اش جز دلسوزی ترحم برانگیز اطرافیان است؟ من قدرتمندم و داستان زندگی را تا آخر دنبال می کنم.» با خوشبینی که جدای از خوش باوری است، بعد از افتادن در هر چاله ای دوباره بیرون می آیم و با خود می گویم: «تجربه بود. بی خیال!»

کارنامه هر یک از ما پر از «چاله چوله های» ریز و درشتی است که با استواری می توانیم پرشان کنیم. ما خوش باورهای ساده اندیش نیستیم. ما دیوانه نیستیم که الکی بخندیم، ما فقط بر این باوریم که ورای همه چیز دنیا خدای مهربانی هست که سر منشأ همه خوش بینی هاست و تنها اوست که همیشه می ماند و راه درست را نشانمان می دهد.

به این صبح که دوباره شروع اش کرده ای فکر کن، به خورشید یا قطرات باران. نگذار زندگی خیال کند سرباز بی اسلحه و پاشکسته ای هستی که فقط چشم های دیگران را نمناک می کنی. آزاده زندگی کن و فقط خواسته ات خدا باشد.

به راستی چه قدر این گونه هستیم؟ راست و حسینی اش خود من گاه همین ها را فراموش می کنم و قسمت نیمه خالی لیوان را می بینم. بهتر است با افرادی حشر و نشر کنیم که هر وقت یادمان رفت، نا خودآگاه به ذهنمان تلنگر زده و امید را به یادمان آورند. اما متأسفانه بدبین ها در جامعه امروز بسیار بیشتر از خوش بین ها هستند. گاه هم باید حق داد که بدبینی یک مکانیسم دفاعی است برای کسانی که خوبی کرده اند و رنج دیده اند. با این حال به خودتان فکر کنید، لااقل با خوش بینی سلامت روح و جسم تان بیشتر تداوم می یابد.

● چطور خوشبین ها را بشناسیم؟

خوش بینی یعنی داشتن چشم انداز مثبت نسبت به زندگی و جستجو برای شادی و خوشی. خوش بین بودن، هزینه ای دربر ندارد. زمان زیادی هم نمی برد، اما سود آن بی شمار است.

رضا نباتی کارشناس تعلیم و تربیت اسلامی در تعریف خوشبینی می گوید: «خوشبینی را در واقع بعضی وقت ها به معنای امیدواری می گیرند. توانایی نگاه به جنبه های روشن زندگی و حفظ نگرش مثبت در لحظه رویارویی با ناملایمات زندگی به خوش بینی تعبیر می شود. سوره توبه آیه۶۱ به این قضیه اشاره دارد که کفار پیامبر(ص) را فرد خوشبینی می دیدند. که خداوند هم به پیامبر(ص) بشارت می دهد این که می گوید فرد خوشبینی هستی ناراحت نباش، چون خوش بینی چیز خوبی است.»

وی با اشاره به این که از ویژگی های فرد خوشبین این است که ایمان مستحکمی دارد و در دعاها و فرمایشات مختلف ائمه(ع) دعوت به خوش بینی شده است، می گوید: «حضرت علی(ع) می فرماید: ایمان بدون امید دوامی ندارد و پایگاه امید هم چیزی جز اعتقاد به خدا نیست. به حماسه عاشورا نگاه کنید در اوج غم به هم آمیختگی امید و ایمان کاملاً محسوس است. ایمان و امید باعث استقرار عدالت و حق در دنیا می شود.»

این کارشناس تعلیم و تربیت در پاسخ به این سؤال که نشانه های افراد خوشبین چیست؟ می گوید: «فردی را درنظر بگیرید که یک روز صبح تصادف کرده و با این بدبیاری کوچک به همه زمین و زمان بدگویی می کند. چنین شخصی فرد بدبینی است، ولی آدم خوشبین این اتفاق بد را می پذیرد، مشکل را به سرعت حل می کند و به بقیه افراد مشکل را تعمیم نمی دهد. انسان ها می توانند عادت های خوب را به خود بباورانند. در مباحث فقهی هم دو اصل داریم؛ یکی این که همه انسان ها خوب هستند، مگر خلافش ثابت شود. دوم این که همه چیز پاک است مگر خلافش ثابت شود، اما آدم های بد، خیال می کنند همه بد هستند، مگر خلافش ثابت شود!»

نباتی با خنده می گوید: «همین که به جای بدبینی سوژه شما خوش بینی است، یعنی به نیمه پر لیوان نگاه می کنید. آدم خوشبین هیچ وقت ناامید نمی شود و شکست را نمی پذیرد. آدم خوشبین خودش را از دروازه جهنم دور می کند و به خودکشی و وادادگی فکر نمی کند. شاید ما نتوانیم جهان را درست کنیم، ولی می توانیم خودمان و اطرافیانمان را درست کنیم. کلی نگر نباشیم. آدم های بدبین صفر و یکی هستند، یعنی یا همه چیز یا هیچ چیز، خوشبین ها متعقل و متفکرند. آدم بدبین علی رغم بیشتر کار کردن از فکرش کمتر استفاده می کند. آدم بدبین آن قدر به درهای بسته نگاه می کند که درهای باز را هم بسته می بیند. خوشبین ها نقل منفی ندارند، فقط بدی ها و کمبودها را نمی بینند. خوشبین ها و بدبین ها مثل زنبور و مگس هستند. زنبورها می گردند تا گل را پیدا کنند، ولی مگس ها می گردند زخمی بر بدن و چشم آهویی پیدا کرده تا از آن تغذیه کنند. اتفاقاً خوشبین ها انتقادپذیرترند، چون هیچ وقت خودشان را بدون نقص نمی بینند.»

● فقط یک کابوس کشنده مونده برام!

«کسی که هستی شو به وعده ها داده/ یه بار بپرس چرا به این روز افتاده؟!»

مشغول شنیدن یکی از تلخ ترین آهنگ های مد روز است.

نگاهش را به پنجره اتوبوس دوخته و بغض فروخفته ته گلویش در ماتی و خشکی صورت او هویداست. به چه می اندیشد؟ با او گرم صحبت می شوم.

فروغ. میم دانشجوی سال سوم ادبیات برایم می گوید: «آنقدر بد دیده ام که دیگر نمی دانم خوبی کدام است و بدی کدام؟! رفتم کار پیدا کنم گفتند: شما چهره و صدا ندارید. بعد از چهار سال تحصیل چه کنم؟ با این همه مشکل چطور می توان خوشبین بود؟»

به پنجره خیره شدم. لحظه ای اتوبوس ایستاد، دختر جوانی با عصای سفید توی ایستگاه ایستاده بود. به شانه مسافر ناامید زدم و گفتم: «ببین!» و سکوت هزار جمله ناگفته داشت.

ما ناشکرهای قهار با توقعات بالا هستیم. باید تلاش کرد و از نتیجه نترسید. به قول امام(ره): «ما مکلف به عملیم نه به نتیجه». خیلی چیزها هم در زندگی وصله های ناهمگونی است که تغییرناپذیر است آنها را به حساب تقدیر بگذارید و بگذرید. چه می شود کرد؟ با ناله و فغان چه چیز را عوض می کنیم؟ سکوت کنید و به نقاط و اهداف قابل تحقق بیندیشید.

یک مشاور توضیح می دهد: «انسان های خوش بین از سلامت بیشتری برخوردارند. خوش بین بودن، احتمال ابتلا به بسیاری از اختلالات روانی مانند اضطراب، افسردگی و بسیاری از بی حوصلگی ها را کاهش می دهد. افزون بر این، افراد خوش بین احساس آرامش و راحتی بیشتری می کنند و کمتر دچار سردرد و یا دردهای گنگ در بدن می شوند. کودکان خوش بین هم در مدرسه بهتر کار می کنند و بهتر هم می توانند از رابطه های خود نگهداری کنند.»

از این مشاور سوال می کنم: «چطور می شود کودک خوش بین بار آورد؟» وی می گوید: کارشناسان این راه ها را به پدر و مادرها پیشنهاد می کنند: «کودکان دوست دارند در مورد رویدادهای پیش آمده در روز صحبت کنند، از کودک بخواهید درباره آن بخشی از کارها و رویدادهای روز که برایش لذت بخش بوده و همین طور بخش هایی که لذت کمتری در برداشته اند صحبت کند. این کار به او می آموزد به گونه ای موثر با احساسات خود ارتباط برقرار کند. بهتر است پدر و مادر بیشتر به آن چه در کودک حس ناخوشایند ایجاد کرده توجه کنند و به او کمک کنند تا شادی را در زندگی پیدا کند وچهره مثبت زندگی را بیابد.»

وی در ادامه می گوید: «کودک خود را ستایش کنید. کودکی که خوش باوری بیشتری دارد، خوش بین تر خواهد بود. ستایش کودک و بیان توانایی های او، خودباوری را در او بیشتر می کند و به کودک توانایی می دهد تا خوبی های دیگران را هم بهتر تشخیص دهد.»

● ژن خوشبینی یا تمرین؟

آیا می دانستید که بعضی عوامل ژنتیکی روی خوش بینی شما اثر می گذارند؟ برای بیشتر ویژگی های شخصیتی ۵۰درصد آن خصوصیت به صورت ارثی است و از پدر و مادرمان به ما می رسد، بنابراین ممکن است شما خوشبین یا بدبین به دنیا آمده باشید.

رندی گیج روانشناس می گوید: «وقتی شما کودکید، بیشتر تمایل دارید که خوش بین باشید. وقتی سن بیشتر می شود، مردم کم کم به لجن زار اطرافشان فرو می روند و به سرعت بدبین می شوند. زن ها در مقایسه با مردها هم خوش بین ترند و هم بدبین تر. چه طور چنین چیزی ممکن است؟ علت آن است که آن ها دایره احساسی وسیع تری دارند و هر ویژگی عاطفی را شدیدتر نشان می دهند. به همین دلیل در همان حال که آن ها خوش بین ترند، بیشتر در معرض افسردگی قرار دارند.»

اینجا سؤالی پیش می آیدو آن این است که اگر بدبین به دنیا آمده باشم چه؟

همین روانشناس می گوید: «ژنتان و ارث خانوادگی تان را به عنوان توجیهی برای بدبین بودن نیاورید! این کار فقط باعث می شود از زندگی تان کم تر استفاده کنید.»

جدای از حرف های روانشناسان به این جمله بیندیشید که «اگر فلج مادرزاد باشی و در مسابقه دو، اول نشوی، فقط تقصیر خودت است!» با چنین باوری زیستن توانایی بی حدی به انسان می دهد، و نیز مسئولیت بی حدی. برای همین است که اکثر مردم از ترس این مسئولیت، از خیر این توانایی هم می گذرند و عمرشان را، به جای زیستن واقعی، صرف غر زدن و در جا زدن و دور خود گشتن می کنند. شما از کدام دسته اید؟!

خوشبینی عمر را طولانی می کند

گروهی از محققان آمریکایی با همکاری گروهی از محققان دانمارکی در مطالعات خود متوجه شدند که خوشبینی در زنان عمر آن ها را افزایش می دهد و حملات قلبی را در آن ها کاهش می دهد. این تحقیقات بر روی ۱۰۰ هزار زن انجام شده و نتایج آن در مجله علمی «circulationس چاپ شده است. در این مقاله علمی آمده است که افراد بدبین به طور معمول فشار خون بالا و همچنین کلسترول بالا دارند. این مطالعات که به مدت ۸سال بر روی این افراد انجام شده نشان می دهد که خوش بینی ۹درصد خطرابتلا به بیماری های قلبی را و ۱۴درصد خطر مرگ را کاهش می دهد.

سخنگوی بنیاد قلب انگلیس می گوید: «خوب زندگی کردن مانند دوری از سیگار و خوردن غذاهای سالم تاثیر بیشتری بر روی سلامت قلب افراد دارد. همچنین این تحقیقات نشان می دهد که افراد خوش بین به طور معمول بیشتر از افرادی که بدبین هستند به سلامت و زندگی خود اهمیت می دهند و بیشتر از خود در مقابل بیماری ها مراقبت می کنند. این تحقیقات همچنین نشان می دهد که زنان خوش بین بیشتر ورزش می کنند و معمولا این افراد لاغرتر از افراد بدبین هستند.»

می توان این نتیجه را گرفت که بدبینی و فکر منفی بر روی زندگی افراد تاثیر منفی دارد واین امر برروی سلامت آن ها نیز تاثیر می گذارد.

در حد پتانسیلتان خرج کنید

بدبینی ها ریشه در انتطارات برآورد نشده مان دارند. شما باید متوجه باشید که چه قدر خرج می کنید و از این خرج کردن انتظار دریافت چه چیز را دارید؟ به راستی چرا همیشه در نقطه ای سرمایه گذاری می کنیم که بد ببینیم؟ جملات قشنگ، حرف های تعریفی را در دلمان پنهان کرده و در عمل به اندازه ای خرج کنیم که فردا اگر بازتابی دریافت نکردیم، رنجی بر دل نماند. یک نفر پتانسیل و سازندگی اش به حدی است که می تواند بی دریغ و بدون کوچکترین انتظاری ببخشد، حال اگر سیلی خورد باز هم صورتش را بالا می گیرد و می گوید: «خدایا، به خاطر تو نیکوکاری کردم و به خاطر تو سکوت.»

اما شخصی که نمی تواند بی دریغ ببخشد، اصلا نبخشد که فردا انتظار برآورده نشده اش به بدبینی تبدیل نشود. همیشه در حد بضاعتتان خرج کنید تا ضربه نبینید.

دلم گرفته و از زمان هبوط انسان بر روی زمین کدام روز بوده که دلمان نگرفته باشد؟!

باران می بارد. باران آدم ها را فیلسوف می کند، خوشبین می کند، مهربان می کند. «از دوری صیاد دگر تاب ندارم/ رفت از قرارم / چون آهوی گمگشته به هر گوشه روانم

/ تا دام در آغوش نگیرم نگرانم».

دلم هوای دیگری دارد. بگذار قلم از دل بنویسد. از این که بالاخره بدی ها مغلوب و خوبی ها عالم گیر خواهد شد. بگذار خوشبینی شیعه بر همه دام ها و گره ها مهر مردود بزند. چرا بدبینی؟ ما در مکتب بالاتری نفس می کشیم.

باران ببار. باران به سر این شهر مهربان ببار. باران بر دلم ببار و مرا در خوشبینی عدالت گستری منجی غرق کن. چرا نیمه خالی لیوان را ببینم؟ من یاد گرفته ام که چطور تحت هر شرایطی گلیم گوشه خودم را با این اعتقادات بیرون بکشم. خوشبینی ایمان و امید می آورد و در این مکتب خوش دیدن مرام ماست.

تلفن را بر می داری سلام می کنی، محبت می کنی هزار و یک کلمه محبت می گویی، ولی کدورت طرف مقابل آن قدر ریشه دوانده که بی تأثیر است. آدم بدبین می گوید: «پتانسیل محبت نداشت. شعور نداشت.» آدم خوشبین می گوید: «بالاخره محبت بر قلب می نشیند، نرمش می کند، تسخیرش می کند. من برای رضای خدا دلجویی کردم.»

گاه صحنه هایی در جامعه پیش چشممان می نشیند که واقعاً حس می کنیم احتیاج به تمرین تواضع و محبت و خوشبینی داریم. به یاد داستان پیامبر (ص) و آن مرد کافر می افتم که هر روز بر سر مبارک پیامبر (ص) خاکستر می ریخت. یک روز مریض شد، پیامبر (ص) پرس وجو کردند، کجاست؟ چون خبر آوردند مریض است، به عیادتش رفت.

بزرگواری در پس خوشبینی متولد می شود. مراقب باشید کفش هایتان محکم به زمین نچسبد.

● به جای شب، ستاره ها را ببینید

رالف والدوامرسون می گوید: «وقتی هوا به اندازه کافی تاریک می شود، می توانید ستارگان را ببینید.»

محمد صداقتی مشاور ، خوش بین ها و بدبین ها را این گونه مقایسه می کند: «آدم های خوشبین همیشه به دنبال نظرات بهتر هستند. آدم های خوشبین مسائل را تغییرپذیر می دانند و معتقدند ممکن است زمانی روزنه ای باز شود. آدم خوشبین به رویدادهای ناگوار به صورت مداوم فکر نمی کند. بدبین ها به انتقام از کسانی فکر می کنند که قبلاً به آنها بد کرده اند، اما برعکس خوش بین ها به چیزی فکر می کنند که دوست دارند و می خواهند به آن برسند. ضرب المثلی هست که می گوید کافر همه را به کیش خود پندارد، ولی ما می گوییم مؤمن و خوش بین همه را به کیش خود می پندارد و دست به خیر دارد. وقتی مشکلی را می شنوند، پیش داوری بدبینانه ندارد که این فرد مشکل دار که درددل می کند، دام گسترانده و کلاه بردار است.» وی در ادامه می گوید: «افراد مؤمن و خوش بین اهل گذشت، دوست داشتن، جوشش با اطرافیان هستندو برون گرایی دارند.»

این مشاور متذکر می شود: «نباید خوشبینی به صورت تک بعدی جزء شخصیت ما شود. در کنار خوشبینی باید با وجدان، با ایمان، معقول و متفکر بود. خوشبینی نباید جای خودش را با ساده لوحی عوض کند. خوشبین ها دارای جرئت بیشتری هستند، اعتماد به نفس و عزت نفس بالایی دارند. آدم هایی که هم دلی آنها زیاد است، آدم های انعطاف پذیری هستند. آنها بیشتر دنبال حل مسئله هستند تا این که روی یک مسئله بمانند و پافشاری کنند. آدم های بدبین زود صداقتشان را از دست می دهند.»

این مشاور در پاسخ به این سؤال که چه کنیم تا خوشبین شویم؟ می گوید: «مشکلات خود و اطرافیانمان را به شکل صحیح حل کرده و ختم به خیر کنیم. با افراد خوشبین معاشرت کنیم. تأثیر همنشینی زیاد است. مطالعه هنری و معرفتی داشته باشیم. در قرآن تدبر کنیم. در طول روز بدبینی هایی را که به ما عارض می شود روی یک ورقه نوشته و پس از چند روز مرور کنیم، درصد قابل توجهی از بدبینی ها پس از چند روز تعدیل شده است و از بین رفته اند چون اصلاً اساس واقعیت نداشته اند.»

وی برای آخرین جمله می گوید: « به خاطر داشته باشید خوشبین ها یکبار می میرند، ولی بدبین ها هزار بار!»

● دور ریختن افکار شیطانی

مریم محمدی کارشناس علوم تربیتی معتقد است برای چشم باطنمان سه نوع عینک می توانیم انتخاب کنیم: «عینک بدبینی، عینک خوش بینی و عینک واقع بینی».

وی ادامه می دهد: «چه اشکالی دارد که در عین ناامیدی به پشتوانه ایمان کمی امیدواری به خودمان بدهیم؟ جلو آیینه بایستید و بگویید: من چاله ها را می بینم، اما با اراده پرشان خواهم کرد. هراسی به دل راه نمی دهم، خدا با ماست.»

این کارشناس با ابراز تأسف از این که بعضی ها از یک باغ پرگل فقط خارها را می بینند می گوید: «این افکار جز حرام کردن عمر نیست.»

شیطان در چنین افکاری لانه دارد. آنتونی رابینز می گوید: هر حادثه ای دلیلی دارد که تجربه اش به نفع من بوده است.

همیشه به خاطر داشته باشید که زندگی به ما می آموزد: «این نیز بگذرد.»

محمدی به تکنیک های تمرین خوشبینی اشاره کرده و توضیح می دهد: «با فکرهای بدبختی و مصیبت کنونی مبارزه کنید. علت بدبینی های خود را بر روی یک کاغذ بنویسید و جلو هر مورد این که حقیقی است یا خیالی ذکر کنید.

اگر برای بدبینی تان دلیل واقعی یافتید، دست کم روبروی آن یک راه حل بنویسید. نظریه های خود را با افرادی که دوست دارید، در میان بگذارید و درباره مسائل با آنان صحبت کنید، اجازه دهید به شما کمک کنند. وقتی احساس ناامیدی می کنید با حرف زدن با خودتان از ناامیدی خارج شوید. بدانید دو علت معمولی بدبینی ترس و تنفر است. بزرگترین خطر و ضرر این احساس این است که ذهن تان را از کار می اندازد، پس تعیین کنید که کدام یک از آن ها ریشه دلسردی و ناامیدی شماست. سپس برطرفش کنید.»

وی در ادامه نکات تمرینی پیشنهاد می کند: «هر بار که خود را در حالت شکایت دیدید، بی درنگ خود را مشغول کاری کنید که ذهنتان را از موضوع ناراحت کننده دور می سازد.

روش دیگر این است که هر وقت فکر منفی و نگران کننده به سراغ تان آمد، با کشی که به دور دستتان بسته اید، ضربه ای دردآور به مچ دست خود بزنید. چون اساس کار ما لذت بردن یا فرار از رنج است. مغز ما متوجه هست که هر وقت فکر منفی کند، با پدیده دردآور ضربه مواجه می شود، لذا سعی می کند دیگر شرایط منفی (فکر منفی) ایجاد نشود. همیشه به خود بگویید: شاید هرگز پیش نیاید، چرا نگران باشم؟ فرضیه های منفی را حذف کنید.»

● یک انسان مستحکم باشیم

یک جانباز دفاع مقدس که قهرمان المپیک است برایم روزی نوشت: «باران باش، ببار، نپرس پیاله های خالی از آن کیست.»

هر بار که احوالش را می پرسم، می گوید: شکر خدا، خوبم.

از وضعش چیزی نمی دانستم تحقیق که کردم، فهمیدم شیمیایی است. از درد کمر به خود می پیچد و هرگز از دردها نمی گوید.

فکرش را بکنید کسی که ۱۴ سال داشته و رفته، حالا هم بعضی بی انصاف ها می گویند، چرا رفتی؟ خودت خواستی! اما با خوشبینی و ایمان می گوید: الحمدلله خوبم. به مادرم که نمادی از زنان ایرانی بود فکر می کنم. با آن مریضی سخت وقتی روی تخت افتاده بود، هرگز ناله ای نکرد. هرگز شکایتی نکرد. اگر من فرزند این ریشه ها هستم باید در آسمان فراخ امید به خدا نفس بکشم.

سعید عوضی پور دانشجو سیگار پشت سیگار می گیراند و در حال و هوای موسیقی مأیوس کننده ای است که مثل یک سم فکرش را پر می کند.

الان گروه های زیرزمینی و مافیایی موسیقی همه اش از تنفر می خوانند.

عشق مظلوم ترین واژه تاریخ است که همچون حلاج بردارش کرده ایم و به انتقام و تنفر چشم دوخته ایم.

عوضی پور می گوید: «هر صبح با همین شعرها شروع می شوم!»

می خندم و می گویم: «شعر هم که می گویی! چرا نمی گویی هر صبح تمام می شوم؟! این حرف ها کدام است؟»

زیر چشمی تلخ نگاهم می کند، یعنی این که درکش نمی کنم. می پرسم: مشکل چیست؟!

می گوید: «افسرده ام! همه چیز برایم عادی است. درس، کار، دوستانم، همه چیز تکراری است!»

به او می گویم: «این شیوه شروع صبح تازه است؟»

کمی مکث کرده و می گوید: «نمی دانم... نمی دانم...»

● سرباز شجاع میدان باشید

سرباز شجاعی باشید که به این چاله ها لبخند می زند. افتادن در چاله و زاری کردن به حال خودمان چه سود؟! ما برتر از این هستیم.

گفت وگو با خود جریان بی پایان افکاری است که هر روز در ذهن شما جاری می شود. این افکار اتوماتیک و خودکار می توانند مثبت یا منفی باشند. اگر افکاری که از ذهن شما عبور می کنند، اکثراً منفی باشند، دیدگاه شما به زندگی دیدگاهی بدبینانه و منفی گرایانه خواهد بود، اما اگر افکارتان مثبت باشد، شما فردی خوشبین و مثبت اندیش هستید. برخی از گفت وگوهای شما با خودتان از عقل و منطق نشات می گیرد. برخی دیگر ممکن است از سوء تفاهمات به خاطر کمبود یا فقدان آگاهی یا اطلاعات ناشی شود.

یک روانشناس اثراتی که خوشبینی می تواند بر سلامتی داشته باشد، را این گونه برمی شمرد: «کاهش استرس، مقاومت بیشتر در برابر سرماخوردگی، احساس سلامت و تندرستی، کاهش خطر ابتلا به بیماری های شریانی کرونری، تنفس راحت تر، در صورت ابتلا به بیماری های ریوی تنگی نفس مثل آمفیزم، افزایش تحمل و طاقت و در زنانی که بارداری دشوار دارند. عمر طولانی تر و مهارت سازگاری بهتر. علت این تاثیرات هنوز مشخص نیست اما یک تئوری این است که داشتن دیدگاه مثبت در زندگی باعث می شود بهتر بتوانید با موقعیت های پرفشار و استرس زا کنار بیایید که فشار روحی و استرس وارد بر جسمتان را کاهش می دهد.»

بزرگترین تمرین در مسیر خوشبینی این است که همه فعل های کلامی و درونی مان را مثبت بیاوریم. به جای گفتن چه روز بارانی گندی! بگویید رحمت بی پایان خدا را پذیرا هستم. چرا با همه چیز عناد داشته باشیم. زندگی با همه سختی هایش زیبایی هایی دارد که به تجربه کردن کل آن می ارزد.

گالیا توانگر