سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

مدیرمالی خوبی باشیم


مدیرمالی خوبی باشیم

مدیریت مالی موضوعی است که در مدارس ما به آن پرداخته نمی شود اما چیزی است که همه ما دیر یا زود در زندگی با آن رو به رو می شویم

مدیریت مالی موضوعی است که در مدارس ما به آن پرداخته نمی‌شود اما چیزی است که همه ما دیر یا زود در زندگی با آن رو به رو می‌شویم. ضعف مدیریتی در این زمینه جز مشکلات مالی چیز دیگری به ارمغان نخواهد آورد. در ادامه مواردی ذکر شده که شما را قادر می‌سازد به راحتی شخصا مدیر مالی خود باشید.

● پس‌انداز کردن را از همین الان شروع کنید

سعی کنید هر ماه مقدار مشخصی از درآمد یا پول توجیبی‌تان را کنار گذاشته و آن را پس‌انداز کنید. اگر پول توجیبی می‌گیرد خودتان از پدرتان بخواهید این مقدار را ماهانه از توجیبی‌تان کم کند یا حسابی برای‌تان باز کند و در آن واریز کند. اما حالا شما خودتان این کار را بکنید و هر ماه یک مقداری از پول تان را بردارید.

● مشخص کنید پول‌تان را کجا خرج خواهید کرد

اگر ندانید دقیقا پول‌های‌تان کجا می‌رود در این صورت بیشتر خرج خواهید کرد. لیستی از هر آنچه که می‌خرید تهیه کنید تا قرون آخر پول‌تان مشخص کنید که چگونه خرج می‌شود. حتی از موارد فرعی و به نظر کم اهمیتی هم چون آدامس، نوشیدنی‌ها، میان وعده‌ها و...نگذرید و همه را در لیست یادداشت کنید تا بدانید پول‌های‌تان چگونه خرج می‌شود. تا بتوانید هزینه‌های‌تان را در بیاورید.

● بودجه بندی داشته باشید

مخارج یک ماه زندگی خود را مشخص کنید و حقوق خود را تقسیم‌بندی کنید. یعنی برای هر موضوعی از مخارج‌تان بودجه در نظر بگیرید و دقیقا مشخص کنید می‌خواهید برای هر کدام چه قدر هزینه بپردازید. مثلا اگر حمل و نقل شما در یک ماه با اتوبوس ۱۰ هزار تومان می‌شود یا میزان پولی که برای لباس‌تان کنار گذاشته‌اید ۵۰ هزار تومان است آن را دقیقا مشخص کنید و حتما به این بودجه بندی پایبند باشید. و نروید هر روز تاکسی سوار شوید یا اگر لباس ۹۰ هزار تومانی دیدید و خوش‌تان آمد سریع بخرید شما باید بر مبنای بودجه‌ای که در نظر گرفته‌اید خرید کنید. چرا بخرید زمانی که می‌توانید آن را کرایه یا امانت بگیرید. بعضی کتاب‌ها و فیلم های ویدیوئی را می‌توان از مراکز معتبر یا دوستان‌تان بدون صرف هزینه‌ای بابت خریدشان امانت گرفت. شما مجبور نیستید آن‌ها را بخرید و فضای زیادی را در خانه به آن‌ها اختصاص دهید. عادت خرید بعضی چیزها را، جایگزین امانت گرفتن آن بکنید.

● از پس‌انداز‌های کوچک شروع کنید

یادتان باشد قطره قطره جمع گردد، وانگهی دریا شود. روزانه مبلغ خیلی خیلی ناچیزی را برای روز مبادا کنار بگذارید و فکر نکنید این هزاری‌ها که ارزش ندارد پس بی خیال! همین پول‌های کم می‌توانند سرمایه اولیه شما شوند.

● مشاوره بگیرید

می‌توانید برای بهتر مدیریت کردن از افراد متخصص در امور مالی هم مشورت بگیرید و تنهایی بدون داشتن تخصص و تجربه اموال‌تان را به باد ندهید چون ممکن است اشتباه کنید.