جمعه, ۱۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 31 May, 2024
نخودیها بخوانند!
نخودسبز، گیاهی است که در گروه سبزیجات نشاستهای قرار دارد و ۷۸ درصدش را مواد نشاستهای تشکیل میدهد. بنابراین دارای «کربوهیدرات» بوده و از حیث ویتامین C نیز غنی است اما در اثر پخت این ویتامین کاهش چشمگیری پیدا میکند. این ماده غذایی فیبر قابل ملاحظهای داشته اما میزان سایر ویتامینها و املاحش زیاد نیست. برنج، فیبر کمی نسبت به گندم دارد و فاقد آهن است ولی وقتی با نخودسبز یا لوبیا سبز و یا باقلا مخلوط شود، باعث بالا رفتن کیفیت غذا شده و ارزش تغذیهای غذای حاصله را نیز بالا میبرد. نکتهای که در هنگام پخت باید به آن توجه داشت، آن است که نباید آب نخودفرنگی را در حین پختن دور ریخت. میتوان به اندازهای آب اضافه کرد که در حین پختن کاملا جذب شود تا بتوان املاح و ویتامینهای آن را مصرف کرد...
در مورد انتخاب نخودسبز میگویند بهتر است نخودهای سبز و گرد را بخرید و از تهیه و مصرف نخودهای قهوهای، لکدار و زرد بپرهیزد. به علاوه، در خوب پختن و جویدن آن دقت زیادی به خرج دهید تا پس از خوردن باعث مشکلات گوارشی و دلپیچهتان نشود. با اضافه کردن ماده غذایی مانند نخود سبز، میزان کالری دریافتی ناشی از برنج کم میشود؛ به طور مثال، یک لیوان برنج پخته بدون روغن ۱۵۰ کالری انرژی تولید میکند.
حال اگر یکسوم برنج پخته را نخود یا لوبیا یا باقلا بیفزایید، ۴۰ کالری انرژی کمتر دریافت میکنید و این رقم برای کسانی که اضافه وزن دارند، بسیار مهم است. زمان خوردن این غذا هم اهمیت دارد چون نخودفرنگی کمی نفاخ است. بنابراین چه بهتر که بعد از خوردن غذا مدتی را به پیادهروی یا حرکت و جنبش اختصاص دهید تا غذایتان هضم شده و نفخ نکنید. کودکان نیز از ۷ ماهگی به بعد میتوانند نخودسبز را به صورت پخته مصرف کنند. توصیه میشود نخودفرنگی پخته را زود به مصرف برسانید زیرا قند آن به مرور تبدیل به نشاسته شده و شیرینی و طعم مطبوعش از بین میرود. نخودفرنگی را به چند روش میتوان نگهداری کرد. اول اینکه آن را میتوانید در کیسههای پلاستیکی که چند سوراخ در آن ایجاد کردهاید به مدت ۴ روز در یخچال نگهداری کرده و به مرور مصرف کنید. شما میتوانید نخودفرنگی را در فریزر به روش «آنزیمبری» تا شش ماه نیز ذخیره کنید؛ به این روش که آب را در ظرفی جوش آورده سپس نخودفرنگیها را در آن بریزید تا فقط یک جوش بزند (به مدت یک دقیقه) سپس آنها را آبکش کرده و همین که سرد شدند در کیسه فریزر ریخته و بسته بندی کنید. این روش باعث از بین رفتن آنزیمهای مضر این سبزی و طولانی شدن مدت نگهداری آن میشود، به علاوه، رنگ سبز آن باقی خواهد ماند. روش دیگر نگهداری به صورت کنسروی است که چندان توصیه نمیشود زیرا قانون تغذیه همواره بر این مهم استوار است که همه میوهها و سبزیها را باید تازه مصرف کنیم. اگر تازه نبود، فریزری سپس کنسروی و در انتها خشک کردن را معرفی میکند و به اصطلاح به ترتیب میگویند: تازهخوری، فریزری، کنسروی، خشک.
دکتر مسعود کیمیاگر
متخصص تغذیه
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 علی لاریجانی ایران انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ریاست جمهوری مجلس شورای اسلامی سعید جلیلی مجلس دوازدهم وزارت کشور دولت
پلیس تهران هواشناسی سازمان هواشناسی بازنشستگان قتل مشهد سلامت وزارت بهداشت شهرداری تهران فضای مجازی گرما
خودرو برق بانک مرکزی قیمت خودرو دولت سیزدهم مسکن قیمت دلار ایران خودرو دلار بازار خودرو مالیات قیمت سکه
سید ابراهیم رئیسی احسان علیخانی مناظره انتخاباتی تلویزیون بازیگر محمدمهدی اسماعیلی حامیم سینمای ایران رسانه ملی سینما شهید اینستاگرام
اینترنت وزارت علوم
رژیم صهیونیستی فلسطین روسیه اسرائیل یمن دونالد ترامپ غزه جنگ غزه رفح اوکراین چین نوار غزه
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر لیگ برتر ایران جواد نکونام رئال مادرید باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس بازی پیکان سردار آزمون
هوش مصنوعی گوگل ایلان ماسک سامسونگ ماهواره جنگنده تلگرام ناسا
رژیم غذایی سرطان سازمان غذا و دارو بارداری