جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

عدس پلو با کوفته ریزه


عدس پلو با کوفته ریزه

▪ گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
▪ برنج: ۴۵۰ گرم
▪ عدس:۲۰۰ گرم
▪ کشمش پلویی: ۱۰۰ گرم
▪ پیاز: یک عدد
▪ زیره سیاه: یک قاشق غذاخوری
▪ پیاز داغ: سه قاشق غذاخوری
▪ زعفران حل شده: به مقدار لازم
▪ نمک …

گوشت چرخ کرده:

۴۰۰ گرم

برنج:

۴۵۰ گرم

عدس:

۲۰۰ گرم

کشمش پلویی:

۱۰۰ گرم

پیاز:

یک عدد

زیره سیاه:

یک قاشق غذاخوری

پیاز داغ:

سه قاشق غذاخوری

زعفران حل شده:

به مقدار لازم

نمک و زردچوبه و فلفل:

به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا برنج را خوب شسته، خیس می کنیم و نمک می زنیم و چند ساعت می گذاریم بماند. عدس را از قبل کمی خیس می کنیم. سپس آب آن را خالی کرده و در ظرفی ریخته و با یک لیوان آب تازه می گذاریم بپزد تا آب آن کاملا خشک شود. پیاز را رنده کرده و با گوشت مخلوط می کنیم و به آن نمک و زردچوبه و فلفل و کمی از زیره سیاه را اضافه کرده و خوب ورز می دهیم. سپس از مخلوط گوشت به مقدار یک فندق برمی داریم و در دست گرد می کنیم تا به شکل کوفته ریزه (یا کوفته قلقلی) درآید. کمی روغن در تابه ریخته و با حرارت زیاد کوفته ریزه ها را سریع سرخ می کنیم. کوفته ریزه ها را کم کم داخل تابه می ریزیم، چون اگر همه را با هم بریزیم، گوشت آب می اندازد. کشمش ها را هم با پیاز داغ کمی تفت می دهیم. وقتی که همه مواد آماده شد، کنار می گذاریم. سپس برنج را آبکش می کنیم. ته قابلمه برنج، کمی روغن می ریزیم و ته دیگ (مثل نان یا سیب زمینی) می گذاریم. سپس مقداری از برنج را ریخته و روی آن کمی زعفران می دهیم و کمی از عدس، کوفته ریزه، کشمش و زیره می ریزیم. همین کار را تکرار می کنیم تا همه مواد داخل قابلمه ریخته شوند. سپس برنج را دم می کنیم. بعد از حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه عدس پلو آماده است. روی آن روغن داغ می دهیم و در ظرف می کشیم.